Over Oscar David

Drs. Oscar David
Volgend programma op 19 september Psychologie voor managers

Oscar David geeft leiding aan een netwerk aan trainers. Hij is o.a. specialist in enneagram, systemisch werken en veranderingstrajecten.

Voor de liefhebbers

Onder de naam Oscar David Consultancy startte Oscar David in 1989 zijn bureau voor management- en organisatieontwikkeling. Inmiddels is Oscar David Consultancy uitgegroeid tot een netwerk van adviseurs dat verandering in organisaties begeleidt.

Oscar David heeft organisatie psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en ging vervolgens als adviseur aan de slag bij Shell Nederland. Hij was hier betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van een groot aantal trainingen op het gebied van communicatie, samenwerken en persoonlijke ontwikkeling voor Shell managers. De activiteiten verbreedden zich in korte tijd naar organisatie veranderings-trajecten, coaching van hoger management, teambuilding en management development programma's.

Ook zijn praktijk breidde zich snel uit. Hij werkte samen met ervaren collega adviseurs en kreeg binnen enkele jaren een gevarieerde klantenkring. Ervaringen deed hij op bij een groot aantal beursgenoteerde ondernemingen waaronder Philips, Ahold, ING, ABN AMRO, Getronics, PinkRoccade en Hoogovens.

In 1993 leerde Oscar David het enneagram kennen. Hij ging naar Amerika om zich de methodiek eigen te maken. Als een van de eerste Nederlanders paste hij de methode toe binnen zijn praktijk. De methode bleek zo zeer aan te slaan, dat binnen korte tijd zijn agenda voor een groot deel werd gevuld met enneagram activiteiten. In 1999 publiceerde hij 'Het Enneagram in Management' (Kluwer, 3e editie), het eerste Nederlandse managementboek over het enneagram. Inmiddels is het enneagram binnen grote kringen in bedrijf en organisatie bekend. 

Oscar David is lid van de Orde van Organisatie Adviseurs en wordt sinds 2000 door het zakenblad Quote onafgebroken genoemd als een van de beste professionals op zijn gebied in Nederland.

Testimonials

 • 8

  Goed verhalend college van Oscar David. Hij gebruikt voorbeelden, zoekt contact met deelnemers en brengt het concept 'macht' terug naar jezelf.

  Pierre Sponselee, Directeur-bestuurder, Woonwaard
 • 9

  Kraakhelder college over macht. Zeer inspirerend gebracht. Het college voelt zelfs als een lange conversatie. Erg prettig en diverse eye-openers.

  Edwin Koning, Projectmanager, Endinet BV
 • 9

  Authentiek college. Oscar David vertelt zijn verhaal met een enorme passie.

  Pepijn van der Kellen, P&O accountmanager, Provincie Zuid-Holland
“Whenever you see a successful business, someone once made a courageous decision.” Peter Drucker