Jaap Boonstra

Jaap Boonstra
Volgend programma op 31 december Incompany masterclass: Het corporate brein

Jaap Boonstra is hoogleraar “Organization Dynamics’ bij Esade Business School in Barcelona en hoogleraar “Organizational Change” bij WU, Vienna University for Economics and Business.

Voor de liefhebbers

"Het is mijn professionele missie is om kennis en ervaring te delen over leiderschap en veranderingsprocessen in organisaties. Op deze manier wil ik bijdragen aan het succesvol handelen van leiders en managers in de veranderingen die zij ambiëren.

Met plezier werk ik samen met leiders, managers en professionals die verschil willen maken en daarvoor hun nek durven uitsteken. Het geeft me energie als ik kan bijdragen aan passie en trots van mensen in hun werk en aan hun bijdragen aan duurzame organisatorische en maatschappelijke vernieuwing."

Jaap Boonstra is hoogleraar “Organization Dynamics’ bij Esade Business School in Barcelona en hoogleraar “Organizational Change” bij WU, Vienna University for Economics and Business. Daarnaast is hij kerndocent bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) in Den Haag. Eerder was hij rector bij Sioo, interuniversitair centrum voor organisatie en veranderkunde in Utrecht en hoogleraar “Organisatieverandering” aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was commissaris bij enkele Nederlandse bedrijven en toezichthouder bij International Choreographic Arts Centre ICK en bij Spirit, een jeugdzorginstelling in Amsterdam Als zelfstandig adviseur is hij betrokken bij complexe veranderingsprocessen in organisaties in Nederland, Spanje en Duitsland.

Op Esade Business School verzorgt Jaap onderwijs over verandermanagement, strategische besluitvorming, internationale samenwerking en leiderschap voor internationale studenten. Hij is betrokken in leergangen voor bestuurders en leiders in internationale organisaties over organisatieverandering en leiderschapsontwikkeling. Bij WU draagt hij bij aan een Executive leergang over verandermanagement in Roemenië. Bij de NSOB speelt hij een rol in leergangen voor leiders in publieke en maatschappelijke organisaties.

Als onderzoeker verricht hij onderzoek naar de relatie tussen strategische en culturele verandering en organisaties en de betekenis van leiderschap in deze veranderingen. Hij is betrokken in onderzoek naar technologische en organisatorische aspecten van innovatie en naar duurzame veranderingen in organisatorische netwerken. Zijn huidige onderzoek richt zich op waardegedreven leiderschap, cultuurverandering, internationale samenwerking en maatschappelijke innovatie.


Testimonials

 • 8.5

  Leerzaam, heeft focus gegeven. Heldere voorbeelden.

  Annemiek van Dullemen, Locatiemanager, Cordaan
 • 8

  Zeer toegankelijk college. Theorie zeer goed vertaald naar aansprekende voorbeelden."

  Herman Westerhuis, Hoofd organisatiestrategie & ontwikkeling, Rijksvastgoedbedrijf
 • 9

  Een professional met hart en ziel die kennis en ervaring wil delen. Goeie mix van 'ratio' en 'emotie'.

  Stephanie Salder, Verandermanager, PWN
 • 9

  Mooi, persoonlijk indringend college. Spelend met visie en praktijk. Samengevat: beeldend, verhaal, humor, emotie en diepgang.

  Richard Moerenhout, Hoofd afdeling verkeer, Gemeente Den Haag
 • 8

  Bezinning dat cultuurverandering niet alleen gaat over verandering houden en gedrag.

  Erik Visscher, Manager operations, BPI Indupac
"Change comes from feeling. Put feeling first." Dan Heath (Amerikaanse verander-goeroe)