Over Jelle Jolles

Prof. dr. Jelle Jolles

Prof. dr. Jelle Jolles is naast zijn hoogleraarschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam, verantwoordelijk voor NeuroPsy, adviescentrum voor Brein & Leren.

Voor de liefhebbers

Prof. dr. Jelle Jolles, hoogleraar Neuropsychologie, heeft als doel om onderwijs en opvoeding te laten profiteren van de inzichten die de laatste jaren zijn verkregen over de hersenen, en over het cognitief en neuropsychologisch functioneren. Zijn activiteiten richten zich op op de relatie tussen leren, brein en ontplooiing bij kinderen, tieners en jong-volwassenen en de factoren die daar bepalend voor zijn. In 2016 verscheen zijn bestseller ‘Het tienerbrein: Over de adolescent tussen biologie en omgeving’. 

Jolles pleit voor een actieve dialoog tussen wetenschap en de onderwijspraktijk met als doel het verbeteren van de ontplooiingsmogelijkheden van jeugdigen. Naast zijn hoogleraarschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam is hij directeur van het Centrum Brein & Leren.

Testimonials

 • 8.4

  Brede uiteenzetting van blijvend leren. Prettig rustige presentatie.

  Tijn Duijnhouwer, Adviseur bedrijfsvoering, Ministerie van Defensie
 • 7.8

  Net zoals de andere Breinkunde-colleges is ook dit weer een bijzonder interessant college. Met empathy als 'magic word'.

  Marlien van Leeuwen, Coördinator technologie en trainingscentrum, Cito Benelux
 • 8

  Zeer interessant. Dit komt met name door de combinatie van wetenschappelijke theorie en de visuele en sprekende metaforen.

  Miriam Koenders, Hoofd P&O, MBO Amersfoort
"We spend a lot of time teaching leaders what to do. We don’t spend enough time teaching leaders what to stop." Marshall Goldsmith