Ap Dijksterhuis

Prof. dr. Ap Dijksterhuis
Volgend programma op 28 september Psychologie voor Managers, editie 2023/ 2024

Dijksterhuis doet onderzoek naar de invloed van onbewuste processen op o.a. interpersoonlijk gedrag.


Prof. dr. Ap Dijksterhuis studeerde Sociale Psychologie aan de Universiteit van Nijmegen (nu de Radboud Universiteit Nijmegen). Na zijn promotie in 1996 aan dezelfde Universiteit werkte hij enkele jaren als KNAW onderzoeker. In 2000 werd hij hoogleraar in ‘automatische processen in de sociale psychologie’ aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1 augustus 2006 is hij hoogleraar in ‘de psychologie van het onbewuste’ aan de Radboud Universiteit. Dijksterhuis doet onderzoek naar de invloed van onbewuste processen op interpersoonlijk gedrag, op beslissingen, en op creativiteit. Hij publiceerde talloze artikelen in internationale toptijdschriften en is tevens redactielid van enkele toptijdschriften. Dijksterhuis won verschillende internationale prijzen waaronder de prestigieuze ‘Early Career Award’ van de American Psychological Association.

Testimonials

 • 8

  Interessante invalshoek over werking van geluk. Prettige inleider, hij geeft veel praktische tips. Hij deelt zijn passie met ons.

  Conny Hendriksen, Marketing communicatieadviseur, SSR
 • 10

  Een warme onderdompeling in kennis over onderbewustzijn & geluk. Erg goed! Goede rode draad, duidelijk en rustig. Toepasbaar.

  Sander Berg, Service delivery manager, Prorail
 • 9

  Goed en interessant verhaal, spreekt aan met veel herkenbare voorbeelden.

  E.C.R. van Roden, Manager informatie management, Windesheim
 • 9

  Goede verteller, mooie relatie tussen inhoud en toepassing ervan. Veel voorbeelden, ook voor privé als zakelijke context/toepassing.

  Linda Bussem, Transitiemanager, LIBU Management
 • 8

  Goede opbouw met een praktisch bruikbare inhoud. De link naar de praktijk is direct zichtbaar.

  Erik de Neijs, Teammanager uitkeren, UWV
“Lead from the back — and let others believe they are in front.” Nelson Mandela