Dan Ariely

Dan Ariely

Ariely heeft wereldwijd miljoenen fans door zijn bestseller Predictably Irrational (1,2 miljoen exemplaren) en zijn spraakmakende lezingen over irrationeel gedrag op TED.com (3 miljoen kijkers).


Dan Ariely is professor in de Psychologie en Gedragseconomie aan Duke University. Hij kreeg wereldwijd miljoenen fans door zijn bestseller Predictably Irrational (1,2 miljoen exemplaren) en zijn spraakmakende lezingen over irrationeel gedrag op TED.com (3 miljoen kijkers).

Fascinatie voor irrationaliteit
De fascinatie voor irrationeel gedrag ontstond op zijn 18e toen hij bij een explosie derdegraads brandwonden opliep. Tijdens zijn revalidatietraject verbaasde hij zich over het irrationele gedrag van artsen en maakte zijn eigen behandelingen tot onderwerp van studie.

Gedragseconomie = psychologie + economie
Aan het prestigieuze Massachusetts Institute for Technology specialiseerde hij zich in de Gedragseconomie. Anders dan de ‘gewone’ economie, richt de gedragseconomie zich op de grilligheid van menselijk gedrag. Steeds meer managers, marketeers en professionals ontdekken de onschatbare waarde van die inzichten. Arielys onderzoek opent deuren naar meer invloed, slimmere marketing en extra overtuigingskracht. Echte need to know kennis dus!

Ariely is een flamboyant wetenschapper die bekend staat om zijn onconventionele experimenten, zijn fenomenale lezingen en zijn vermogen om complexe processen in zeer gewone taal uit te leggen.

Meer Dan Ariely
•  Column van Ben Tiggelaar over Ariely
•  Interview met Ariely in Managementboek Magazine
•  Video Dan Ariely 

“Effective leadership is putting first things first. Effective management is discipline, carrying it out.” Stephen M.R. Covey