Danny Mekić

Danny Mekić

Danny Mekić richtte op 15-jarige leeftijd zijn eerste internetbedrijf op. In 2009 werd hij uitgeroepen tot meest succesvolle jonge ondernemer.

Voor de liefhebbers

Danny Mekiç is oprichter en directeur van strategisch adviesbureau NewTeam. Hij richtte op 15-jarige leeftijd zijn eerste internetbedrijf op. In 2009 uitgeroepen tot meest succesvolle jonge ondernemer.

NewTeam
Adviesbureau NewTeam is een jonge speler in de consultancybranche en gespecialiseerd in strategische vraagstukken voor de uitdagingen van morgen. Dat doen ze met expertise op het gebied van technologie, media, communicatie, ondernemerschap en het recht. Wie wil blijven meedoen, zal de X, Y en Z-generaties en de technieken en nieuwe ontwikkelingen die ze met zich meebrengen moeten betrekken bij het nemen van beslissingen.

Meest succesvolle jonge ondernemer

Al op zijn twaalfde liep Danny Mekiç de deur van Nederlandse bedrijfsleven plat. Hij richtte op zijn vijftiende z'n eerste bedrijf op en zonder zijn middelbare school afgemaakt te hebben werd hij toegelaten tot de universiteit. In 2009 bekroonden Sprout, Quote en Elsevier hem tot ‘meest succesvolle jonge ondernemer’. Nu, zes jaar later, is hij 28 en adviseert vanuit zijn nieuwste bedrijf, samen met zijn collega’s, de directies van 40 van de grootste bedrijven in binnen- en buitenland. Daarnaast doceert hij aan verschillende universiteiten en coacht hij jonge startende ondernemers. In 2010 ontwikkelde Danny Mekiç voor de Politie de nieuwe internetstrategie en deed datzelfde bij De Rechtspraak in 2011 en 2012. In 2010 werd hij gevraagd als adviseur van de Ministers van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Tevens adviseert Danny Mekiç de directies van de FIOD en het CJIB op het gebied van innovatie.


Quotes Danny Mekiç

  • "If it can't be solved, it's not a problem. It's a fact."
  • "Power is the capacity to exert influence. Its strength is measured by intelligence, and its greatness by morality."
“Effective leadership is putting first things first. Effective management is discipline, carrying it out.” Stephen M.R. Covey