Marleen Stikker

Marleen Stikker

Marleen Stikker is directeur en mede-oprichter van de Waag Society in Amsterdam, een cultureel research- en innovatiecentrum dat nieuwe media-toepassingen ontwikkelt binnen verschillende maatschappelijke domeinen.

Voor de liefhebbers

Marleen Stikker (1962) is directeur en medeoprichtster van Waag Society. Als 'burgemeester' van De Digitale Stad ontwikkelde Marleen Stikker in 1994 de eerste gratis toegangspoort en virtuele gemeenschap op het internet. Datzelfde jaar startte zij de Waag, een sociale onderneming die bestaat uit Waag Society, onderzoeksinstituut voor creatieve technologie en sociale innovatie en Waag Products, dat bedrijven lanceerde als Fairphone, de eerste eerlijke smartphone ter wereld. Marleen Stikker is tevens adviseur van de 'policy strategy group' van de Europese Commissie.

"If You Can't Open It, You Don't Own It" (Maker’s Bill of Rights) is ook Marleen Stikker’s credo. Waag Society is actief betrokken bij de Open Design en Creative Commons-beweging en gelooft dat de samenleving open technologieën nodig heeft om maatschappelijke uitdagingen aan te gaan.

"Change comes from feeling. Put feeling first." Dan Heath (Amerikaanse verander-goeroe)