Over Jaap van Muijen

Jaap van Muijen

Prof. dr. Jaap van Muijen is sinds 2001 hoogleraar psychologie, in het bijzonder van persoonlijke en leiderschapsontwikkeling aan de Nyenrode Business Universiteit.

Voor de liefhebbers


Van Muijen was vier jaar aio aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en daarna nog eens drie jaar postdoc. Na nog een half jaar aan de Universiteit van Maryland besluit hij de universitaire wereld te verlaten, omdat hij verschil tussen theorie en praktijk te groot vond. In 1996 begon hij als adviseur in humanresourcemanagement (HRM) bij het Beteor, een uit Philips voortkomend adviesbureau. Van 1997 tot 2005 werkt hij bij adviesbureau LTP (oorspronkelijk Laboratorium voor Toegepaste Psychologie), sinds 2005 als partner bij adviesbureau Jonathan Warner, en sinds enkele jaren ook voor zijn eigen adviesbureau 'Sense of Leadership'.

Sinds 2001 is Van Muijen hoogleraar psychologie, in het bijzonder van persoonlijke en leiderschapsontwikkeling aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij assisteerde verder bij de opzet van HRM programma's aan de universiteiten van Hangzhou en Syktyvkar. Sinds 2010 is hij tevens rector bij het Sioo.

Testimonials

  • 8

    Vloeiend betoog, herkenbare voorbeelden en de interactie.

    Wico Osinga, IT-manager, ING
  • 8

    Boeiend, afwisselend, zinvol voor praktijk

    Marion Wierda, Afdelingshoofd, WAterschap Rivierenland
"We spend a lot of time teaching leaders what to do. We don’t spend enough time teaching leaders what to stop." Marshall Goldsmith