Jaap Koelewijn

Jaap Koelewijn

Jaap Koelewijn is financieel expert en publiceert regelmatig, o.a. in het Financieele Dagblad en vakbladen.


Jaap Koelewijn studeerde algemene economie en promoveerde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op het onderwerp bedrijfseconomisch toezicht op het bankwezen. Hij werkte vervolgens in diverse researchfuncties in de financiële sector. Bij MeesPierson was hij senior-aandelenanalist, bij IRIS (een gezamenlijke dochter van Rabobank en Robeco) en de Autoriteit Financiële Markten was hij hoofd research. Naast inhoudelijke expertise heeft hij ook ruime ervaring met het leidinggeven aan professionele teams en uiteenlopende bestuurlijke werkzaamheden.

Sinds begin 2000 is hij zelfstandig adviseur. Hij combineert in zijn werk zijn ervaring in de wetenschap, de financiële praktijk en het toezicht. Zijn werkzaamheden concentreren zich op het gebied van financiering en belegging enerzijds en de daarbij behorende regelgeving en integriteits- en governancevraagstukken anderzijds. Zijn activiteiten bestaan uit het doen van onderzoek, het geven van onafhankelijke opinies en het ondersteunen van de bedrijfsdirecties bij fusies, overnames en de inrichting van het beleggingsproces en compliance- en governancebeleid.

Hij geeft hoogwaardige trainingen aan professionals (Postacademisch onderwijs, compliance officers, beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders).Verder adviseert hij op bestuurlijk niveau bij een aantal grote accountantskantoren, financiële instellingen, advocatenkantoren, het openbaar ministerie en toezichthouders. Voor deze partijen voert hij ook onderzoeken uit. Daarnaast publiceert hij regelmatig, onder andere in het Financieele Dagblad en vakbladen en geeft hij presentaties.

Sinds april 2006 is hij deeltijdhoogleraar corporate finance bij buniness universiteit Nyenrode.

Enorme drive, passie en humor!