Over Menno Lanting

Menno Lanting

Menno Lanting is auteur van o.a. de bestsellers ‘Connect!’, 'Iedereen CEO' en 'Speedboten en Olietankers'. Hij is gespecialiseerd in Social Media in combinatie met leiderschap, strategie en innovatie.

Voor de liefhebbers

Menno Lanting werkt als strateeg en innovator met directies en Raden van Bestuur van verschillende organisaties. Daarnaast is hij verbonden aan een aantal business schools. Eerder was hij bijna 10 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor het leiderschapsinstituut de Baak en was hij in de jaren 90 betrokken bij de opzet van een van de eerste pan-Europese Internetbedrijven. Menno Lanting is auteur van het boek ‘Connect!’ (verkozen tot Managementboek van het Jaar 2011) en het recent verschenen vervolg en wederom bestseller ’Iedereen CEO’ (longlist Managementboek van het Jaar 2012). Beide boeken behoren tot de bestverkopende Nederlandse managementboeken van de afgelopen jaren.

Menno Lanting is de auteur van de bestsellers ‘Connect!’ (Managementboek van Jaar 2011), 'Iedereen CEO' en 'De Slimme organisatie'. Hij is gespecialiseerd in Social Media in combinatie met leiderschap, strategie, 'connectivity' en innovatie. Hij is verder gastdocent, spreker, ondernemer, advisor en is freelance strateeg bij My Own Company.

Testimonials

 • 8.5

  Mooi en inspirerend college. Noodzaak doet bewegen, visie geeft richting.

  Joost van der Ham, Manager / consultant, BPM Consult
 • 8

  Zeer vakkundig met een schat aan voorbeelden hoe een organisatie wendbaar kan worden.

  Ronald Rijnsburger, Administrateur, OTIB
 • 9

  Leerzaam, actueel, nieuwe invalshoeken, goed ingespeeld op publiek en haar wensen.

  Marloes Jacobs, SCM supervisor fen-imaging, Fujifilm Europe
 • 8

  Erg positief. De koppeling met de eigen organisatie is goed te maken. Menno Lanting is grappig, vertelt goed, heeft herkenbare verhalen en houdt er lekker vaart in.

  Ellen van Hees, Directieadviseur publieke gezondheid, Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden
 • 9

  Inspirerend, dichtbij en food for thought. Toegankelijkheid sprekers en zelfrelativering.

  Elly Smeitink, HR manager / directeur, ESmanagement advies & coaching
 • 10

  Stimulerend, zet aan tot denken en gaan doen.Veel informatie en duidelijke koppeling met huidige praktijk. Dit college mag van mij wel langer duren, je honger naar inspiratie groeit.

  Wilco Kolbrink, Directeur, Koninklijke Kentalis talent
“Whenever you see a successful business, someone once made a courageous decision.” Peter Drucker