Breinkunde en mentale veerkracht

Breinkunde en mentale veerkracht

Drie Belgische toppers over het brein in nieuwe tijden

Drie colleges Breinkunde

Wat hebben twee neuropsychologen en een neuropsychiater gemeen?

Ze komen alle drie uit België, ze zijn alle drie toppers op hun vakgebied, ze hebben allemaal een hoge 'gun-factor' en ze maken zich allemaal toch wel een beetje zorgen over de manier waarop we met ons brein omgaan. Maar ze zitten niet bij de pakken neer en komen in actie! Laat je in drie colleges inspireren door deze 3 absolute topsprekers: Dr. Elke Geraerts, Prof. dr. Theo Compernolle & Michael Portzky.

 • Wat kun jij doen om je brein in topconditie te krijgen?
 • Hoe word je tot 30% productiever?
 • Hoe kun jij beter omgaan met negatieve stress?
 • Wat is mentale veerkracht en hoe ontwikkel je dat?
 • Hoe kun je mentale gezondheid bevorderen op organisatie-niveau?  

Tijdens deze inspirerende, humorvolle en inhoudelijke colleges krijg je de antwoorden én meer. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht.  

Zorgeloos inschrijven

Je kunt je met een gerust hart inschrijven voor onze programma’s in het najaar en daarna. Met onze vaste locaties, Bar Beton Rijnsweerd en VRIJ in Culemborg, werken we aan tekeningen en plannen zodat we je straks volledig 1,5-meter-proof kunnen faciliteren in je leerreis. Daarnaast hebben we onze annuleringsvoorwaarden versoepeld. Lees hier meer.

Type:
Collegereeks
Prijs:
€ 995,00 (excl. BTW)
Datum:
3 nov. 2020 t/m 10 dec. 2020
Groepsarrangement:
Meer informatie aanvragen
Direct aanmelden

Ben ik als mens nog nodig?

Terwijl robots steeds meer van onze banen overnemen, buigt Elke zich gefascineerd over de vraag waarin de uniciteit van de mens schuilt. Over welke onvervangbare kwaliteiten beschikt het menselijk brein? Welke bijzondere kenmerken leveren ons een competitief voordeel op in vergelijking met onze digitale tegenhangers? En wat moeten organisaties doen om in deze tijden van digitalisering een koploper te zijn?

Docent: dr. Elke Geraerts 
Tijd: 16:00 - 19:00

Ontketen je brein

Altijd online en bereikbaar zijn, multitasken, negatieve stress, slaapgebrek, open kantoren waar iedereen
elkaar kan horen. Ons denkende brein staat meer dan ooit onder druk, met grote gevolgen voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid.

Theo Compernolle schetst vijf breinboeien waardoor we onze hersenen in een verstikkende wurggreep houden, maar ook leert hij je hoe je je brein kunt 'ontketenen'

Docent: prof. dr. Theo Compernolle
Tijd: 16:00 - 19:00

Veerkracht is vandaag het sleutelwoord als het gaat om de manier waarop we in het leven staan. Wat er ook gebeurt in ons leven (veranderingen, negatieve gebeurtenissen, een verlies, een burn-out, een depressie, problemen veroorzaakt door stress op het werk of de een majeure crisis zoals die waar we ons nu in bevinden door Corona), steeds weer wordt de manier waarop we ons een weg banen door het leven bepaald door onze veerkracht. 

Wetenschappelijk onderzoek leert ons steeds meer over het belang van veerkracht. Is veerkracht een persoonlijkheidskenmerk of iets wat door onze omgeving wordt beinvloed? Is veerkracht aangeboren of kun je veerkracht aankweken? Kan je je eigen veerkracht meten? En kan je je eigen veerkracht ook doen groeien? 

Neuropsycholoog Michael Portzky neemt je mee op een reis door je brein en laat je zien wat je kan doen om je veerkracht te verhogen en een burnout te voorkomen.

calendar Zet dit programma in je agenda!

Direct aanmelden
Dr. Elke Geraerts

Dr. Elke Geraerts

Functie:
Managing Partner Better Minds at work
Bedrijf:
Better Minds

Elke is neuropsycholoog en een zeer bevlogen docent. Hier spreekt een vrouw die haar passie heeft gevonden! Elke heeft als missie om mensen en organisaties te helpen om continu te investeren in hun mentaal kapitaal.

Prof. dr. Theo Compernolle

Prof. dr. Theo Compernolle

Functie:
Adjunct Professor at the CEDEP European Centre for Executive Development
Bedrijf:
Insead Fontainebleau

Theo Compernolle is een internationaal gerespecteerd wetenschapper, consultant en docent op het gebied van stress en het brein. Zijn stijl is uniek: met humor en flair. Hij is kerndocent aan het vermaarde INSEAD Fontainebleau.

Drs. Michael Portzky

Drs. Michael Portzky

Functie:
Neuropsycholoog en psychodiagnosticus
Bedrijf:
Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge

Michael Portzky studeerde af aan de Gentse Universiteit als klinisch psycholoog. Hij specialiseerde zich nadien in de neuropsychologie.

Elke Geraerts

Authentieke intelligentie

Elke Geraerts

In 'Authentieke intelligentie' durft Elke Geraerts luidop het quasi-existentiële thema aan te kaarten dat ons allen wakker houdt. Terwijl robotontwikkelaars flirten met de grens van het onmogelijke, buigt Geraerts zich gefascineerd over de vraag waarin de uniciteit van de mens dan wél schuilt. Over
welke onvervangbare kwaliteiten beschikt het menselijk brein? Welke bijzondere kenmerken leveren ons een competitief voordeel op in vergelijking met onze digitale tegenhangers? Theo Compernolle

Stress: vriend & vijand

Theo Compernolle

Hoe kunnen we goed omgaan met stress, thuis en op het werk? Het is vandaag een van de belangrijkste uidagingen van iedereen. Wie al te gestrest is, presteert minder goed, is minder creatief, neemt meer verkeerde beslissingen en loopt veel meer kans ziek te worden. Stress is een heel gemene vijand, maar het kan ook een fantastische, stimulerende vriend zijn, die u helpt om topprestaties te leveren. Dit hangt af van de manier waarop u met uw stress omgaat.

Michael Portzky

Veerkracht

Michael Portzky

Veerkracht is vandaag hét sleutelwoord als het gaat om de manier waarop we in het leven staan. Wat er ook gebeurt in ons leven (veranderingen, negatieve
gebeurtenissen, een verlies, een burn-out, een depressie, problemen veroorzaakt door stress op het werk...), steeds weer wordt de manier waarop we ons een weg banen door het leven bepaald door onze veerkracht.
Wetenschappelijk onderzoek leert ons steeds meer over het belang van veerkracht. Is veerkracht een persoonlijkheidskenmerk of iets wat door onze omgeving wordt beïnvloed? Is veerkracht iets wat aangeboren is of kan je veerkracht aanleren? Kan je je eigen veerkracht meten? En kan je je eigen veerkracht ook doen groeien?

Tijd
Het 1e college vindt plaats op dinsdag; de 2 andere colleges op donderdag. De data:

 • 3 november
 • 3 december en
 • 10 december.  

De colleges starten om 16.00 uur en eindigen om 19.00 uur. Tijdens de colleges is er om 17.15 uur een half uur pauze met een warme maaltijd. We houden rekening met dieetwensen.

Wil je zeker van je zaak zijn er extra vroeg arriveren? Geen enkel probleem: de koffie staat altijd klaar in Bar Beton en er is genoeg ruimte om nog even rustig te werken.

Locatie

Ook dit jaar hebben we weer gekozen voor het sfeervolle Bar Beton Rijnsweerd.

Bar Beton is een zeer professionele en sfeervolle locatie. Aandacht is hier het toverwoord en dat merk je aan alles.

Bar Beton is gevestigd in het oude provinciehuis van Utrecht.

 • centraal in het land (knooppunt A27/A28, maar ook vlak bij de A2 en de A12)
 • altijd ruimte om te parkeren door eigen parkeerterrein
 • uitstekend bereikbaar met OV (bus vanaf Utrecht Centraal Station stopt voor de deur!)
 • extreem hoog serviceniveau, schitterende inrichting en de sfeer van een koffiebar
 • volop gelegenheid om te netwerken met andere deelnemers

Bar Beton Rijnsweerd
Pythagoraslaan 101
3584 BB Utrecht

Routebeschrijving

Bar Beton 2

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en een factuur. Door je aan te melden voor deze bijeenkomst ga je akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden. Een week voor aanvangst ontvang je per mail een herinnering en de routebeschrijving.

Aanmelden voor één of enkele colleges is in principe niet mogelijk. Wel kun je altijd iemand in jouw plaats laten deelnemen. Je kunt ook verschillende collega’s of relaties deel laten nemen. Op die manier neem je een bedrijfsabonnement en stel je anderen in staat om kennis te nemen van deze boeiende stof.

Investering 

De prijs voor dit pakket van 3 colleges is € 995,- (ex. BTW). Hierbij is inbegrepen:

- boekenpakket, studiematerieel en overige documentatie

- koffie, maaltijden en parkeergelden.

Kortom alles wat je nodig hebt om jouw learning journey prettig te laten verlopen. 

Verhindering

Gezien de onzekere periode waarin we nu leven, hebben we onze annuleringsvoorwaarden versoepeld. Zie hier voor meer informatie. Ook werken we met onze vaste locaties aan tekeningen en plannen zodat we je straks volledig 1,5-meter-proof kunnen ontvangen. 

 

CEDEO

Groepsarrangementen

Wil je met meerdere mensen uit je organisatie komen, mail ons even dan nemen we contact met je op.

Deelnemers van dit programma bekeken ook:

 • Psychologie voor Managers editie 2020

  Ontwikkel je kijk op mensen en leer meer over gedrag, karakters en het brein

  11 colleges + masterclass in de periode van 17 september t/m 17 december 2020

  Meer informatie
 • Breinkunde in het onderwijs = uitverkocht

  Neuropsychologische factoren in talentontwikkeling, leren en gedrag

  10 colleges in de periode van 21 sept. t/m 14 dec. 2020

  Meer informatie
 • Veranderen als samenspel - want gepland veranderen helpt niet als de wereld onzeker en dynamisch is

  Een positieve kijk op het veranderen en vernieuwen van organisaties

  Masterclass met Jaap Boonstra op dinsdag 6 oktober 2020

  Meer informatie
"We spend a lot of time teaching leaders what to do. We don’t spend enough time teaching leaders what to stop." Marshall Goldsmith