Arend Ardon

Arend Ardon

Dr. Arend Ardon staat bekend om zijn rol bij het op gang helpen van moeizaam verlopende veranderingsprocessen.


Dr. Arend J. Ardon is sociaal en organisatiepsycholoog én bedrijfskundige. Sinds 2001 is hij vennoot bij Holland Consulting Group. Ardon is gepassioneerd veranderkundige. Hij begeleidt veranderingsprocessen, meestal op het snijvlak van strategie-implementatie, cultuurverandering en leiderschap. Opdrachtgevers benaderen hem ook wanneer veranderingen na diverse interventies maar niet van de grond komen en wanneer sprake is van taaie en moeilijk bespreekbare situaties. Hij begeleidt vaak intensieve sessies van directie- en managementteams om hun (veranderkundige) slagkracht te vergroten. Ardon houdt van vernieuwende werkvormen, soms met spektakel. Energie en inspiratie winnen het van saaie presentaties en opdrachten.

Het organisatieadviesvak gaat hem aan het hart. Als kerndocent is Ardon verbonden aan de opleiding Master of Science in Management Consultancy van de RSM Erasmus University, waar hij organisatieadviseurs opleidt die al enkele jaren actief zijn in het vak. Ardon wordt ook door diverse organisatieadviesbureaus ingehuurd om interne professionaliseringstrajecten te begeleiden. Hij is bovendien een veelgevraagd spreker tijdens congressen en seminars.

Ardon publiceerde al tientallen artikelen en diverse boeken. Hij promoveerde in 2009 aan de Vrije Universiteit op zijn proefschrift Moving Moments – Leadership and interventions in dynamically complex change processes. Zijn meest recente boek, Doorbreek de cirkel! – Hoe managers onbewust verandering blokkeren, is op zijn onderzoek gebaseerd.

Bron: Managementsite

"Leaders establish the vision for the future and set the strategy for getting there." John Kotter