Het succes van de vijf levenskamers

Het succes van de vijf levenskamers

Incompany programma over balans, performance, lifestyle en welzijn

Geluk is geen kwestie van succes maar van evenwicht. Evenwicht in hoe je tijd, aandacht en energie verdeelt over waar het in je leven echt op aankomt. In deze masterclass benaderen we het leven als een het bewonen van een huis met vijf kamers. Een relatiekamer, een werkkamer, een gezondheidskamer, een vrijetijdskamer en een spirituele of zingevingskamer. 

Goed leven betekent dat je voortdurend onderhoud pleegt aan de kamers van je huis: de relatiekamer, de werkkamer, de gezondheidskamer, de vrije tijdskamer en de zingevingskamer. Alle kamers zijn belangrijk. Jouw huis is nooit helemaal af. Jouw huis vergt continu onderhoud. Ook als alles er nu picobello uit ziet.

Hoe pak je dit aan?

Laten we er niet om heen draaien...
Je agenda zit vol, je werkt vermoedelijk hard en je hebt vaak het idee dat je leven niet bepaald in balans is. Incidenteel is daar niet zo veel mis mee. Soms moet je je gewoon even opsluiten in de werkkamer om je doelen te halen! Maar als je structureel diverse kamers verwaarloosd dan betaal je een hoge prijs. Kortom, als je succesvol wilt leven en werken dan moet je je tijd evenredig verdelen. En daarnaast richting geven binnen je kamers: plannen smeden, positieve gewoontes ontwikkelen en succesvol je doelen bereiken.

Company specific dag

Wil je met een team binnen jouw organisatie investeren in balans en vitaliteit? Dan is deze dag voor jullie!

Hoe werkt het? Nadat je contact met ons hebt opgenomen plannen we een gesprek in. Op basis hiervan brengen we accenten aan in het programma dat prof. dr. Rene Diekstra ontwikkelde. Tijdens de masterclass breng je met wetenschappelijk onderbouwde tests jullie huidige leef- en werkpatronen in kaart. En ontwikkel je een plan dat goed is voor je organisatie en jezelf. We beloven je een super inspirerende en effectieve dag waarmee je lange tijd vooruit kunt.  

 

Type:
Vooraankondiging
Prijs:
€ 795,00 (excl. BTW)
Datum:
In overleg
Houd mij op de hoogte

Geluk is geen kwestie van succes maar van evenwicht. Evenwicht in hoe je tijd, aandacht en energie verdeelt over waar het in je leven echt op aankomt. In deze masterclass benaderen we het leven als een het bewonen van een huis met vijf kamers. Een relatiekamer, een werkkamer, een gezondheidskamer, een vrijetijdskamer en een spirituele of zingevingskamer. 

Om goed te kunnen functioneren in zowel lichamelijk, mentaal en sociaal opzicht is het belangrijk dat je regelmatig aandacht en tijd geeft aan elke (levens)kamer. Soms om er alleen maar iets op te ruimen of een raam open te zetten. Vaker om er actief of creatief bezig te zijn. Zoals een relatie onderhouden of herstellen. Te werken aan vaardigheden die belangrijk zijn om conflicten met anderen op te lossen. Of voor het verbeteren van je lichamelijke of psychische gezondheid. Voor ontspanning of plezier!

Tijdens deze 1 - daagse masterclass maak je de balans op met tests, gesprekken met collega's en psychologische kennis. 

Deze masterclass gaat over bewust leven. Waardoor je effectiever zult functioneren in werk en leven.

 Geinteresseerd?

Ben je geinteresseerd om deze masterclass met jouw organisatie (of een deel daarvan) te volgen? Stuur dan een mail naar info@focuslearningjourneys.nl.

We nemen dan contact met je op.

calendar Zet dit programma in je agenda!

Het geraamte van dit programma staat als een huis! Na een intake met jullie kijken we waar de accenten komen te liggen. We starten met de vraag: "Wat is het meest belangrijk voor jou? Je werk, je gezondheid, je relaties, zingeving of vrije tijd?" Daar kun je je alvast op voorbereiden.

Tijdens de dag maken we een rondgang door de vijf kamers van jouw huis en stoffen we de boel eens flink af! Bij elke kamer vragen we ons af: wat doe je hier goed en wat kan beter?

De tijden van de masterclass 

08.00 ontbijt

12.30 lunch

17.00 einde met borrel

Houd me op de hoogte
Prof. dr. René Diekstra

Prof. dr. René Diekstra

Functie:
Emeritus hoogleraar Psychologie
Bedrijf:
Roosevelt Academy

René F.W. Diekstra is auteur van ruim 200 internationale wetenschappelijke tijdschriftpublicaties, richtte het blad Psychologie Magazine op en introduceerde de cognitieve gedragstherapie in ons land.

Toon Gerbrands

Toon Gerbrands

Functie:
CEO
Bedrijf:
PSV

Toon Gerbrands wordt ook wel de prestatie-professor genoemd. "Hoe groter de crisis, des te meer ik opleef" is een gevleugelde uitspraak van hem. Toon gaf onder meer direct leiding aan Louis van Gaal, Ronald Koeman en Philip Cocu.

Dr. Elke Geraerts

Dr. Elke Geraerts

Functie:
Partner Better Minds at work, keynote speaker
Bedrijf:
Better Minds at Work

Elke is neuropsycholoog en een zeer bevlogen docent. Hier spreekt een vrouw die haar passie heeft gevonden! Elke heeft als missie om mensen en organisaties te helpen om continu te investeren in hun mentaal kapitaal.

Oscar David

Oscar David

Functie:
Adjunct professor, organisatiepsycholoog, executive coach en auteur
Bedrijf:
TIAS business school

Oscar David is organisatiepsycholoog en adjunct professor aan TIAS. Zijn passie is het stimuleren van potentieel en bewustwording in organisaties.

Deze masterclass wordt maximaal 4 x per jaar gehouden. 

We hebben drie locaties in Nederland waar we deze masterclass zelf graag houden

1. Het Philips Stadion in Eindhoven

Inspirerende omgeving waar topsport wordt bedreven en waar vitaliteit en fitheid hoog op de agenda staan. Een sessie in de kleedkamer behoort tot de mogelijkheden.

https://www.philipsstadionevents.nl/ 

2. Landgoed De Hoorneboeg in Hilversum

Prachtige buitenplaats in het centrum van Nederland. Speciaal voor jouw bedrijf huren we de villa of een van de boerderijen op dit landgoed. 

https://www.dehoorneboeg.nl/

3.  De Rietschans in Haren

Prachtige plek aan het Paterswoldsemeer. Een boottochtje tijdens de lunch behoort tot de mogelijkheden.

https://derietschans.nl/

Deze 3 locaties zijn suggesties. Dit zijn locaties waar we als Focus Learning Journeys warme banden mee hebben. We denken graag mee als jullie een andere locatie op het oog hebben.  

De tijden van de masterclass 

08.00 ontbijt

12.30 lunch

17.00 einde met borrel

Iedere deelnemer ontvangt een mooi luxe aantekenboekje van Moleskine, een werkboek met tests en de boeken 'Het huis van je leven' en 'Mijn stijl'

Rene Diekstra

Het huis van je leven

Rene Diekstra

Geluk is geen kwestie van succes maar van evenwicht. Evenwicht in hoe je tijd, aandacht en energie verdeelt over waar het in je leven echt op aankomt. Dit boek benadert het leven daarom als het bewonen van een huis met vijf kamers. Een relatiekamer, een werkkamer, een gezondheidskamer, een vrijetijdskamer en een spirituele of zingevingskamer. 
Voor onze ontwikkeling in zowel lichamelijk, mentaal als sociaal opzicht is het belangrijk dat we regelmatig aan elke kamer tijd en energie geven. Soms om er alleen maar iets op te ruimen of een raam open te zetten. Vaker om er actief of creatief bezig te zijn. Zoals een relatie onderhouden of herstellen. Te werken aan vaardigheden die belangrijk zijn voor het samenwerken of oplossen van conflicten met anderen. Of voor het verbeteren van je lichamelijke en psychische gezondheid, voor ontspanning en plezier in spel en hobby of voor het verleggen van je koers en doelen en daarmee van de zin van je leven voor jezelf en mogelijk ook voor anderen.

Toon Gerbrands

Mijn stijl

Toon Gerbrands

In Mijn Stijl legt Gerbrands uit wat er schuilgaat achter zijn succesvolle methode. Wat is het onderscheidend DNA van een leider? Is succes maakbaar? En hoe ziet de voetbalclub van de toekomst er eigenlijk uit? Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden uit zijn imposante loopbaan in de topsport duidt hij zijn manier van leidinggeven. Mijn Stijl geeft antwoord op deze en vele andere vragen, in een boeiend relaas over de stijl van een van Nederlands meest vooruitstrevende en succesvolle (sport)managers.

Deelnemers van dit programma bekeken ook:

 • Breinkunde in het onderwijs - 9 live colleges én 2 transferworkshops live in Den Haag € 1995,-

  Neuropsychologische factoren in talentontwikkeling, leren en gedrag

  9 live college + een transferworkshop van 04 okt. t/m 06 dec. 2021

  Meer informatie
 • Breinkunde in het onderwijs - livestream van 9 colleges € 995,-

  Neuropsychologische factoren in talentontwikkeling, leren en gedrag

  9 colleges van 04 okt. t/m 06 dec. 2021

  Meer informatie
 • 'Verandermanagement in 1 dag' met prof. dr. Jaap Boonstra

  In 10 stappen helderheid in je veranderstrategie

  Masterclass met veranderspecialist Jaap Boonstra op 5 oktober 2021

  Meer informatie

Deelnemers bezochten ook:

Handleiding voor je brein

Hoe haal je het maximale uit je brein?

1-daagse Masterclass op vrijdag 6 november 2020

Meer informatie

Mentale veerkracht: dé gamechanger van de 21e eeuw

Na deze masterclass ben je nooit meer te druk....

2 daagse masterclass 12 en 13 september 2019

Meer informatie
“Whenever you see a successful business, someone once made a courageous decision.” Peter Drucker