Over Wouter ten Have

Wouter ten Have

Dr. Wouter ten Have is tevens werkzaam aan de Vrije Universiteit Amsterdam, post graduate opleiding Verandermanagement.

Voor de liefhebbers

Wouter ten Have studeerde Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij werkte tien jaar voor Berenschot als adviseur, manager en lid van de directie. Daar richtte hij in 1998 The Change Factory op samen met Steven ten Have. In 2003 startte hij TEN HAVE Change Management samen met  Steven ten Have, Ton Speet en Maria Sturm.

Wouter ten Have adviseert met name middelgrote en grote organisaties over organisatieverandering, strategie en strategievertaling, herstructurering en besturing en managementontwikkeling. Hij werkt aan een promotie op het snijvlak van organisatieverandering en –besturing. Hij is (co)auteur van een tiental boeken waaronder ‘Strategie, beleid en budget. Het realiseren van toegevoegde waarde’ (in de reeks INK-model serie voor managers), ‘Het idee verandering’, ‘Het managementmodellenboek’, ‘Organisatiebesturing: koers uitzetten en koers houden’ en het in meer dan tien talen vertaalde ‘Key Management Models’, ‘Het Boek Verandering’ en ‘Het Veranderboek (2009)’. Wouter ten Have is als docent verbonden aan de postdoctorale opleiding Verandermanagement aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

In oktober 2011 is Wouter ten Have gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De titel van zijn proefschrift is: Weg van verandering – systematisch besturen: organisatiekundige en veranderkundige verkenningen en toepassingen van het ‘in control’ concept.

Testimonials

 • 9

  Fascinerend, veel, interessant, erg snel. Hij linkt praktijkvoorbeelden naar de theorie: dit maakt het allemaal zeer begrijpelijk.

  Monique Jansen, Associate director project management office, Genzyme
 • 9

  Zeer deskundige spreker met inhoudelijke en heldere diepgang.

  Ronald Rijnsburger, Administrateur, OTIB
 • 10

  Beste college in de reeks. Inspirerend, grappig en theorie en praktijk in balans.

  Dennis Janssen, Assistent manager, KPN
Enorme drive, passie en humor!