Farid Tabarki

Farid Tabarki

Farid doet onderzoek naar de (Europese) tijdgeest. Onderwerpen die hierbij centraal staan zijn o.a. radicale decentralisatie, radicale transparantie en de opkomst van de vloeibare samenleving, economie en organisaties.

Voor de liefhebbers

Farid Tabarki is de founding director van Studio Zeitgeist. Hij doet sinds 2000 onderzoek naar de (Europese) tijdgeest. Onderwerpen waar hij met zijn studio onder andere onderzoek naar doet zijn:
• radicale decentralisatie,
• radicale transparantie
• en de opkomst van de vloeibare samenleving/ economie/ organisaties.

Opgedane inzichten worden door de Studio verwerkt tot concrete adviezen en projecten waar vele (internationaal opererende) organisaties hun voordeel mee doen.

Farid heeft een vaste column in Het Financieele Dagblad. In 2012 is hij uitgeroepen tot Trendwatcher of the Year 2012 - 2013. Hij presenteerde de TV-programma's MTV Coolpolitics en Durf te Denken, van Socrates tot Sartre en is veelgevraagd dagvoorzitter en gespreksleider. In 2013 en 2014 plaatste De Volkskrant Farid, als jongste van de lijst, onder de tweehonderd meest invloedrijke Nederlanders.

Hij is onder andere vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van Het Nieuwe Instituut - architectuur, design, e-cultuur -, lid van het curatorium van De Baak en lid van Platform Onderwijs2032. Farid is tenslotte van plan alle landen in de wereld te bezoeken. Hij heeft er inmiddels 132 bezocht dus met nog 66 te gaan is hij op precies tweederde.

Fragment BNR Radio (19-10-2015)
Big data, robotisering en nieuwe verdienmodellen. De wereld om ons heen verandert met de minuut. Dit heeft gevolgen voor ons leven en de manier waarop we werken. Wat zijn de gevolgen van deze trends op human resources, ict en finance? Luister hier naar de presentatie van Farid Tabarki.

Enorme drive, passie en humor!