Brian Farley

Brian Farley

Als bondscoach leidde hij op het WK van 2011 de Nederlandse honkballers naar een historische overwinning door in de finale Cuba te verslaan. Door zijn collega-coaches werd hij verkozen tot Coach van het Jaar 2011.

Brian Farley is oud-honkballer en voormalig honkbalcoach van het Nederlandse team. Sinds mei 2016 is hij partner bij Authentiek Leiderschap BV. Hij speelde professioneel honkbal in Australië en Nederland en kwam in de V.S. uit voor de St. Louis Cardinals. Nadat hij zijn honkbalhandschoen aan de wilgen hing, was hij werkzaam in verschillende managementfuncties bij het Ierse biermerk Guinness.

In 2011 wist hij als coach van het Nederlands honkbalteam de wereldtitel te bemachtigen. Een uitzonderlijke prestatie; nooit eerder won een Europese ploeg de wereldcup. Het succes van de honkbalploeg was een direct gevolg van Farley’s gekozen strategie. Hij focuste zich op het oprekken van de comfortzone door de gedachtegang van zijn spelers te beïnvloeden. Negatieve perceptie werd omgebogen tot positieve perceptie, waardoor blokkerende patronen binnen het team werden geëlimineerd en stimulerende patronen een kans kregen.

"Leaders establish the vision for the future and set the strategy for getting there." John Kotter