Hessel Visser

Hessel Visser

Met meer dan dertig jaar ervaring in inkoop- en logistieke functies bij grote logistieke bedrijven en in het onderwijs is hij thuis in vele facetten van de demand en supply chain.


Ir. Hessel Visser heeft, na zijn studie Werktuigbouwkunde aan de TU Delft, gewerkt in de vliegtuigbouw en instrumentenindustrie. Ook heeft hij de academic Jonah course gevolgd bij Eli Goldratt.

Met meer dan dertig jaar ervaring in inkoop- en logistieke functies bij grote logistieke bedrijven en in het onderwijs is hij thuis in vele facetten van de demand en supply chain. Daarnaast heeft hij diverse boeken over logistiek en supply chain management geschreven in samenwerking met prof. dr. A. R. van Goor. Daarbij is vooral het boek ‘Werken met logistiek; supply chain management’ , met meer dan 125.000 verkochte exemplaren een bestseller en evergreen.

Hij geeft les bij diverse universiteiten. In zijn consultancywerk richt Hessel Visser zich vooral op het verlenen van praktische ondersteuning bij verbeterprocessen zoals Kaizen, Lean, Six Sigma en TOC. Op deze wijze is er een prachtige combinatie met zijn onderwijs en auteurswerk. Naast de betaalde werkzaamheden is Hessel Visser ook actief bij diverse bestuurlijke activiteiten.

Hij staat erom bekend dat hij met zijn praktijkervaringen weet te boeien en binden door gebruik te maken van facts, figuren, foto’s, film en fun. Hij ‘besmet’ zijn toehoorders met zijn enthousiasme om die dezelfde dag nog aan de verbeterslag te laten beginnen en ver(der) helpen vooruit te kijken.

Wat zeggen deelnemers over Hessel Visser?
• 
Hessel laat veel onderwerpen aan bod komen, zonder dat het college 'gehaast' over komt
• Zeer ervaren docent
• Hij gebruikt veel theorie uit de praktijk
• Sterk interactief

“Effective leadership is putting first things first. Effective management is discipline, carrying it out.” Stephen M.R. Covey