Jim Collins

Jim Collins

Jim Collins wordt beschouwd als een van ‘s werelds meest invloedrijke managementdenkers. Hij ziet zichzelf als een student én als een leraar op het gebied van leiderschap, ook als het gaat om de manier waarop organisaties succesvol worden en blijven.

Voor de liefhebbers

Vanaf 1988 doceerde Jim Collins zeven jaar aan de prestigieuze Stanford Business School. Zijn onderwijs werd geroemd door collega’s en studenten. Hij zette in 1995 zijn eigen onderzoekscentrum op in zijn geboorteplaats Boulder, Colorado. Met zijn team verzamelt en analyseert hij enorme hoeveelheden gegevens. De ideeën die Collins in zijn boeken presenteert, komen stuk voor stuk uit zijn eigen onderzoek.

Hij is één van de best verkopende managementschrijvers van de laatste jaren. Hij schreef zes bestsellers waarvan er wereldwijd meer dan tien miljoen zijn verkocht, waaronder ‘Built to Last’, ‘Good to Great’, volgens velen het beste businessboek van het afgelopen decennium, ‘How the Mighty Fall’, en zijn meest recente boek: ‘Great by Choice’, over de vraag hoe het komt dat sommige bedrijven floreren in de meest chaotische en onzekere tijden en andere niet. Jim Collins is een meester in het verpakken van zijn ideeën. Hij gebruikt vaak inspirerende verhalen en metaforen om zijn visie uit te leggen. Zijn uitspraak “Good is the enemy of great” werd wereldwijd bekend onder managers en ondernemers.

“Lead from the back — and let others believe they are in front.” Nelson Mandela