Robert Quinn

Robert Quinn

Wie verandermanagement zegt, zegt Robert Quinn. Hij is vooral bekend door zijn concurrerende waarden model, dat erkend wordt als een van de belangrijkste modellen in de geschiedenis van het zakenleven. Zijn boek 'Deep Change' is een wereldwijde bestseller


Robert Quinn sprak op 12 november 2013 op Nyenrode Business Universiteit over 'Diepgaande verandering'.
__________________________________________________________

Robert Quinn is een autoriteit op het gebied van leiderschap en verandermanagement. Waarbij Quinn tevens een expert is op het gebied van effectiviteit van managers en organisaties.

Robert Quinn studeerde sociologie aan Brigham Young University in Provo, Utah. Hij is houder van het Margaret Elliott Tracy Collegiate Professorship of Business Administration en hoogleraar Organizational Behavior and Human Resource Management aan de Graduate School of Business, University of Michigan. Hij is een van de mede-oprichters van het Center for Positive Organizational Scholarship. Quinns onderzoek en onderwijs is gericht op veranderingen en de effectiviteit in organisaties.

Robert Quinn is vooral bekend vanwege zijn concurrerende waarden model, dat erkend wordt als een van de veertig belangrijkste modellen in de geschiedenis van het zakenleven.Volgens hem worden alle veranderingen – groot of klein – altijd voorafgegaan door veranderingen op het persoonlijke, individuele niveau. We dienen dus eerst als mens te veranderen voordat we onze omgeving kunnen veranderen. Verandering en groei, dat zijn constante factoren in het werk van Robert Quinn. Hij daagt u voortdurend uit uw bestaande opvattingen kritisch tegen het licht te houden.

over diepgaande verandering

Hij is een ‘fellow’ van de Academy of Management en van the World Business Academy. Daarnaast is hij actief in diverse non-profit organisaties die zich inspannen voor meer aandacht voor ethiek in het bedrijfsleven. Hij publiceerde zestien boeken. Zo schreef hij een trilogie over veranderen: Diepgaande verandering (1997), Verander de wereld (2000) en De brug bouwen terwijl je erover loopt (2004). In 2010 verscheen het boek ‘Lift’- Hoe je zelf elke situatie positief kunt beïnvloeden’.

“Whenever you see a successful business, someone once made a courageous decision.” Peter Drucker