Over Brian Tjemkes

Brian Tjemkes

Dr. Brian Tjemkes is gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het gebied van strategische allianties.

Voor de liefhebbers

Brian Tjemkes is een expert op het gebied van strategie en management van samenwerkings-verbanden. De kern van zijn betoog: succesvol samenwerken is het herkennen en managen van samenwerkingsmythen en paradoxen.

In samenwerking met anderen heeft hij een raamwerk opgezet dat alliantie professionals helpt bij samenwerkingsvraagstukken. Het raamwerk geeft inzicht in het systematisch formeren, managen en beëindigen van samenwerkingsverbanden. Het is eenvoudig toepasbaar en geschikt voor vele vormen van samenwerking waaronder, publiek-private samenwerking, internationale samenwerking, business ecosystemen, alliantie portfolio’s en innovatie. Ook wordt antwoord gegeven op de vraag hoe organisaties beter kunnen worden in samenwerken.

Hij heeft met succes gestudeerd aan de Hotelschool Den Haag en bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is hij gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het gebied van strategische allianties. Na diverse werkzaamheden, waaronder management consultant en docent is hij nu werkzaam als universitair hoofddocent Management en Organisatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij co-founder van de ‘alliance roundtable’, een community voor en door ‘alliance executives’.

Zijn onderzoek richt zich op drie hoofdthema’s: het management van strategische allianties, de ontwikkeling van alliantie portefeuilles en open innovatie. Zijn werk wordt gepubliceerd in academische en professionele literatuur waaronder Journal of Management Studies, Management Decision en Journal of Cross-Cultural Psychology. Brian Tjemkes heeft in 2016 het boek Samen werken, samen winnen en in 2012 het boek Strategic Alliance Management (2012) gepubliceerd.

"Leiderschap is weten wat je wilt en dat transformeren naar voordeel voor anderen” Remco Claassen (De essentie van leiderschap)