Over Danielle Braun

Danielle Braun

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog en expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Ze combineert de klassieke antropologie met organisatiekunde en studeert als een van de eersten in Nederland af als corporate antropoloog.

Voor de liefhebbers

Danielle promoveert in 1996 op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie. Ze werkte o.a. voor de HEAO, politie Kennemerland, Ernst & Young Consulting, een asielzoekerscentrum en de gemeente Huizen. Nu helpt ze organisaties en leiders het beste uit zichzelf te halen. In de rol van spreker, auteur, docent, partner bij verandering. Bij verandertrajecten combineert zij no-nonsense lijnervaring met haar adviesrol. Met Jitske Kramer richtte zij de Academie voor Organisatiecultuur op. Samen schreven ze het boek: De Corporate Tribe, dat gekozen werd tot Managementboek van het Jaar 2016.

Dit boek opent bij alle managers nieuwe vensters op hun organisatie. Het is meeslepend en toegankelijk geschreven, terwijl een stevige academische onderbouwing niet ontbreekt. In dit boek krijgen hedendaagse managementvraagstukken nieuwe betekenis in het perspectief van eeuwenoude bronnen.’ – aldus de jury. 

"Als je een hek om mensen heen zet, krijg je schapen." Mathieu Weggeman (leiderschapsexpert)