Jaap Boonstra

Jaap Boonstra

Als hoogleraar en adviseur houdt hij zich bezig met complexe veranderingsprocessen. Zijn huidige onderzoek richt zich op waardegedreven leiderschap en maatschappelijke innovatie.

Voor de liefhebbers

Jaap Boonstra is hoogleraar Organisatieverandering aan de Universiteit van Amsterdam en professor Organization Dynamics bij Esade Business School in Barcelona. Hij is als onderzoeker en docent verbonden aan Sioo, interuniversitair centrum voor organisatie- en veranderkunde in Utrecht en aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) in Den Haag.

Hij is commissaris bij enkele Nederlandse bedrijven en toezichthouder bij een aantal instellingen. Op de Universiteit van Amsterdam verzorgt Jaap onderwijs over verandermanagement, strategische besluitvorming en over leerprocessen en machtsprocessen in organisaties. 

Bij Sioo levert hij bijdragen aan leergangen over leiderschap, organisatieontwerp en diepgaande verandering. Als hoogleraar en adviseur houdt hij zich bezig met de theorie en praktijk van complexe veranderingsprocessen. Zijn huidige onderzoek richt zich op waardegedreven leiderschap, cultuurverandering en maatschappelijke innovatie.

Testimonials

 • 8.5

  Leerzaam, heeft focus gegeven. Heldere voorbeelden.

  Annemiek van Dullemen, Locatiemanager, Cordaan
 • 8

  Zeer toegankelijk college. Theorie zeer goed vertaald naar aansprekende voorbeelden."

  Herman Westerhuis, Hoofd organisatiestrategie & ontwikkeling, Rijksvastgoedbedrijf
 • 9

  Een professional met hart en ziel die kennis en ervaring wil delen. Goeie mix van 'ratio' en 'emotie'.

  Stephanie Salder, Verandermanager, PWN
 • 9

  Mooi, persoonlijk indringend college. Spelend met visie en praktijk. Samengevat: beeldend, verhaal, humor, emotie en diepgang.

  Richard Moerenhout, Hoofd afdeling verkeer, Gemeente Den Haag
 • 8

  Bezinning dat cultuurverandering niet alleen gaat over verandering houden en gedrag.

  Erik Visscher, Manager operations, BPI Indupac
“Whenever you see a successful business, someone once made a courageous decision.” Peter Drucker