Joris Beckers

Joris Beckers

Mede-oprichter en CEO van Picnic

Joris is de medeoprichter van Picnic: de revolutionaire online supermarkt die de harten van klanten wint door hun thuisbezorgingen, zoals de melkboer dat vroeger ook deed.

Picnic is pas 3 jaar oud, maar verandert de complete supermarktbranche en blijft explosief groeien. Ze verspreidden zich in korte tijd door heel Nederland en zijn nu ook de grens over naar Duitsland. Kort geleden ontvingen ze €100+ miljoen funding om hun service internationaal verder uit te rollen.

Picnic is misschien wel het beste Nederlandse voorbeeld van een 'disruptive business'. Een speler die zijn markt in korte tijd extreem innoveert. Want: om mensen online boodschappen te laten doen moet je als nieuwe supermarkt een radicaal ander systeem uitvinden in een markt met gigantische spelers.

Joris begon zijn carrière 6 jaar lang met meerdere rollen binnen P&G. Daarna richtte hij Fredhopper op: dé slimme software voor online retailers en hun digitale schappen. Naast zijn enorme professionele succes is hij een gelukkige familieman en 'wannabe wielrenner'.

“Whenever you see a successful business, someone once made a courageous decision.” Peter Drucker