Hilde Roothart

Hilde Roothart

Hilde Roothart begeleidt organisaties bij het onderzoeken en vertalen van trends naar strategieën en concepten, markten en merken.


Hilde Roothart is een vooraanstaand trendwatcher (of eigenlijk trendvertaler) in Nederland.  Als oprichter van het trendbureau Trendslator begeleidt ze bedrijven en organisaties bij het onderzoeken en vertalen van trends naar strategieën en concepten, markten en merken.

Inspelen op trends
Trends worden onderzocht en gebruikt bij het ontwikkelen van een visie op de toekomst. Maatschappelijke ontwikkelingen en trends in consumentengedrag worden vertaald naar bruikbare adviezen. Het uitgangspunt daarbij is dat de wereld en de consument veranderen en dat alleen bedrijven die op die veranderingen inspelen zullen overleven.

Publicist en docent
Ze publiceerde over trends in o.a. Eye, MarketingTribune, RetailTrends, Second Sight en Tijdschrift voor Marketing. Samen met Wim van der Pol schreef ze ‘Van Trends naar Brands’ (Kluwer 2001). In 2005 verscheen ‘ZIEN - Trends van vandaag, markten van morgen‘(Business Contact). ‘Goed Boek – Tien kansen voor een betere toekomst’ (Kluwer 2010) schreef ze samen met Irene Ras. Ze gaf geregeld gastlessen, o.m. Academie voor Management (Merkmanagement), Amsterdam Fashion Institute (AMFI), EURIB (Master of Design Management), Piet Zwart Institute (Master Retail Design) en is nu betrokken bij de Fontys Academy for Creative Industries.

"We spend a lot of time teaching leaders what to do. We don’t spend enough time teaching leaders what to stop." Marshall Goldsmith