The great reset

The great reset

Samenwerken in het post-corona tijdperk

Hybride organisatie

De pandemie heeft jouw organisatie en jouw team gedwongen om een grote reset te maken. Aanvankelijk zochten we naar manieren om snel en gezwind verder te werken van thuis. Maar het is ondertussen duidelijk dat deze nieuwe vorm van werken een blijver is. Dat betekent dat we onze organisaties, teams en afdelingen moeten klaarstomen om hybride werken en leven zo goed mogelijk te verweven voor alle medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat dit niet alleen 'een moeten' is maar dat het in je organisatie als een kans wordt gezien? Een kans om voor eens en voor altijd de balans op te maken en ons werk te optimaliseren, mét behoud van ambitieuze targets en met behoud van positiviteit en veerkracht!

De balans opmaken

Ook jij en je team hebben deze tijd veerkracht getoond. Onzekerheid, rouw en frustratie stonden centraal. Natuurlijk waren er silver linings, maar er is wel een prijs betaald! Daarom is het tijd voor een inspiratieinjectie van Focus Learning Journeys & Better Minds at work. Samen de balans opmaken en vooruitkijken. Profiteer van deze Belgisch/ Nederlandse co-productie.

Vooruitkijken!

Het is tijd om vooruit te kijken. Eén ding is zeker: we gaan niet terug naar het oude normaal. Tijdens deze zes interactieve masterclasses krijg je antwoord op onder meer de volgende vragen:

 • Wat zijn de geheimen van leidinggeven op afstand?
 • Hoe hou je je team betrokken en gemotiveerd?
 • Voor welke zaken kom je straks nog wél naar kantoor?
 • Hoe voorkom je ziekmeldingen en hoe investeer in je de veerkracht van je mensen?
 • Hoe gaat werken in het (post)corona tijdperk eruitzien?

 Aanbod

Zes masterclasses met de beste docenten van België en Nederland. Super-inspirerend en toepasbaar. Maak de balans op en kijk vooruit met ons. Prijs voor de hele serie is €595,- Neem deel met je team en profiteer van een flinke korting: 5 halen = 4 betalen.

 Opbrengst

 • Visie: je ontwikkelt een visie op werken in het (post)corona tijdperk
 • Perspectief: je zet deze visie met je team om in ACTIE
 • Verbinding: je groeit als team naar elkaar toe
Type:
Collegereeks
Prijs:
€ 595,00 (excl. BTW)
Datum:
1 jul. 2021 t/m 25 aug. 2021
Houd mij op de hoogte Bekijk de brochure
Dr. Kilian Wawoe

Dr. Kilian Wawoe

Functie:
Docent Human Resources management
Bedrijf:
Vrije Universiteit Amsterdam

Dr. Kilian Wawoe deed een jaar lang onderzoek naar werken tijdens en postcorona. Hij en zijn team interviewden meer dan 300 mensen, bestudeerden meer dan 600 wetenschappelijke artikelen over virtuele teams en leidinggeven op afstand en namen meer dan 7000

prof. dr. Eric Franck

prof. dr. Eric Franck

Functie:
Innovator, spreker, ondernemer en parttime Hoogleraar
Bedrijf:
Better Minds at Work, Universiteit van Antwerpen

Erik is psycholoog, gedragstherapeut (UGent) en supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie. Hij is deeltijds Professor aan de Universiteit Antwerpen.

dr. Elke Smeets

dr. Elke Smeets

Functie:
Key note speaker, therapeut en onderzoeker

Elke is internationaal erkend expert in de positieve psychologie. Als geen ander weet ze academische inzichten te koppelen aan jarenlange praktijkervaring

Dr. Elke Geraerts

Dr. Elke Geraerts

Functie:
Partner Better Minds at work, keynote speaker
Bedrijf:
Better Minds at Work

Elke is neuropsycholoog en een zeer bevlogen docent. Hier spreekt een vrouw die haar passie heeft gevonden! Elke heeft als missie om mensen en organisaties te helpen om continu te investeren in hun mentaal kapitaal.

Prof. dr. Theo Compernolle

Prof. dr. Theo Compernolle

Functie:
Adjunct Professor at the CEDEP European Centre for Executive Development
Bedrijf:
Insead Fontainebleau

Theo Compernolle is een internationaal gerespecteerd wetenschapper, consultant en docent op het gebied van stress en het brein. Zijn stijl is uniek: met humor en flair. Hij is kerndocent aan het vermaarde INSEAD Fontainebleau.

Dr. Ben Tiggelaar

Dr. Ben Tiggelaar

Functie:
Visiting professor, ondernemer
Bedrijf:
IE Business School in Madrid, Ben Tiggelaar & Company

Dr. Ben Tiggelaar is onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper.

dr. Kilian Wawoe veegde de afgelopen 1,5 jaar zijn agenda schoon en ging volledig voor zijn onderzoek over samenwerken in het post-corona tijdperk.

De onderzoeker, key note speaker en auteur interviewde enkele honderden mensen, deed research, schreef een boek over post-corona en nu treedt hij bij Focus learning Journeys naar buiten met zijn verhaal. De kern van zijn betoog is dat werken een teamprestatie is. Mensen zijn op zoek naar 1. verbinding 2. groei en 3 autonomie. Wat dit betekent voor de toekomst van het kantoor hoor je tijdens deze masterclass.

Wat wordt precies de rol van techniek? Hoe gaat werken en leren er uitzien in het post Corona tijdperk? Ook al wordt het de komende tijd ‘roeien met de riemen die je hebt’, we komen hier uiteindelijk beter uit! Dit college in vergelijkend perspectief biedt je ook de kans om te benchmarken in een andere wereld en daarvan te leren.
 • Moeten we in de toekomst nog naar kantoor en zo ja waarvoor?
 • Gaan we de 40 - urige werkweek verlaten?
 • Hoe houden we prive en werk gescheiden?
 • Hoe gaan we om met werk - eenzaamheid? Hoe zorg je ervoor dat jij en je medewerkers gemotiveerd blijven?
 • Dat iets technisch mogelijk is betekent nog niet dat dat de beste optie is: hoe willen we gebruik maken van techniek?

Als je in teams de vraag stelt wat nodig is om in vertrouwen (op afstand) te kunnen samenwerken, krijg je steevast ‘communicatie’ en ‘eerlijkheid’ als eerste antwoorden. Hoe komt het dan dat – terwijl we allemaal weten wat er nodig is om goed samen te werken – het in een aantal gevallen misloopt? Feedback is onmisbaar als je met anderen samen leeft en samenwerkt en toch is dat lastig, zeker op afstand. in het vorige college hoorden we voor welke zaken we nog naar kantoor gaan. Tijdens dit college hoor je hoe je de tijd samen optimaal benut! En als we niet op kantoor zijn - hoe je leiding op afstand geeft. Hoe hou je de vertrouwensband? Hoe zorg je voor verbinding en feedback? Hoe ondersteun je mensen en hun groei?

Elke crisis biedt kansen, onder druk worden zaken vloeibaar. Maar als mensen zijn we geneigd om ons tegen verandering te verzetten. Je merkt dit ook vast in het team waaraan je leiding geeft. Terwijl verandering juist tot groei leidt. En groei is ons levensdoel!
Elke Smeets is specialist in de positieve psychologie en de daarbij horende groei mindset (Lees ook: Carol Dweck en Martin Seligmann). Tijdens deze masterclass neemt Elke je heel praktisch mee in een reis door de positieve psychologie. Een frisse douche! Toepasbaar en lichtvoetig, met compassie voor jezelf en je medewerkers...

De afgelopen maanden hebben we met zijn allen een spoedcursus digitalisering gehad. Tijdens dit werkcollege gaan we dieper in op de onvervangbare kwaliteiten van ons menselijk brein. Geraerts pleit voor een flinke investering in verbeeldingskracht, empathie en mentale lenigheid. Juist in een tijd van digitalisering. Dit college is een call to action! Een call to action voor een optimistischer leven met meer controle, meer werkplezier en minder stress. Inzicht in het brein is hierbij een vereiste.

 • Wat doen online werken & chronische stress met ons brein?
 • Hoe houd jij jezelf en je team mentaal fit en veerkrachtig?
 • Wat is het geheim van geconcentreerd en effectief werken?

Stress kan schade berokkenen aan mensen en organisaties, maar stress helpt ons ook om creatief te zijn en topprestaties te leveren. De beste metafoor voor wat stress in feite is, is de boog. De stress in de boog geeft de pijl de energie die nodig is om het doel te bereiken!  Zonder stress in de boog komt de pijl nergens. Als men de boog echter te hard aanspant, "overspant", dan verliest ze haar veerkracht. Hetzelfde gebeurt als men na gebruik de boog vergeet te "ont-spannen"! Er bestaat dus positieve en negatieve, gezonde en ongezonde stress, stimulerende en verlammende, fantastische stress en dodelijke stress,  eu-stress en dis-stress.

De vraag is dus niet: hoe voorkom ik stress, maar hoe houd ik mijn stress te vriend.

Goed thuiswerken begint met toegeven dat het niet alleen maar leuk is. Bij een deel van je collega’s leidt thuiswerken tot fysieke en mentale problemen. Omdat ze te weinig mensen zien, omdat het thuis te druk is of omdat ze jou missen. Thuiswerken volhouden, draait in die zin ook niet om wilskracht. Volhouden draait veeleer om het stimuleren van positieve emoties. Bijvoorbeeld door sociaal contact of door het afstrepen van to do’s op een lijstje. De dopamine die daarbij vrijkomt, zorgt dat je zin houdt in de rest van de werkdag.

 • Hoe organiseer jij je ideale thuiswerkdag?
 • De toepassing van de top-10 thuiswerktips
 • Hoe bewaak je de werk-privébalans?

calendar Zet dit programma in je agenda!

Houd me op de hoogte Bekijk de brochure

Deze zes interactieve masterclasses worden gebroadcast via Zoom. De tijden ( 3 x in de ochtend en 3 x in de middag):
Masterclass 1 juli - 09.00 tot 11.00 uur
Masterclass 8 juli - 16.00 - 18.00 uur
Masterclass 15 juli - 09.00 - 11.00 uur
Masterclass 05 aug. - 09.00 - 11.00 uur
Masterclass 19 aug - 16.00 - 18.00 uur
Masterclass 25 aug - 09.00 - 11.00 uur

Laat je inspireren door onze crisisexperts! 

Focus premaster videoreeks - Leidinggeven in tijden van crisis 

Een 'pre-master' met een knipoog: een gratis digitale proeverij van onze echte 'Masters' - topsprekers op gebied van leiderschap en verandering - die leidinggeven in crisistijd belichten vanuit verschillende invalshoeken:

- Toon Gerbrands (directeur PSV) over Leiderschap & Crisismanagement

- prof. dr. Gabriël Anthonio (bestuurder & onderzoeker) over Waardengedreven Leiderschap

- Dr. Oscar David (Organisatiepsycholoog en adjunct professor aan TIAS) over Betekenisvolle tegenslagen

- Dr. Kilian Wawoe (Docent Human Resources management VU) over Nieuwe vormen van werk in het post-corona tijdperk

Bekijk hier de pre-mastervideo's: https://www.focuslearningjourneys.nl/premaster/ 

 

Ingezonden brieven van onze experts: 

De ingezonden brief van prof. dr. Gabriël Antoniohttps://www.focuslearningjourneys.nl/blog/2020/07/ingezonden-brief-van-gabril-anthonio/

Never waste a good crisis - prof. dr. Theo Compernollehttps://www.focuslearningjourneys.nl/blog/2020/05/never-waste-a-good-crisis/ 

Dr. Oscar David - 'Betekenisvolle tegenslagen: macht en onmacht in tijden van crisis' https://www.focuslearningjourneys.nl/blog/2020/09/betekenisvolle-tegenslagen-macht-onmacht-in-tijden-van-crisis/

Deelnemers van dit programma bekeken ook:

 • Tweedaagse masterclass: Het corporate brein - UITVERKOCHT

  Aan de slag met dr. Kilian Wawoe. Samenwerken en het kantoor ná corona.

  2-daagse masterclass op 16 & 17 september 2021

  Meer informatie
 • 'Verandermanagement in 1 dag' met prof. dr. Jaap Boonstra

  In 10 stappen helderheid in je veranderstrategie

  Masterclass met veranderspecialist Jaap Boonstra op 5 oktober 2021

  Meer informatie
 • Leidinggeven aan (gedrags)verandering - Editie 2021

  De juiste toerusting om effectief leiding te geven aan (gedrags)verandering

  5 oktober t/m 14 december 2021

  Meer informatie
"Leaders establish the vision for the future and set the strategy for getting there." John Kotter