Wilfrid Opheij

Wilfrid Opheij

Dr. Wilfrid Opheij helpt bestuurders, managers en professionals bij hun samenwerkingsstrategie. Ook ondersteunt hij bij het vorm en inhoud geven van samenwerkingsverbanden.

Voor de liefhebbers


Samenwerking bestuurlijk mogelijk maken en echt laten werken, daar kunt u Wilfrid voor wakker maken. Sinds eind 2013 doe hij dit vanuit Common Eye, dat hij samen met Edwin Kaats, Ruben van Wendel de Joode en Robin Bremekamp heb opgericht. Common Eye is gespecialiseerd in allianties, netwerken en partnerships. 

Wilfrid helpt bestuurders, managers en professionals te kiezen voor samenwerking en die samenwerking betekenis, vorm en inhoud te geven. Daarbij gaat het voor hem niet alleen om de rationele en inhoudelijke overwegingen. Het gaat ook om de persoonlijke relaties en het recht doen aan de maatschappelijke, organisatie- en persoonlijke belangen. Het gaat om samenwerkingsstrategie en om het komen tot goed functionerende samenwerkingsverbanden. 

Voor zijn proefschrift deed hij onderzoek naar de argumentaties, overtuigingen en drijfveren van bestuurders in allianties en netwerken. Het boek ‘Leren samenwerken tussen organisaties’, dat hij samen met Edwin Kaats schreef, werd Managementboek van het Jaar 2013. Geïnteresseerd in het boek? Dan kunt u hier de samenvatting (28 pagina's) gratis (!) downloaden.

Wat zeggen onze deelnemers over Wilfrid Opheij?
• "Wilfrid geeft een andere invalshoek (dan de gebruikelijke) die het managen van processen nodig heeft!"
"Hij bespreekt veel praktijkvoorbeelden die de theorie uitleggen en vertalen naar de dagelijkse werkelijkheid van samenwerken"
• "Hij staat midden in de groep"
• "Zeer goede voorbereiding"
• "Wilfrid heeft een goed inhoudelijk verhaal met duidelijke voorbeelden en slides"

Wilfrid Opheij

 

"Change comes from feeling. Put feeling first." Dan Heath (Amerikaanse verander-goeroe)