Stephen M.R. Covey

Stephen M.R. Covey

Stephen Covey is de architect achter de fusie tussen het Covey Leadership Centre en Franklin Quest, dat resulteerde in FranklinCovey. Het bedrijf is wereldmarktleider op het gebied van leiderschapstrainingen.


Stephen M.R. Covey sprak op 11 september op Nyenrode Business Universiteit over 'Leiderschap en vertrouwen'.
__________________________________________________________

Stephen M.R. Covey is medeoprichter en CEO van CoveyLink Worldwide. Hij is  internationaal een veelgevraagd spreker over thema's als vertrouwen en leiderschap.

Hij is auteur van het boek The Speed of Trust, in het Nederlands vertaald in De snelheid van vertrouwen. Het boek is een wereldwijde bestseller, stond bijna twee jaar in de top 100 van managementboek.nl en is inmiddels vertaald in 22 talen. Hij ziet het als zijn taak om leiders en medewerkers de vruchten te laten plukken van een hoog niveau van vertrouwen.

Stephen M.R. Covey

Stephen M.R. Covey behaalde zijn MBA aan Harvard en begon vervolgens, laag op de ladder, bij het Covey Leaderschip Center. Hij doorliep meerdere functies binnen het bedrijf en schopte het uiteindelijk tot CEO. Onder zijn leiding groeide het bedrijf snel en verwierf het de Inc. 500 status. Hij verdubbelde de omzet, vertwaalfvoudigde de winst en het bedrijf breidde uit naar 40 landen. De waarde van het bedrijf groeide in 3 jaar tijd van 2,4 miljoen dollar naar 160 miljoen dollar.

Hij is de architect achter de fusie tussen het Covey Leadership Center en Franklin Quest, dat resulteerde in FranklinCovey. Het bedrijf is wereldleider op het gebied van leiderschapstrainingen. Naast diverse politieke wereldleiders mag de FranklinCovey Company 80% van de bedrijven in de Fortune 500 tot haar klanten rekenen

Stephen M.R. Covey trad vele malen op samen met zijn vader en zal in velerlei opzichten het stokje overnemen van zijn vader.

Regeringen pompen miljarden dollars in het financiële systeem. Zolang er geen vertrouwen is, komen de markten niet in beweging. Als het vertrouwen verdwijnt, komt het systeem tot stilstand. Het winnen van vertrouwen was altijd al belangrijk, maar nu is het urgent!
                     
Stephen M.R. Covey

"Als je een hek om mensen heen zet, krijg je schapen." Mathieu Weggeman (leiderschapsexpert)