Walther Ploos van Amstel

Walther Ploos van Amstel

Ploos van Amstel ondersteunt bedrijven bij projecten rondom internationale distributie, transport en supply chain management en is voorzitter van de jury van de vLm Nederlandse Logistiek Prijs.


Prof. dr. Walther Ploos van Amstel is docent bij de Hogeschool van Amsterdam en expert bij TNO Mobiliteit en Logistiek. Hij was hoogleraar Logistiek aan de Nederlandse Defensie Academie (KMA). Hij geeft les aan onder meer de Universiteit van Amsterdam en Vlerick Business School.

Zijn onderzoek beweegt zich op het gebied van het creëren van winnende logistieke netwerken, mobiliteit, samenwerking in logistieke ketens en de rol van ICT bij logistieke netwerken. Hij ondersteunt bedrijven bij projecten rondom internationale distributie, transport en supply chain management en is voorzitter van de jury van de vLm Nederlandse Logistiek Prijs. Bovendien is hij columnist bij Nu.nl. 

Walther Ploos van Amstel is in 2014 benoemd tot lector citylogistiek aan de HvA. Hij gaat onderzoek doen naar slimmer en schoner vervoer in de stad. 

“Whenever you see a successful business, someone once made a courageous decision.” Peter Drucker