Living your purpose

Living your purpose

De 4 zeilen van persoonlijk leiderschap

Type:
Masterclass
Prijs:
€ 2.995,00 (excl. BTW)
Datum:
31 december
Groepsarrangement:
Meer informatie aanvragen
Direct aanmelden

Zingeving

De behoefte tot zingeving is één van de belangrijkste drijfveren die er is. Purpose is de drijvende kracht die mensen aan organisaties bindt en bedrijven succesvol maakt. In ons professionele leven is het niet anders. Aan betekenisvol werk ontlenen we eigenwaarde en energie. Wat werk betekenisvol maakt verschilt van persoon tot persoon. Deze masterclass leert jou inzien wat jouw purpose in werk en leven is.

je gaat jezelf beter leren kennen, maakt ruimte voor jouw visie op werk en leven en komt meer in contact met het potentieel van jouw unieke 'footprint'. We gaan hier 2,5 dag mee aan de slag door te reflecteren over wie je bent en wat je wil. Daarnaast werk je aan een concreet plan met gerichte acties om je inzichten te realiseren.

Voor wie?

Deze masterclass is voor managers en professionals, die inspiratie op willen doen hoe meer betekenis te geven aan werk en leven. aan deze masterclass doen maximaal 24 deelnemers mee.

Werkvormen 

Deze masterclass is een combinatie van plenaire voordrachten en discussie, afgewisseld door oefeningen in kleine groepen.

Deze masterclass bestaat uit 6 dagdelen. Centraal staan de 4 zeilen om tot je purpose te komen: Essentie, Visie, Relatie en Actie. Dagdeel 4 op donderdagavond wordt door Katja gegeven, de overige dagdelen komen voor rekening van Oscar in samenwerking met jou.

Dagdeel 1 Living your purpose

 • De vier zeilen om tot je purpose te komen: Essentie, Visie, Relatie en Actie
 • De wind uit vier windrichtingen waarover meesterschap moet worden verkregen

Woensdagmiddag, 16.00 - 21.00 uur

dagdeel 2 Essentie: being yourself

 • Het verschil tussen ego en essentie
 • Waarom kwetsbaarheid en kracht prima samengaan
 • Hoe jezelf te zijn in uitdagende omstandigheden
 • Wat maakt dat jouw waarden leidend zijn

Donderdagochtend, 09.00 - 12.30

dagdeel 3 Visie: having a dream

 • Het verschil tussen hoofd en hart
 • Het verlangen om te dromen
 • Hoe de innerlijke criticus te weerstaan?
 • De wil het verschil te maken
 • Een visie die er toe doet

13.30 - 17.00, donderdagmiddag

Diner

dagdeel 4 TOP inspiratie

 • Dromen van je top
 • Van droom tot succes

19.00 - 21.00, donderdagavond

dagdeel 5 Relatie: speaking your thuth

 • Je hoofd laten denken en je hart laten spreken
 • De moed om voor jouw waarheid te gaan
 • Feeedback en tegenspraak
 • Wie gehoord wil worden, moet goed kunnen luisteren
 • Hoe woorden het verschil maken

09.00-12.30, vrijdagochtend

dagdeel 6 Actie: Walking your talk

 • Vertrouwen opbouwen: geen woorden, maar daden
 • Snappen hoe de hazen lopen en de werking van het krachtenveld
 • Hoe van een besluit een committment tot actie maken?
 • De kracht van herhaling en discipline
 • Hoe een rolmodel voor anderen te zijn

13.30 - 17.00 uur, vrijdagmiddag

Oscar David

Oscar David

Functie:
Adjunct professor, organisatiepsycholoog, executive coach en auteur
Bedrijf:
TIAS business school

Oscar David is organisatiepsycholoog en adjunct professor aan TIAS. Zijn passie is het stimuleren van potentieel en bewustwording in organisaties.

Katja Staartjes

Katja Staartjes

Functie:
Bergbeklimmer, avonturier en leiderschapsexpert

Katja is de eerste Nederlandse vrouw op de top van de Mount Everest (8848 m.). Zij deelt leiderschapslessen die gaan over samenwerken, doelen stellen, omgaan met tegenslag, zingeving en het maken van keuzes met impact.

Iedere deelnemer aan deze masterclass ontvangt drie boeken 'Het ennegram in management', 'Macht! en 'Top inspiratie'

Oscar David

Macht!

Oscar David

Macht! van instinct tot integriteit 

Als we geen macht hebben, kunnen we haar niet misbruiken of verliezen. Maar zonder macht kunnen we ook het verschil niet maken en iets moois creëren.

In deze bestseller introduceert Oscar david een nieuw model van macht. hij laat zien hoe macht 1.0, die voortkomt uit onze oerinstincten om alles te willen heersen en overheersen, kan evolueren in macht 2.0 waarbij alles draait om controle en regulering. Ieders streven zou echter macht 3.0 moeten zijn macht uitoefenen met integriteit. Alleen hoe doe je dat? Oscar David laat het zien in dit inspirerende boek. 

Macht! verscheen ook in het Engels en het Duits.

Osacr David

Het enneagram in organisaties

Osacr David

Organisaties worden platter en teams zelfsturender, terwijl veranderingen zich van alle kanten aandienen. Inzicht in jezelf en anderen is hierdoor belangrijker dan ooit. Het enneagram is een beproefd model dat negen persoonlijkheidstypen beschrijft. Het biedt handvatten waarmee je effectiever kunt communiceren, bewuster kunt leidinggeven en met teams betere resultaten kunt boeken.

De theorie van het enneagram maakt duidelijk dat één van de negen typen het meest op jou van toepassing is. Elk type bedient zich van een specifieke strategie die tot succes leidt, maar ook belemmeringen met zich meebrengt. Inzicht in je type helpt je eigen drijfveren beter te doorgronden en zorgt dat je doelen makkelijker kunt bereiken.

Het enneagram biedt veel aanknopingspunten bij (team)coaching, talentonwikkeling en organisatieverandering. In dit boek wordt je wegwijs gemaakt in het enneagram en de toepassingsmogelijkheden in de dagelijkse praktijk.

Nadat auteur Oscar David in 1993 het enneagram leerde kennen, introduceerde hij het bij een groot aantal Nederlandse organisaties. Dit boek staat vol met praktijkervaringen van managers en professionals met wie hij de afgelopen decennia heeft gewerkt. 

Het enneagram in organisaties is de geactualiseerde herdruk van de bestseller Het enneagram in management (ruim 10.000 exemplaren verkocht).

Katja staartjes

TOP inspiratie

Katja staartjes

Een boek voor ieder die zijn top wil bereiken en het beste uit zichzelf en zijn team wil halen. Bergbeklimmer en manager Katja Staartjes inspireert lezers dromen om te zetten in concrete doelen, en die vervolgens te realiseren. 'Top-inspiratie' is opgebouwd uit zestig krachtige stukjes rondom aansprekende thema's, elk voorzien van een bijpassende foto.

Een expeditie vormt het leven in een notendop: op weg naar 8000 meter hoogte word je niet alleen lichamelijk op de proef gesteld, vooral mentaal moet je over veerkracht beschikken. Staartjes trekt parallellen tussen haar klimervaringen en alledaagse situaties rondom thema's als passie, teamgeest, leiderschap, vertrouwen, angst en omgaan met tegenslag. Ze geeft aan wat uiteindelijk je succes bepaalt. 

'Top-inspiratie' is een persoonlijk, praktisch en inspirerend boek dat directe handreikingen biedt hoe je de top kunt bereiken. Wat die top ook mag zijn. Voor individuen en teams, op het werk en thuis.

Katja Staartjes (1963) beklom vier toppen hoger dan achtduizend meter, waaronder Mount Everest, en leidde een aantal expedities. In haar professionele loopbaan vervulde ze managementfuncties in het bedrijfsleven en de non-profit sector. Tegenwoordig is zij werkzaam als zelfstandig interim-manager. Staartjes is een veelgevraagd spreker op bijeenkomsten en congressen. Eerder schreef zij 'Hoog spel'.

Deelnemers van dit programma bekeken ook:

 • Stress vriend en vijand

  Incompanyprogramma voor (management) teams die willen investeren in stressmanagement

  Datum, duur, vorm en prijs in overleg

  Meer informatie
 • Nooit meer te weinig tijd

  Leiderschap in uitvoering: wordt baas over je tijd, energie en aandacht

  Anneleen de Lille

  Meer informatie
 • 'Verandermanagement in 1 dag' met prof. dr. Jaap Boonstra

  In 10 stappen helderheid in je veranderstrategie

  Masterclass met veranderspecialist Jaap Boonstra

  Meer informatie
“Effective leadership is putting first things first. Effective management is discipline, carrying it out.” Stephen M.R. Covey