Alexander Klöpping

Alexander Klöpping

Oprichter Blendle en Universiteit van Nederland

Alexander Klöpping (1987) is een spraakzame nerd van de nieuwe generatie. Eentje van het type dat uitsluitend fietst met Google Maps en boeken leest op zijn telefoon. 

Hij blogt over internethypes, schrijft columns over internettrends en schuift zeer regelmatig als vaste gast aan in ‘De Wereld Draait Door’.  In mei 2013 maakte hij voor DWDD University een driedelige documentaireserie over Silicon Valley.

Nu is hij vooral druk met verdere ontwikkeling van Blendle  (een journalistieke, digitale knipseldienst, die door NRC de al „iTunes van de journalistiek” werd genoemd – je koopt er journalistieke artikelen per stuk) dat in het voorjaar van 2014 gelanceerd werd. In oktober 2014 werd bekend dat New York Times en de Duitse uitgeverij Springer in de internationale uitgave van Blendle investeren.

Tot slot is Alexander mede-oprichter van de Universiteit van Nederland. Een initiatief waarbij de beste Nederlandse hoogleraren college geven via het internet, in overzichtelijke blokken van 15 minuten per dag.

"Leaders establish the vision for the future and set the strategy for getting there." John Kotter