Over David Allen

David Allen

David Allen geldt als ‘s werelds meest invloedrijke autoriteit op het gebied van persoonlijke en organisatorische effectiviteit.

Voor de liefhebbers

David Allen geldt als ‘s werelds meest invloedrijke autoriteit op het gebied van persoonlijke en organisatorische effectiviteit. Hij is dé productiviteits-goeroe.

Hij is grondlegger van de David Allen Company. Volgens Forbes behoort hij tot de top 5 executive coaches van de Verenigde Staten en Leadership Magazine schaarde hem bij de top 100 ‘thought leaders’. Fast Company gaf hem de erkenning van een van de werelds meest invloedrijke denkers op het gebied van persoonlijke productiviteit, voor zijn voortreffelijke programma’s en boeken over time management en stress en voor zijn baanbrekende methodologieën op het gebied van topprestaties van managers. Time Magazine labelde zijn eerste boek, Getting Things Done als ‘het bepalende zelf-hulp boek van het decennium’.

David Allen is de auteur van drie boeken: de internationale bestseller Getting Things Done - Prettig en efficiënt werken, zonder stress (soms populair afgekort tot GTD), Ready for Anything - 52 principes voor een productiever leven en Making It All Work – Winnen in het spel van werk en leven. Getting Things Done is een langdurige business bestseller (sinds het verschijnen in 2001) en is vertaald in 28 talen. Het boek ging al meer dan 600.000 keer over de toonbank.

Foto's

  • David Allen 2011
  • David Allen 2011
  • David Allen 2011
  • David Allen 2011
  • David Allen 2011
  • David Allen 2011
  • David Allen 2011
  • David Allen 2011
  • David Allen 2011
  • David Allen 2011

 

Artikelen en video

Productiviteitsgoeroe David Allen over ‘Getting things done’
Nooit meer 's nachts wakker schrikken met de gedachte aan wat je nog allemaal moet doen, nooit meer opzien tegen de berg e-mails die erop wacht om te worden afgehandeld. Die mooie beloftes doet ‘productiviteitsconsultant' David Allen.

'Het gaat niet om de overdaad aan informatie, maar om de overdaad aan betekenis'
In zijn laatste boek, Making It All Work diept David Allen de principes uit zijn eerste boek Getting Things Done verder uit. ‘Het voelt geweldig om het leven van mensen te kunnen veranderen. En ik heb er niet eens zoveel voor hoeven doen.’

Video-interview: een 65-minuten durend interview met de legendarische David Allen.
  In dit interview deelt hij enkele sleutelprincipes uit zijn systeem, Getting Things Done (GTD).

"Change comes from feeling. Put feeling first." Dan Heath (Amerikaanse verander-goeroe)