Philip Kotler

Philip Kotler

Zijn naam is synoniem met marketing. Velen beschouwen hem als de bekendste en meest invloedrijke denker op het gebied van marketing wereldwijd. Philip Kotler schreef vele relevante boeken, waaronder 'Marketing management'.


> Podcast - Interview Klaas Weima (Energize) met Philip Kotler:
Beyond The Four P's: http://ow.ly/gVC1q.


Mister Marketing Philip Kotler schreef vele relevante boeken in de marketingwetenschap; zijn boeken zijn vertaald in meer dan 20 talen, hij verkocht meer dan 4 miljoen boeken in 58 landen. Zijn belangrijkste boeken zijn Marketing managementKotler over marketing en Tien doodzonden van marketing. Onlangs verscheen het boek Marketing 3.0.

Zijn boek, ‘Marketing management’, dat alweer meer dan 30 jaar geleden verscheen, is nog steeds het ultieme werk over marketing en verplichte lectuur voor iedere marketing-student. Inmiddels is het boek in de veertiende herziene versie verschenen en werd het verkozen tot het belangrijkste managementboek van de afgelopen 40 jaar.

Philip Kotler is wereldwijd een van de meest gevraagde management-autoriteiten. Hij is adviseur van menig Fortune 500 bedrijf. In de Financial Times rankings van meest invloedrijke business thinkers behaalde hij de 4e plaats na Jack Welch, Peter Drucker en Bill Gates. Hij ontving vele eredoctoraten, in september 2007 ontving hij een eredoctoraat van Nyenrode Business Universiteit.

Zijn naam is synoniem met marketingIedereen die ooit economie of bedrijfskunde studeerde is bekend met het gedachtegoed van Kotler. U kunt hem nu ook in levende lijve ontmoeten!

Lees hier alvast een interview van Klaas Weima (oprichter Energize) met Philip Kotler.  

“Effective leadership is putting first things first. Effective management is discipline, carrying it out.” Stephen M.R. Covey