Over Patrick van der Pijl

Patrick van der Pijl

Patrick helpt organisaties met het ontwikkelen van een nieuwe strategie door het analyseren en innoveren van hun business model.

Voor de liefhebbers

Patrick van der Pijl is CEO en oprichter van Business Models Inc., een internationaal adviesbureau voor strategie en businessmodel innovatie. Business Models Inc. helpt organisaties met het ontwikkelen van een nieuwe strategie door het analyseren en innoveren van hun business model.

Boeken
Patrick is producer van de bestseller “Business Model Generation”, die geschreven is door Alex Osterwalder en Yves Pigneur in 2009. Hij is bovendien auteur van het boek 'Ontwerp betere business', die in het najaar van 2016 is verschenen.

Ervaring 
Patrick van der Pijl is gespecialiseerd in business design en innovatie, strategic visioning, visualisatie en grafisch faciliteren. Hij is een veelgevraagd spreker (nationaal en internationaal) op het gebied van business modeling, business model innovation, business design en lean start-up.

Patrick heeft ruim 20 jaar ervaring met innovatieprocessen, organisatieontwerp, procesontwerp en business model design binnen grote (inter)nationale organisaties. Patrick verzorgt workshops en trainingen over dit onderwerp voor o.a. Fujitsu (Japan), Mars (Thailand), KPN, Intel (Ierland), Schott AG (Duitsland), UnicreditBank (Oostenrijk) en FAGOR (Spanje). Eerder was Patrick partner bij innovatiebureau ULURU en consultant voor Andersen, Deloitte en PwC.

Wat zeggen onze deelnemers over Patrick van der Pijl?
• Mooi mix van abstract - concreet - zelf aan de slag
• 'Makkelijk' toepasbaar invulmodel voor business models
• Vernieuwend denken in modules
• Patrick ging goed in op de vragen en issues vanuit het publiek
• Patrick heeft veel ervaring en kennis en schakelt enorm snel
• Veel momenten om de inhoud op de eigen praktijk te betrekken

"Leaders establish the vision for the future and set the strategy for getting there." John Kotter