Erik van de Loo

Erik van de Loo

Erik van de Loo is partner en mede oprichter van Phyleon, centrum voor leiderschap en verandering.

Voor de liefhebbers

Prof. dr. Erik van de Loo is partner en mede oprichter van Phyleon, centrum voor leiderschap en verandering in Den Haag. Phyleon is gespecialiseerd in veranderingsprocessen op individueel, groep en organisatieniveau. Daarnaast is hij hoogleraar Leiderschap en Gedrag bij de faculteit economische wetenschappen en bedrijfskunde van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij studeerde klinische psychologie (cum laude) aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, behaalde de graad van doctor in de sociale wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Leiden (1987) en heeft een masters in Work and Organization in Occupational Helath bij het SIOO (1997). Hij is aspirantlid van de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalyse (sinds 1988) en werkzaam in een eigen psychoanalytische praktijk. Erik van de Loo is adjunct clinical professor of management aan het INSEAD (Fontainebleau) waar hij programmadirecteur is van het internationale programma “Coaching and consulting for change”.

Testimonials

 • 8.5

  Goede spreker. Erik van de Loo heeft veel kennis en ervaring. Hij is een goede verteller en gebruikt interessante voorbeelden. Dit smaakt naar meer.

  René Bourgonje, Manager new business development, Rittal B.V.
 • 9

  Het college heeft me geboeid, in beweging gebracht en geraakt! Bezieling en verbinding. Duidelijke verhaallijn en fijne voorbeelden.

  Roel van Wolfswinkel, Afdelingsmanager plannen, procedures en advies, Waterschap Zuiderzeeland
 • 8.5

  Een collectieve mini-psychoanalyse. Met een de theorie en die dan vervolgens voelen. De vele voorbeelden uit de praktijk maakt zijn verhaal helder.

  Sander Berg, Service delivery manager, Prorail
 • 8

  Goed en positief verhaal over hoe je kunt veranderen en verandertrajecten kunt laten slagen. De rustige en concrete uitleg van Erik van de Loo is sterk.

  Manny Middendorp, Afdelingsmanager, Gemeente Emmen
"Als je een hek om mensen heen zet, krijg je schapen." Mathieu Weggeman (leiderschapsexpert)