Over Menno Lanting

Menno Lanting
Volgend programma op 26 september Organisatie 3.0

Menno Lanting spreekt over: innovatie, technologie, disruptie, digitale transformatie en leiderschap.

Voor de liefhebbers

Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op leiderschap, innovatie en hoe wij werken. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Meer dan 250.000 mensen lazen zijn bestsellers waaronder ‘Connect!’, managementboek van het jaar. Voor zijn boek ‘Olietankers en speedboten’ interviewde hij wereldwijd 100 inspirerende en innovatieve ondernemers. In 2021 verscheen zijn nieuwste boek 'Uit het transformatie moeras' waarin hij een nuchtere kijk geeft op de faalfactoren van de digitale transformatie en een heldere route naar vernieuwing schetst aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen. Eerder was hij 20 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor o.a. het leiderschapsinstituut de Baak en succesvol internetondernemer.

Organisaties waarvan we dachten dat hun relevantie zich nog tot in decennia zou voortzetten, verkruimelen waar we bij staan. Consumenten en burgers zijn tegenwoordig zo goed met elkaar verbonden dat informatie, nieuws en trends zich razendsnel over de aardbol verspreiden. Dit betekent dat organisaties in veel gevallen sneller met nieuwe producten, diensten en business modellen moeten komen. Dat vraagt om meer innovatie en slimmer organiseren en als gevolg daarvan weer om meer experimenten.

De belangrijkste voorwaarden voor innovatie zijn de juiste mensen, technologie en bedrijfscultuur. Er ontstaan andere businessmodellen en organisatievormen en ook onze kijk op leiderschap verandert radicaal. De hedendaagse professional is onafhankelijker van organisaties dan ooit tevoren. Het vinden van het juiste talent wordt voor meer en meer organisaties een uitdaging.

De rode draad in het werk van Menno is ‘aanpassingsvermogen’. Hij adviseert organisaties hoe aangesloten te blijven bij de veranderende wereld. Hij geeft daarbij antwoord op de vraag hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. En welke organisatievormen, leiderschapskwaliteiten en business modellen daarbij nodig zijn.

Testimonials

 • 8.5

  Mooi en inspirerend college. Noodzaak doet bewegen, visie geeft richting.

  Joost van der Ham, Manager / consultant, BPM Consult
 • 8

  Zeer vakkundig met een schat aan voorbeelden hoe een organisatie wendbaar kan worden.

  Ronald Rijnsburger, Administrateur, OTIB
 • 9

  Leerzaam, actueel, nieuwe invalshoeken, goed ingespeeld op publiek en haar wensen.

  Marloes Jacobs, SCM supervisor fen-imaging, Fujifilm Europe
 • 8

  Erg positief. De koppeling met de eigen organisatie is goed te maken. Menno Lanting is grappig, vertelt goed, heeft herkenbare verhalen en houdt er lekker vaart in.

  Ellen van Hees, Directieadviseur publieke gezondheid, Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden
 • 9

  Inspirerend, dichtbij en food for thought. Toegankelijkheid sprekers en zelfrelativering.

  Elly Smeitink, HR manager / directeur, ESmanagement advies & coaching
 • 10

  Stimulerend, zet aan tot denken en gaan doen.Veel informatie en duidelijke koppeling met huidige praktijk. Dit college mag van mij wel langer duren, je honger naar inspiratie groeit.

  Wilco Kolbrink, Directeur, Koninklijke Kentalis talent
Enorme drive, passie en humor!