John Kotter

John Kotter

’s Werelds meest vooraanstaande expert op het gebied van leiderschap en verandering.


John P. Kotter is de Konosuke Matsushita Professor in leiderschap aan de Harvard Business School. Hij studeerde aan MIT en Harvard en is sinds 1972 verbonden aan de Harvard Business School. In 1980, hij was toen 33 jaar oud, kreeg hij een volledig professoraat aan Harvard, waarmee hij een van de jongste mensen in de geschiedenis van een van de beste business schools ter wereld was, die een dergelijke eer ten beurt viel.

John Kotter is ’s werelds meest vooraanstaande expert op het gebied van leiderschap en verandering. Zijn hele professionele carrière houdt hij zich bezig met het bestuderen van organisaties en hun leiders. Hij onderzocht ruim 100 bedrijven om te komen tot zijn achtstappenplan voor succesvolle verandering.

Zijn boek Leading change (1996) is een bestseller. Andere boeken van zijn hand: What leaders really do (1999) en The heart of change (2002). In het najaar van 2006 verschijnt Our iceberg is melting,dat wekenlang de nationale en bestseller-lijsten domineerde.Voor het verschijnen van dit boek vond zijn uitgever hem
'het best bewaarde geheim'. Bijna geruisloos gaan zijn boeken over de toonbank.Inmiddels is zijn boek leiderschap bij verandering al in de 11e druk verschenen.

Van zijn artikelen in de Harvard Business Review werden meer reprints verkocht dan van welke andere auteur ook in de afgelopen twintig jaar. Onlangs vertelde hij in Management Team dat leiderschap een groot verschil kan maken in de wereld. Zijn ambitie voor de komende 25 jaar: 100 miljoen leiders helpen creëren.

Op dit moment rondt hij een fascinerend onderzoek af naar de karakteristieken van leiderschap die leiden tot buitengewone resultaten. In dit seminar deelt hij de resultaten met u.

"Als je een hek om mensen heen zet, krijg je schapen." Mathieu Weggeman (leiderschapsexpert)