Organisatie 3.0

Organisatie 3.0

Succesvol omgaan met nieuwe spelregels

Is jouw organisatie helemaal afgestemd op de 21e eeuw?

De wereld verandert sneller dan ooit tevoren. Onder invloed van technologische ontwikkelingen is wat vandaag gangbaar is, morgen alweer gedateerd. Wil je hier als organisatie in mee? Moet je hier als organisatie in mee? Heb je uberhaupt een keuze? 

Als markten verschuiven, klanten mondiger worden en medewerkers andere verwachtingen van werk krijgen: heb je dan een keuze? 

Type:
Collegereeks, Masterclass
Prijs:
€ 3.195,00 (excl. BTW)
Datum:
Losse colleges volgen mogelijk a. 295,00 - t/m 26 april 2018
Locatie:
Bar Beton Rijnsweerd, Utrecht
Houd mij op de hoogte Bekijk de brochure

Wij denken van wel en die keuze begint bij deze collegereeks. Hier begint je reis om van een olietanker een speedboot te worden.

Olietankers en speedboten of zoals Menno Lanting het prachtig verwoordde: ‘Speedboten zijn proactief, wendbaar, met de blik naar buiten gericht, verbonden in een netwerk, waarde toevoegend voor de consument, burger of collega en voortdurend lerend. Dit in tegenstelling tot professionals en organisaties die nog volharden in een manier van samenwerken en organiseren geworteld in het industriele tijdperk: de olietankers’, vertelde ik op een bijeenkomst voor HR-managers. Vanuit mijn ooghoek zag ik een van de aanwezige directeuren steeds fanatieker aan haar servet plukken. ‘Maar Menno, ik zie ook wel wat van die “speedboten” in mijn organisatie, maar die zijn vooral op weg om onze organisatie te verlaten! Wat doe ik straks met die heel grijze middenmoot, die vooruit te branden is en zich in verzet vastklampt aan vakbond en OR?’. Een diepe stilte daalde over ons neer....

De spijker op zijn kop en een uitdaging van je welste!

Doe met ons mee en schrijf je in voor deze interactieve learning journey. Ontmoet directeuren, managers en professionals die met dezelfde issues worstelen en bedenk samen de antwoorden. Met hulp van de wetenschap en de praktijk. De vragen die we te lijf gaan zijn onder meer:

- wat is de betekenis van de participatiemaatschappij en de ‘nieuwe wereld’?
- wat voor soort organisaties, zowel publiek als privaat, zullen excelleren de komende tijd?
- in hoeverre is ‘management bashen’ terecht?
- is je businessmodel over 3 jaar exit?
- wat betekent exponentiele technologische groei voor jullie klantrelaties?
- hoe krijg je een cultuur waarin ‘krampachtige’ beheersbaarheid losgelaten wordt?

Geinteresseerd?
Noteer de data direct in je agenda en meld je aan via onze website of mail naar ria@focuslearningjourneys.nl. 

 

Over exponentiële groei en een nieuwe tijdsgeest
In dit college verkent Wim de Ridder de technologische ontwikkelingen die de wereld de komende decennia zullen veranderen. Op basis hiervan zijn voor onder meer de gezondheidszorg, de industrie, de financiële sector en de overheid toekomstbeelden opgesteld voor 2025 die onze fantasie te boven gaan. Dit college is uw leidraad naar de toekomst.

Spreker: Wim de Ridder
Tijd: 16:00 - 19:00

De impact van sociale netwerken op organisaties en leiderschap
Veel van de nieuwe technologie wordt nog vaak gezien als iets losstaands, waar u wat mee moet als uw producten en processen wilt innoveren. De vereiste koppeling met strategie en organisatieverandering ontbreekt nog. Maakt u die koppeling niet dan verliest u de binding met klanten en medewerkers. Dit college is een pleidooi om in actie te komen.

Spreker: Menno Lanting
Tijd: 16:00 - 19:00

DIT COLLEGE IS GEWIJZIGD VAN 8 MAART NAAR 26 APRIL 2018!! 


Klantrelaties in de digitale wereld? De mens blijft onderscheidend.

Bedrijven die het verschil weten te maken met een ‘human touch’ veroveren het hart van hun klant. De wereld bevindt zich in een enorme fase van digitalisering. Klantenrelaties moeten mee evolueren in deze trend. Dit is een college over een extreme digitalisering van het klantencontact, maar maakt van het menselijke de differentiërende factor in een digitale commodity.

Spreker: Steven van Belleghem 
Tijd: 16:00 - 19:00

Als je hekken om mensen zet, krijg je schapen!
Hoe creëert u een omgeving waarin nieuwe ideeën zich makkelijker doorzetten en vermenigvuldigen? Jef Staes geeft een beklijvend en uitdagend inzicht in de werking van organisaties waarbij passie en talent de drijvende kracht zijn. Deze kracht komt alleen los wanneer managers professionaliseren en competente leiders worden. De manager van vandaag slaagt erin om het originele talent van mensen te ontdekken, te ontwikkelen en flexibel in te zetten rond een gemeenschappelijke visie. 

Spreker: Jef Staes
Tijd: 16:00 - 19:00

Leren van excellente organisaties: over loslaten van krampachtige beheersbaarheid
Binnen organisaties worden we vaak opgeslokt door allerlei zaken die niet horen bij waar het werkelijk om gaat. Regels, procedures en systemen kunnen een verlammende werking hebben op het gezonde boerenverstand. 

Wouter Hart roept tot bevrijding van te veel beheersbaarheid. Hij komt met een nieuwe besturingsfilosofie die u uitnodigt tot een andere manier van denken en organiseren dan u gewend bent. 

Spreker: Wouter Hart
Tijd: 16:00 - 19:00

Wie orde zaait zal chaos oogsten.

Spreker: prof. dr. Walter Baets
Tijd: 16:00 - 19:00

De liefde voor het vak wint het van de liefde voor het geld.

Spreker: Prof. dr. Mathieu Weggeman
Tijd: 16:00 - 19:00

Zelfstandig innoveren en merkbaar verbeteren bij bij je eigen mindset!

Spreker: Kim Spinder
Tijd: 16:00 - 19:00

Organisatie 3.0 - van denken naar doen

En nu? Hoe pak je het aan? Waar begin je?

Tijdens deze masterclass krijg je antwoord op de 3 HOE vragen:
‘Hoe kun je als organisatie succesvol zijn in een wereld die constant verandert?’
‘Hoe kun je ideeën omzetten in doelen en daar een succesvolle, duurzame strategie voor ontwikkelen?’
‘Hoe definieer je de basis en de belangrijkste voorwaarden voor je succes?’

Gedurende deze dag neemt Camilla je mee in haar wereld van strategie-maken en het creëren van voorwaarden om succesvol te kunnen opereren. De masterclass gaat niet alleen over wat organisaties moeten doen om succesvol te zijn, maar vooral hoe je dit voor elkaar krijgt. De praktische toepasbaarheid staat hierbij centraal. Hoe pak je het aan? Wat zijn de stappen? Waar begin je?

Camilla deelt haar ervaring als adviseur en docent in een interactieve setting, waarin ze de deelnemers betrekt in gesprekken, oefeningen en tekeningen.

De masterclass is een must voor directeuren, managers en professionals op zoek naar antwoorden op de vragen van vandaag en morgen.

Onder leiding van Camilla van den Boom
Strategy director bij Sturrm
Programmatijden: 09.30 - 17.00 uur

Download hier de brochure

calendar Zet dit programma in je agenda!

 

Houd me op de hoogte Bekijk de brochure
Wim de Ridder

Wim de Ridder

Functie:
Futuroloog en directeur
Bedrijf:
Futures Studies

Prof. dr. Wim de Ridder is futuroloog. Hij was van 2002 tot 2015 hoogleraar Toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente.

Menno Lanting

Menno Lanting

Functie:
Strateeg, innovator en leiderschapsexpert
Bedrijf:
My Own Company Inc

Menno Lanting is auteur van o.a. de bestsellers ‘Connect!’, 'Iedereen CEO' en 'Speedboten en Olietankers'. Hij is gespecialiseerd in Social Media in combinatie met leiderschap, strategie en innovatie.

Steven Van Belleghem

Steven Van Belleghem

Functie:
Managing partner
Bedrijf:
InSites Consulting

Van Belleghem is de auteur van 'de Conversation Company' en 'de Conversation Manager' (winnaar PIM-literatuurprijs 2010 en meer dan 23.000 exemplaren verkocht).

Jef Staes

Jef Staes

Functie:
Architect op het gebied van lerende en innovatieve organisaties.

Met een uitgebreid pallet aan confronterende inzichten maakt de Belgische Jef Staes niet alleen duidelijk waar managers in de fout gaan, maar hij biedt ook oplossingen aan om organisaties te transformeren naar innovatieve netwerkorganisaties.

Wouter Hart

Wouter Hart

Functie:
Oprichter en adviseur
Bedrijf:
Verdraaide organisaties

Vanuit zijn creatieve, niet bedrijfskundige achtergrond onderzoekt hij de patronen onder het huidige organisatiedenken en hoe met minder beheerbaarheid veel betere prestaties kunnen worden gerealiseerd.

Walter Baets

Walter Baets

Functie:
Dean/director
Bedrijf:
Graduate School of Business (University of Cape Town)

Prof. dr. Walter R. J. Baets is hoogleraar Complexiteit, Kennis en Innovatie. Hij is director/dean van ‘The Camp’ in Aix en Provence/ Marseille.

Mathieu Weggeman

Mathieu Weggeman

Functie:
Hoogleraar Organisatiekunde
Bedrijf:
I.h.b. Innovatie Management aan de TU Eindhoven

Prof. dr. ir. Mathieu Weggeman focust met name op innovatieprocessen in kennisintensieve organisaties.

Kim Spinder

Kim Spinder

Functie:
Eigenaar
Bedrijf:
Kim Spinder BV

Kim zet zich in voor het digitaliseren en innoveren van de overheid. Ze vindt e-mail een verouderd concept.

Camilla van den Boom

Camilla van den Boom

Functie:
Strategy Director
Bedrijf:
Sturrm

Camilla is oprichter van het strategisch adviesbureau Sturrm. Met 20+ jaar ervaring op het gebied van strategie- en organisatieontwikkeling is ze een veelgevraagd adviseur bij verschillende internationale organisaties.

Bij de collegereeks bieden wij een boekenpakket aan. Bestellen van het boekenpakket is optioneel. Wanneer je besluit het boekenpakket aan te schaffen reiken wij je de boeken uit na afloop van het eerste college. De kosten voor de volgende 7 boeken (tevens winkelwaarde) bedragen in totaal € 158,96. De prijs is exclusief 6% BTW en onder voorbehoud van wijzigingen door de uitgever.

Wim de Ridder

Metamorfose. De nieuwe welvaart

Wim de Ridder

Technisch is de digitalisering zo ver dat we er ongekende voordelen mee kunnen gaan behalen. Zowel economisch als sociaal. Maar de gevestigde orde heeft er grote moeite mee. Volgens Wim de Ridder moeten beleidsmakers de toekomst nodig omarmen. Anders verspelen we de kans op nieuwe welvaart. 

Menno Lanting

De disruptieparadox

Menno Lanting

Dat de wereld verandert en dat dat razendsnel gaat, dat weten we nu wel. Dat het roer om moet, is bij menigeen doorgedrongen. Disruptie is dan ook het nieuwste toverwoord, met disrupt or be disrupted als credo. Maar de prangende vraag is: hoe pakken we het aan?

Steven van Belleghem

Customers the day after tomorrow

Steven van Belleghem

De derde fase van digitalisering is gestart. Een fase van artificiële intelligentie die de aankoopcyclus van klanten op zijn kop zet: een revolutie in het verzamelen van informatie, het aankopen ervan en de customer service.

Dit nieuwe boek neemt je mee op een reis door deze nieuwe fase van digitalisering. Het gaat over de impact van Internet of Things, virtuele assistenten, bots en data op de klantenrelatie. Maar in de eerste plaats gaat dit boek over klanten. Want de hamvraag blijft: hoe kan je klantgericht zijn in een wereld van automatisering?

- Van de auteur van The conversation manager, The conversation company en When digital becomes human.
- Met een hoofdstuk door Peter Hinssen, auteur van The day after tomorrow.

Jef Staes

Ik was een schaap

Jef Staes

'Ik was een schaap' neemt u mee in een confronterend pleidooi voor één van de meest ingrijpende veranderingen in de organisatie van onderwijs en ondernemingen, het verwijderen van omheiningen: diploma's, functies en pensioenen. Een bedreiging voor velen, maar een opportuniteit voor degenen die geen schaap meer willen zijn.

Wouter Hart

Anders vasthouden

Wouter Hart

Steeds meer organisaties proberen de slag te maken van het werken vanuit het systeem naar het werken vanuit de bedoeling. Maar dat is in de praktijk nog niet zo gemakkelijk. Na zijn bestseller Verdraaide organisaties zet Wouter Hart in Anders Vasthouden de volgende stap. Hij beschrijft met talloze voorbeelden en metaforen negen sleutels die de lezer handvatten bieden bij:
• het leren sturen vanuit de bedoeling;
• het vergroten van eigenaarschap;
• het vormgeven van ondersteunende systemen.

Welke plek hebben regels en kaders in het vergroten van eigenaarschap? Hoe kun je ruimte creëren zonder direct alles los te laten? Wat betekent dat voor de verantwoording? En hoe wordt de leerling, cliënt, bewoner of klant werkelijk de start van de oplossing? Kortom: hoe geef je vorm aan het werken vanuit de bedoeling in de praktijk?

Mathieu Weggeman, Jaap Peters

Het Rijnlandboekje

Mathieu Weggeman, Jaap Peters

Dat de oude manier van organiseren niet meer afdoende is, weten we inmiddels. De kritiek op dit Angelsaksische systeem haalt vrijwel dagelijks de voorpagina’s. Jaap Peters en Mathieu Weggeman laten in 'Het Rijnlandboekje' zien dat er gelukkig al een meer menselijke manier van organiseren en besturen is, namelijk: Rijnlands.

Maar wat betekent dat precies, Rijnlands organiseren? De term heeft door de jaren heen een specifieke invulling gekregen. Peters en Weggeman leggen u kort, overzichtelijk en inzichtelijk de kernpunten uit van wat zij de Rijnlandse stijl noemen.

Kim Spinder

We quit mail

Kim Spinder

Een leven zonder e-mail? Het kan! Dit boek zit vol met ervaringen en praktische tips om zelf de eerste stap te zetten. 

"We houden elkaar te veel zinloos bezig. Tijd om weer te focussen op waar het echt om gaat: Kafka-vrij samenwerken aan iets moois. Kim laat zien dat dat kan en hoe je ultiem online samenwerkt om veertig projecten tegelijk te managen. De nieuwe generatie kent een digitale flow waar zelfs de ergste MBA niet van durft te dromen." – Mathieu Weggeman, auteur van 'Leidinggeven aan professionals? Niet doen!'

Onze reeks 'Psychologie voor managers' is al 12 jaar een begrip in Nederland. Met stampvolle zalen, een deelnemerswaardering van een 8,7 gemiddeld en trouwe deelnemers die jaar in jaar uit terugkomen! 

Bekijk hier een video met reacties van onze deelnemers of lees enkele ervaringen hieronder.

 • 8

  Boeiende inzichten in verandermanagement van een non-conformistische denker met een hoog Koot-en deBie-gehalte in de presentatie

  Tiede Boorsma , Teamleider, Wetterskip Fryslân
 • 9

  Mooie blik in de toekomst, dit doet me realiseren hoe snel de ontwikkelingen gaan.

  Alfons Timmerhuis , Direct e-learning, Stichting Consent
 • 8

  Interessante spiegeling van systeem naar verantwoordelijkheid nemen en dat faciliteren.

  Wim Kieftenbeld , Managing Director, Kepro B.V.
 • 10

  De mooiste en betekenisvolle tijd is ruimte & betekenis en verandering.

  Ruud Fransen , Sr. Business Development Manager, NN Investment Partners
 • 8.5

  Zeer nuchtere, maar humoristische kijk op de zin en onzin van management.

  Erik de Neijs , Teammanager Uitkeren, UWV
 • 9

  Menno Lanting, Fantastische spreker die ons met veel humor meenam in de wereld van organisatie 3.0.

  Marina Polderman , Specialist Bibliotheek, Stichting Noord-Oost vernieuwing Brabante Bibliotheken
 • 9

  Mindblowing: zoveel voorbeelden ik moet het hele weekend googlen.

  Nienke van de Hoef , Co-owner, Scrum Company

Tijd
De colleges beginnen om 16.00 uur en duren tot ongeveer 19.00 uur.  Tijdens de colleges pauzeren wij van 17.15 uur - 17.45 uur voor een lichte uitgebreide maaltijd. Heb je een speciaal dieet?  Laat het ons weten en neem contact op met Ria van der Holst: 030-3072942.

De interactieve masterclass 'van denken naar doen' start om 09.30 uur duurt tot 17.00 uur.

Locatie

Dit jaar in de super sfeervolle locatie Bar Beton Rijnsweerd!

Bar Beton is een zeer professionele en sfeervolle locatie die echt bij Focus en Organisatie 3.0 past. Bar Beton is gevestigd in het oude provinciehuis van Utrecht.

 • centraal in het land (knooppunt A27/A28, maar ook vlak bij de A2 en de A12)
 • goed bereikbaar met OV (bus vanaf Utrecht Centraal Station)
 • extreem hoog serviceniveau, schitterende inrichting en de sfeer van een koffiebar
 • eigen parkeerterrein
 • met de docenten van Focus Learning Journeys
 • met de gastvrijheid en het professionalisme van Focus
 • met u: onze zeer gewaardeerde deelnemer
 • volop gelegenheid om te netwerken met andere deelnemers

Bar Beton Rijnsweerd
Pythagoraslaan 101
3584 BB Utrecht

Routebeschrijving

Bar Beton 1
Bar Beton 2

Aanmelden
Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en een factuur. Door je aan te melden voor deze bijeenkomst ga je akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden. Een week voor aanvang sturen wij je een herinnering en een link naar de routebeschrijving.

De aanmeldopties

Optie 1 - Totaal pakket: De collegereeks en de masterclass ‘van denken naar doen’. Je betaalt € 3195,-.
Je ontvangt € 495,- korting met dit combinatie-pakket.
Optie 2 - De collegereeks: Je betaalt € 2695,-.
Optie 3 - Masterclass 'van denken naar doen’: Je betaalt € 995,-.

Optie 4 - Losse colleges af te nemen:: Je betaalt € 295,-.
De kosten zijn incl. digitale documentatie, koffie, thee en maaltijden en zijn exclusief BTW. Aanmelden voor een of enkele colleges is dus mogelijk. Ook kan je altijd iemand in jouw plaats laten deelnemen. Het is tevens mogelijk verschillende collega’s of relaties deel te laten nemen. Op die manier neem je een bedrijfsabonnement en stel je anderen ook in staat om kennis te nemen van deze boeiende stof.

Deelnamecertificaat
Neem je deel aan de gehele reeks? Dan ontvang je na afloop een deelnamecertificaat.

Verhindering
Indien je onverwacht verhinderd bent, kan je je, mits tijdig aan ons doorgegeven, altijd laten vervangen. Annuleren is helaas niet mogelijk.

Schoolleidersregister: Deze reeks staat aangemeld voor Informeel leren 

Schoolleidersregister

PE-punten:Deze collegereeks levert je 20 PE-uren op. Volg je bovendien de masterclass ‘van denken naar doen’, dan krijg je hiervoor 6 extra PE-uren en kom je dus uit op 26 PE-uren.

CEDEO


Groepsarrangementen
:
Er is speciaal voor organisaties die meerdere mensen willen afvaardigen, een groepsarrangement ontwikkeld. Ook zijn er diverse mogelijkheden om programma’s op maat te maken. Voor meer informatie hierover, kan je contact opnemen met Remco Gerritsma: 
• remco@focuslearningjourneys.nl
• 06 - 557 903 78

Deelnemers van dit programma bekeken ook:

“Effective leadership is putting first things first. Effective management is discipline, carrying it out.” Stephen M.R. Covey