Over Henry Mintzberg

Henry Mintzberg

Professor Henry Mintzberg is wereldwijd een autoriteit op het gebied van management en organisatiestructuren. Hij is ’s werelds meest gevierde managementgoeroe en zijn boeken zijn verplichte kost. Niemand kan zo goed tot de essentie van managen doordringe

Voor de liefhebbers

Henry Mintzberg is de Cleghorn Professor of Management Studies aan de McGill University in Montreal. Aan deze universiteit doceert hij al bijna 47 jaar. Hij is gasthoogleraar aan onder andere de Carnegie-Mellon University, de London Business School en INSEAD. Hij ontving 20 eredoctoraten van universiteiten wereldwijd.

Henry Mintzberg beweegt zich het liefst buiten de gebaande paden. Iedereen die ooit bedrijfskunde of economie studeerde is bekend met zijn gedachtegoed.

Het is zijn persoonlijke missie om de manier waarop managers opgeleid worden, te hervormen. De afgelopen 20 jaar werkte hij samen met Canadese, Engelse, Franse, Indiase en Chinese collega’s aan nieuwe benaderingen voor het opleiden van managers. De International Masters in Practicing Management  is een gevolg hiervan. Dit programma leidde weer tot het opzetten van www.coachingourselves.com, waarmee groepen managers kunnen leren en veranderingen in hun eigen bedrijf kunnen aansturen.

Hij schreef 18 boeken en ongeveer 200 artikelen, waarvan twee artikelen McKinsey-prijswinnaar waren in de Harvard Business Review.  Bekende boeken van zijn hand zijn The Structuring of Organisations (1979), Mintzberg on Management (1989), The Rise and Fall of Strategic Planning (1994), Managers Not MBAs (2004) and Rebalancing Society (2014). Zijn laatste boek Simply Managing (2014) is een standaardwerk over management.

In november 2015 ontving hij de Lifetime Achievement Award van Thinkers50, the meest prestigieuze ranking van managementgoeroes. Hij is apetrots op zijn Nederlandse Viking-schaatsen, die hij nog regelmatig aantrekt om op de Canadese meren te schaatsen.

Hij is een ster, iedereen kent hem, en waar hij ook komt, de zalen lopen nog steeds vol. Maar tegelijkertijd houdt hij er niet van om op de voorgrond te staan. Het gaat niet om hem, zegt hij, het gaat er vooral om organisaties beter te maken. Management Team

"Change comes from feeling. Put feeling first." Dan Heath (Amerikaanse verander-goeroe)