Neuropsychologische factoren in talentontwikkeling, leren en gedrag
Leg je oor te luister bij de wetenschap en reken af met neuromythen en andere (opvoed)fabeltjes
De neurowetenschap is één van de snelst groeiende wetenschappen van de agelopen jaren. In sneltreinvaart wordt er steeds meer bekend over de werking van het brein en het functioneren van mensen. En daarmee komt er spectaculaire kennis bovendrijven over talent, leren, creativiteit, het geheugen, ontwikkelingsstoornissen en de wisselwerking tussen docent en leerling/ student. en ook is er steeds meer onderzoek naar het effect van moderne technologie op de werking van ons brein en invloed daarvan op lesgeven.
In de collegereeks 'Breinkunde in het onderwijs' leer je volop over al deze ontwikkelingen en maak je een stap richting je eigen onderwijspraktijk...
De kans dat je goed bent opgeleid in de hersenwetenschap is klein en dat is jammer, want deze kennis raakt je vak recht in haar hart. Tijdens de collegereeks Breinkunde in het onderwijs krijg je in 9 colleges onder meer antwoord op de volgende vragen:
Dit programma bestaat uit een practicumcollege, negen interactieve colleges en een transferworkshop om een vertaalslag naar je dag-dagelijkse praktijk te maken.
In de periode van 23 maart 2023 t/m 02 november 2023 krijg je heel veel inspiratie en antwoord op onder meer de volgende vragen (en nog veel meer...)
Kunnen pubers zelfreguleren? Zijn de executieve functies te trainen? Is IQ genetisch bepaald? In welke mate beïnvloedt de mindset en instructiestijl van docenten de motivatie van de
leerling/ student voor school/studie? Gebruiken we echt maar 10% van onze hersenen? Bestaan er leerstijlen en moet je de voorkeursleerstijl van een leerling stimuleren? Is het waar
dat minimaal 70% van de leerlingen niet lekker in zijn/haar vel zit? Kunnen we leren bevorderen door gezonde voeding en voldoende fysieke activiteit? Wil je meediscussiëren en
wil je weten of bovenstaande vragen neuromythes of waarheid zijn, investeer dan in de leergang Breinkunde in het Onderwijs.
Tom heeft een passie voor de schoonheid van het brein en dat deelt hij maar wat graag met zijn publiek
Prof. dr. Jelle Jolles is naast zijn hoogleraarschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam, verantwoordelijk voor NeuroPsy, adviescentrum voor Brein & Leren.
Prof. dr. Renate de Groot is professor 'Biopsychology of Learning' aan de Open Universiteit van Nederland. Renate doet onderzoek naar determinanten die het leervermogen en de cognitie beïnvloeden.
Als senior onderzoeker is hij betrokken bij meerdere wetenschappelijke onderzoeken naar leerstoornissen in het algemeen en in het bijzonder bij kinderen met neurologische stoornissen.
Draaisma publiceerde o.a. over het autobiografisch geheugen.
Michael Portzky studeerde af aan de Gentse Universiteit als klinisch psycholoog. Hij specialiseerde zich nadien in de neuropsychologie.
Theo Compernolle is een internationaal gerespecteerd wetenschapper, consultant en docent op het gebied van stress en het brein. Zijn stijl is uniek: met humor en flair. Hij is kerndocent aan het vermaarde INSEAD Fontainebleau.
Maureen traint op dagelijkse basis leerlingen in het ontwikkelen van executieve vaardigheden. Het CEO - brein van onze hersens zeg maar...
Hij wilde als kind bakker worden....
René F.W. Diekstra is auteur van ruim 200 internationale wetenschappelijke tijdschriftpublicaties, richtte het blad Psychologie Magazine op en introduceerde de cognitieve gedragstherapie in ons land.
Waar?
De colleges vinden plaats in MeetUp Jaarbeurs Utrecht (Beatrixgebouw). Op 5 min loopafstand van het perron van jouw trein!
Hoe laat?
De colleges starten om 16.00 en eindigen om 19.00 uur. Van 17.15 tot 17.45 uur geniet je van een warme maaltijd. Na afloop heb je een groot gedeelte van de avond nog voor je
LET OP!
Als je je aanmeldt voor deze jaareditie dan ontvang je als bonus de transferworkshop op 2 november 2023 die van 15.00 tot 18.00 uur duurt
Unieke karaktervolle collegereeks over menselijk gedrag, het brein en leidinggeven
Collegereeks start op 28 september
Meer informatieUnieke karaktervolle collegereeks over menselijk gedrag, het brein en leidinggeven
Collegereeks start op 28 september
Meer informatieHoud de zaag scherp met deze zes nieuwe colleges!
Collegereeks voor oud-deelnemers start op 5 oktober 2023
Meer informatieMeld je aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt niet alleen informatie over onze programma’s, maar ook artikelen, video’s en meer! Meld je nu aan: