Jim Stolze

Jim Stolze

Jim Stolze is ondernemer en adviseur. Tussen 1998 en 2008 was hij nauw betrokken bij de koers van websites als NU.nl en Startpagina. Hij is bovendien auteur van 'Hoe overleef ik mijn inbox?' en 'Uitverkocht!'.


Jim Stolze is ondernemer en adviseur. Die combinatie zorgt ervoor dat zijn boeken niet alleen theoretisch, maar ook zeer praktisch zijn. Tussen 1998 en 2008 richtte hij diverse bedrijven op in de creatieve industrie en was nauw betrokken bij de koers van websites als NU.nl en Startpagina.

TedX Amsterdam en The Founder Institute

De laatste jaren houdt hij zich bezig met nieuwe manieren van organiseren en ondernemen. Zo introduceerde hij TEDx in Nederland waarmee hij direct een nominatie voor ‘Evenement van het Jaar’ op zak had. De populaire website met lezingen van korter dan 18 minuten kan rekenen op honderden miljoen pageviews. Jim Stolze is het gezicht van TED.com in Europa. Sinds kort staat hij aan het hoofd van The Founder Institute, een spoedcursus voor jonge ondernemers waarin zij zich presenteren aan investeerders uit Silicon Valley.

Boeken

Jim Stolze schreef twee boeken. Voor zijn eerste boek Hoe overleef ik mijn mailbox? (2009) sloot hij zich 40 dagen af van het internet om te zien wat voor effect dat op hem en zijn omgeving had. Hij beschreef hoe de helft van het Nederlands bedrijfsleven gegijzeld wordt door mailboxen en hoe mensen zich – ook privé – bewuster zouden moeten zijn van hun (digitale) communicatiegedrag. Met Uitverkocht! (2011), het thema van dit seminar, schreef hij een absolute bestseller.

Hij wordt nog wel eens aangekondigd als internetgoeroe. Maar liever wordt hij internetexpert of internetstrateeg genoemd.

“Whenever you see a successful business, someone once made a courageous decision.” Peter Drucker