Over Wim de Ridder

Wim de Ridder

Prof. dr. Wim de Ridder is futuroloog. Hij was van 2002 tot 2015 hoogleraar Toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente.

Voor de liefhebbers

Prof. dr. Wim de Ridder is opgeleid als econoom en begon zijn carrière bij de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Vervolgens werd hij hoofd Economisch Bureau en Planning van de NMB-Bank, de rechtsvoorganger van de ING Bank. Van 1983 tot 2007 was hij directeur van de Stichting Maatschappij en Onderneming, kenniscentrum van het bedrijfsleven. Hij is professional member van de World Futures Society.

Hij heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan en is een veelgevraagd spreker. Zijn boek De ontdekking van de toekomst, is gekozen tot de vijf beste managementboeken die in 2014 in Nederland zijn verschenen.

Artikel Marketingfacts: Futuroloog Wim de Ridder: “In 2025 wordt onze auto verplicht gestuurd door robot

Testimonials

 • 8.5

  Wim geeft een interessante blik op de toekomst, hij laat je out-of-the-box denken m.b.t. de gebaande paden/organisaties.

  Ruud Leenders, KPN
 • 8.5

  Duidelijke uiteenzetting van organisatie 3.0 naar 4.0, goed gestructureerd toch duizelingwekkend.

  R. Osse, Gemeente Schiedam
 • 9

  Goede samenvatting van alle innovatieve ontwikkelingen. Wim is goed te volgen, hij gebruikt goede & aansprekende voorbeelden.

  Shirley Hunneman, Adviseur organisatie & ontwikkeling, PWN
 • 8

  Een charismatische spreker met een leuke eigen mening. Hij is professioneel, goed, prikkelend en hij zet aan tot nadenken.

  Jessica de Wit, Adviseur concernstaf, Gemeente Stichtse Vecht
 • 9

  Een college dat 'leest als een spannend jongensboek', overgoten met een heerlijke saus van cynisme.

  H. Steenge, Noorderpoort
"Change comes from feeling. Put feeling first." Dan Heath (Amerikaanse verander-goeroe)