Over prof. dr. René ten Bos

René ten Bos

Prof. dr. René ten Bos heeft tal van (vaak tegendraadse) publicaties over strategie, ethiek, bestuur en politiek op zijn naam staan. Zijn werk wordt in verband gebracht met Critical Management Studies.

Voor de liefhebbers

René ten Bos is hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is voornamelijk geïnteresseerd in kritische management theorieën en heeft gepubliceerd over verschillende onderwerpen, zoals organisatie-ethiek, strategisch management en genderstudies.

In de afgelopen jaren heeft René ten Bos lezingen en cursussen gegeven voor verschillende organisaties en bedrijven, waaronder Corus, Philips, AKZO, Stork, Vodafone, Rabobank, Ministerie van Justitie, verschillende ziekenhuizen, scholen, politieorganisaties.

Van 1999 tot 2003 was hij redactielid van M&O (bekendste Nederlandstalige wetenschappelijk managementtijdschrift). Ook is hij redactielid geweest van het tijdschrift Filosofie in Bedrijf. Ten Bos is een bekende spreker voor zowel academisch als management publiek.

Van zijn hand verschenen eerder bij Uitgeverij Boom onder meer: Het geniale dier (2008), Stilte, geste, stem (2011), Water (2014) en Bureaucratie is een inktvis (2016), waarvoor hij de Socrates wisselbeker heeft gewonnen. René ten Bos is als auteur opgenomen in de audioboeken-reeks 'Hollandse Meesters in Management'.

Testimonials

 • 8.5

  Fantastisch en inspirerend! De gehele presentatie was boeiend, zowel in breedte al diepte van zijn beschouwingen. Zijn theorieën werden gekoppeld aan praktische, dagelijkse zaken.

  Kees de Jong, Sectorhoofd distributie, Brabant Water
 • 10

  Inspirerend! Zijn college zit heel goed in elkaar. Hij heeft echt een boodschap en houdt je steeds scherp.

  T. de Veer, Algemeen directeur, De Muzerije
 • 8.5

  Duidelijke vertaling van diepgaande gedachtes naar thema's waar organisaties mee worstelen (maar wel met een goede abstractie).

  Bas van Beers, Docent, Fontys Hogeschool
 • 8

  Erg interessant. Breed overzicht gekregen met grote inzichten, maar zeer herkenbaar en ook op het niveau van de eigen organisatie.

  A. Paarlberg, Programmamanager watersysteem, Waterschap Peel en Maasvallei
 • 7

  Prima, aansprekende voorbeelden. Sterke uitleg samenhang tussen hedendaagse praktijk versus het Rijnlandse model.

  C. Schenk, Directeur, Zadkine
 • 9

  Geweldig college van René ten Bos. Hij heeft mijn interesse aangewakkerd voor de filosofie. Hij geeft een begrijpelijke uitleg over een lastig onderwerp.

  Dennis van Rijn, Groepsmanager controle en veiligheid, HTM Personenvervoer
"Change comes from feeling. Put feeling first." Dan Heath (Amerikaanse verander-goeroe)