Over Theo Compernolle

Prof. dr. Theo Compernolle
Volgend programma op 23 maart Breinkunde in het onderwijs - Editie 2023

Theo Compernolle is een internationaal gerespecteerd wetenschapper, consultant en docent op het gebied van stress en het brein. Zijn stijl is uniek: met humor en flair. Hij is kerndocent aan het vermaarde INSEAD Fontainebleau.

Voor de liefhebbers

Neuropsychiater Theo Compernolle is een internationaal gerespecteerd consultant op het vlak van stress in de werkcontext. Hij doceerde onder meer aan de Universiteit Amsterdam, TIAS, INSEAD, Vlerick en Solvay Business School en geeft wereldwijd lezingen over beter stress management.

Hij adviseert en coacht managers, ondernemers, teams en bedrijven bij de emotionele en relationele aspecten van leiderschap, vooral in tijden van stress en verandering. Hij publiceerde meer dan 100 wetenschappelijke artikelen en 8 boeken. Hij schreef twee bestsellers waaronder ‘Stress, Vriend en Vijand, waarvan meer dan 15.000 exemplaren zijn verkocht.

AudiofragmentPaul van Liempt (BNR) ontvangt neuropsycholoog en consultant Theo Compernolle
Altijd bereikbaar zijn voor e-mails, meerdere taken tegelijk doen of open kantoortuinen. Het is voor veel werknemers en managers de realiteit van de dag, maar funest voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid. Ons brein staat meer onder druk dan ooit, zegt professor en consultant Theo Compernolle. Een gesprek over zijn strijd tegen multitasken, altijd online zijn en open kantoren.

Theo Compernolle

Testimonials

 • 9

  Leuke man, boeiend, lijkt wel een cabaratier. Hij gebruikt vele herkenbare voorbeelden. Beeldend vertaald.

  Carla Mangnus-Smet, Docent anatomie-fysiologie, Fontys Hogeschool Verpleegkunde
 • 9

  Goed inzicht gekregen in de werking van het denkende brein. Theo Compernolle is zeer enthousiast en geeft de benodigde aanknopingspunten voor noodzakelijke gedragsverandering.

  Nico de Jong, Directeur, Cals College
 • 9

  Indrukwekkend, inspirerend en Theo Compernolle geeft power om ermee aan de slag te gaan. Er werd goed ingesprongen op de realiteit, veranderingen van het 'nu'.

  Mariëtte de Wit, Teamhoofd Oogpoli, St. Antonius Ziekenhuis
“Effective leadership is putting first things first. Effective management is discipline, carrying it out.” Stephen M.R. Covey