Over Ronald Does

Ronald Does

Ronald Does schreef diverse boeken, publiceerde meer dan 100 artikelen en is lid van the International Academy for Quality

Voor de liefhebbers


Prof. dr. Ronald Does studeerde Wiskunde aan de Universiteit van Leiden. In 1982 promoveerde hij op een mathematisch statistisch onderwerp aan deze universiteit. Vanaf 1981 werkte hij ruim acht jaren bij de Faculteit Gezondheidswetenschappen van de Universiteit van Maastricht. Daarna aanvaardde hij een positie als senior adviseur in de industriële statistiek bij een adviesbureau binnen het Philips concern te Eindhoven. In die periode werd hij in 1991 benoemd als deeltijd hoogleraar Industriële Statistiek aan de Universiteit van Amsterdam.

In 1994 werd Ronald Does voltijd hoogleraar aan deze universiteit en richtte hij het Instituut voor Bedrijfs- en Industriële Statistiek (IBIS UvA) op. Als directeur is/was hij werkzaam bij een groot aantal bedrijven, zoals Achmea Pensioenen, ASM Lithography, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, DAF Trucks, Douwe Egberts, Fokker Aerostructures en Nationale Nederlanden. 

Ronald Does schreef diverse boeken, publiceerde meer dan 100 artikelen, is lid van the International Academy for Quality en ASQ William G. Hunter award winner 2008.

Wat zeggen onze deelnemers over Ronald Does?
• Hij geeft de benodigde handvatten om mee te nemen naar de eigen organisatie.
• Zijn oefeningen bij de start zet je meteen op scherp.
• De meest 'simpele' punten kunnen de sterkste verbeteringen teweeg brengen
• Goed om te zien dat ook een hoogleraar de theorie in zijn eigen organisatie

Testimonials

  • 7.5

    Heldere uitleg/samenvatting van LSS. Hoorcollege, weinig interactie met publiek, waardoor toepasbaarheid voor ieders interpretatie blijft.

    Marloes Jacobs, SCM supervisor fen-imaging, Fujifilm Europe
  • 7.5

    Rustig tempo, solide basis van LSS-kennis. Had iets dieper kunnen gaan voor mij.

    Joost van der Ham, Management consultant, BPM Consult
Enorme drive, passie en humor!