Deepak Chopra

Deepak Chopra

Chopra is auteur van meer dan 50 boeken. Zijn boeken over spiritualiteit en gezondheid zijn stuk voor stuk wereldbestsellers en zijn vertaald in meer dan 35 talen.


Deepak Chopra is een van de meest geliefde schrijvers/sprekers op het gebied van zingeving en spiritualiteit. Hij mag met recht een fenomeen worden genoemd.

Wereldwijd is deze rustige, vriendelijke Indiër een begrip. Hij is opgeleid tot arts en studeerde onder meer neuro-endocrinologie, de wetenschap die chemische processen in de hersenen onderzoekt. Hij schreef meer dan vijftig boeken, waaronder Peace is the way en The book of secrets. Zijn boeken zijn van een constant hoog niveau en zijn vertaald in 35 talen. Deepak Chopra combineert spirituele wijsheid met moderne dynamische psychologie. Hij is docent aan diverse business schools, waaronder Harvard, Wharton en Kellogg.

Deepak Chopra


Hij werd vooral beroemd door zijn standaardwerk De zeven spirituele wetten van succes, strikte navolging van deze wetten leiden onontkoombaar tot succes.

Hij is mentor van hoogstaande politici en belangrijke zakenmensen. Deepak Chopra heeft wereldwijd miljoenen aanhangers.

In 1995 richtte hij het Chopra Center for Well Being in Californië op, in 2005 volgde een tweede centrum in New York. In 1999 wordt hij door het tijdschrift Time Magazine uitgeroepen tot een van de honderd grootste helden van de twintigste eeuw.

Deepak Chopra is ervan overtuigd dat we gezamelijk de wereld kunnen verbeteren: Begin bij jezelf. Als we dat doen, ontstaan er maatschappelijke en politieke bewegingen die uiteindelijk leiden tot minder energieverbruik, een rechtvaardiger verdeling van de welvaart, meer begrip tussen volken onderling en dus minder oorlog en terrorisme: kortom een betere wereld.

‘Chopra’s werk krijgt regelmatig het predikaat zweverig, maar zelfs het zo nuchtere bedrijfsleven begint de kracht van spiritualiteit te ontdekken’ Rick Nieman in ‘De Goeroemethode’. 

Enorme drive, passie en humor!