Organisatie 3.0

Organisatie 3.0

Hoe creëer je wendbare, toekomstbestendige organisaties en teams?

Onze wereld wordt geconfronteerd met grootse uitdagingen, zoals we die nog niet in combinatie met elkaar hebben ervaren. Vergrijzing, klimaatverandering, een war for talent en veel meer. De vraag tijdens deze serie van 1 seminar en 8 colleges is de volgende: hoe richt jij je team of organisatie zo in dat je wendbaar genoeg bent om mee te ademen met snelle verandering?

 • Hoe kun je omgaan met snelle verandering en chaos?
 • Hoe realiseer je inclusieve groei?
 • Hoe blijf je aantrekkelijk voor jong talent?
 • Welke nieuwe technologie komt er op ons af en wat moet/ kan jij daarmee?
 • Wat is de rol van het management in een wendbare organisatie?
 • Wat kan jij leren van de 100 meest innovatieve organisaties van dit moment?

Deze vragen en meer worden beantwoord tijdens de serie (openingsseminar en 8 colleges) 'Organisatie 3.0'. Met o.a. Usain Bolt, prof. dr. Jan Rotmans, prof. ir. Deborah Nas, Alexander Osterwalder, Bojan Slat, prof. dr. Walter Baets en vele anderen! Meld je nu aan en wees er zeker van dat je een plekje hebt in deze learning journey.

Type:
Collegereeks
Prijs:
€ 3.995,00 (excl. BTW)
Datum:
19 sep. 2022 t/m 6 dec. 2022
Tijd:
16.00 - 19.00
Groepsarrangement:
Meer informatie aanvragen
Direct aanmelden Bekijk de brochure
Alex Osterwalder

Alex Osterwalder

Functie:
Internationaal business model-expert
Bedrijf:
Universiteit van Lausanne

Alex Osterwalder is de bedenker van het Business Model Canvas, een wereldwijd gebruikt systeem waarmee u uw business model kunt beschrijven, ontwerpen, uitdagen en ontwikkelen.

Prof. dr. Amy Edmondson

Prof. dr. Amy Edmondson

Functie:
Hoogleraar
Bedrijf:
Harvard Business School

Amy Edmondson is dé expert op het gebied van psychologische veiligheid. Ze is een veelgeprezen professor aan de Harvard Business School en een zeer boeiende spreker.

Boyan Slat

Boyan Slat

Bedrijf:
The ocean cleanup

Boyan Slat is uitvinder en ondernemer die technologieën creëert om maatschappelijke problemen op te lossen. Hij is de oprichter en CEO van The Ocean Cleanup, de stichting die geavanceerde systemen ontwikkelt om de wereldzeeën van plastic te bevrijden

Prof. ir. Deborah Nas

Prof. ir. Deborah Nas

Functie:
Innovator, spreker, ondernemer en parttime Hoogleraar
Bedrijf:
TU Delft

Als hoogleraar, ondernemer én trendwatcher staat deze spreker bekend als vernieuwer in hart en nieren. Ze acteert op het snijvlak van psychologie, technologie en business. Ze geeft het publiek tijdens haar inspirerende presentaties verhelderende inzichten

Duncan Wardle

Duncan Wardle

Functie:
former vice president innovation and creativity
Bedrijf:
Walt Disney

Ducan Wardle werkte 25 jaar bij Walt Disney als Vice President of Innovation & Creativity. Hij weet precies hoe je zorgt voor een goede customer experience.

Jimmy Nelson

Jimmy Nelson

Prijswinnend fotograaf, boek 'Before They Pass Away' (250.000 exemplaren). Laat je anders kijken naar communicatie en connectie.

Roebyem Anders

Roebyem Anders

Roebyem Anders is sociaal ondernemer van de buitencategorie. Gewapend met passie, ondernemingszin, overtuigingskracht, humor en een formidabel netwerk, tilt Roebyem keer op keer concrete oplossingen van de grond die niemand voor mogelijk hield.

Usain Bolt

Usain Bolt

Fastest Man on the Planet: winnaar van 'Triple Triple' (3 keer goud op 3 Olympische Spelen) en nog steeds wereldrecordhouder op 100, 200 en 4*100 meter.

Prof. dr. Yuval Noah Harari

Prof. dr. Yuval Noah Harari

Prof. Yuval Noah Harari is historicus, filosoof en auteur van de bestsellers ' Homo Deus' en 'Sapiens'

Prof. dr. Walter Baets

Prof. dr. Walter Baets

Functie:
Dean/director
Bedrijf:
Graduate School of Business (University of Cape Town)

Prof. dr. Walter R. J. Baets is emeritus hoogleraar Complexiteit, Kennis en Innovatie. Hij is director/dean van ‘The Camp’ in Aix en Provence/ Marseille.

Prof. dr. Jan Rotmans

Prof. dr. Jan Rotmans

Functie:
Hoogleraar transitiekunde
Bedrijf:
Erasmus Universiteit Rotterdam

Jan Rotmans wordt gezien als dé internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. Hij is oprichter van ICIS, DRIFT, Urgenda en Nederland kantelt.

Zoë Papaikonomou

Zoë Papaikonomou

Zoë Papaikonomou is schrijfster, onderzoeksjournaliste en docente. Haar werk richt zich op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Ze onderzoekt daarbinnen vooral de werking van macht. Zoë schreef samen met Kauthar Bouchallikht het mana

Menno Lanting

Menno Lanting

Functie:
Strateeg, innovator en leiderschapsexpert
Bedrijf:
My Own Company Inc

Menno Lanting spreekt over: innovatie, technologie, disruptie, digitale transformatie en leiderschap.

Dr. Kilian Wawoe

Dr. Kilian Wawoe

Functie:
Docent Human Resources management
Bedrijf:
Vrije Universiteit Amsterdam

Dr. Kilian Wawoe deed een jaar lang onderzoek naar werken tijdens en postcorona. Hij en zijn team interviewden meer dan 300 mensen, bestudeerden meer dan 600 wetenschappelijke artikelen over virtuele teams en leidinggeven op afstand de conclusies over dit

Kim Spinder

Kim Spinder

Functie:
Ondernemer, auteur en innovatiespecialist
Bedrijf:
Avanteers

Kim Spinder innovator en piraat, winnaar van The Harvard M-Prize for Management Innovation, uitvinder van Deelstoel.nl en het open Innovatie Festival, veranderaar en dwarsligger, veelgevraagd spreker (o.a. TEDx). Met veel lef en plezier helpt ze organisat

Mathieu Weggeman

Mathieu Weggeman

Functie:
Hoogleraar Organisatiekunde
Bedrijf:
I.h.b. Innovatie Management aan de TU Eindhoven

Prof. dr. ir. Mathieu Weggeman focust met name op innovatieprocessen in kennisintensieve organisaties.

Thijs Homan

Thijs Homan

Functie:
Hoogleraar Change and Implementation
Bedrijf:
Open Universiteit

Prof. dr. Thijs Homan doet onder meer onderzoek op het terrein van het leren van teams en het leren en veranderen van groepen mensen in organisaties.

Future Focused Leadership

Amsterdam Business Forum is de plek waar je leert van de beste denkers ter wereld. Het thema van 2022 is Future Focused Leadership. Hoe richt je het vizier van je organisatie op de toekomst en hoe stimuleer je voortdurende vernieuwing om écht toekomstproof te worden? Met speciale focus op: digitalisering, duurzaamheid en diversiteit.

10:30 BLOK 1: FUTURE

Wat moet je als leider weten over digitalisering, duurzaamheid en diversiteit?

 • Deborah Nas – A guide to Digitization, Sustainability and Diversity
 • Boyan Slat – Leadership Lessons from the Ocean Cleanup
 • Yuval Noah Harari – The Future of Leadership

12:30 Pauze met deep dive sessies

14:00 BLOK 2: FOCUS

Hoe bouw je sterke, hechte teams die uitstekend presteren?

 • Amy Edmondson – Psychological Safety in Teams
 • Usain Bolt – Peak Performance and Talent Development
 • Jimmy Nelson – Building Connections

16:00 Pauze met deep dive sessies

17:30 BLOK 3: LEADERSHIP

Jouw cruciale rol als leider in een toekomstbestendige organisatie

 • Alexander Osterwalder – A Toolkit for Innovation
 • Roebyem Anders – How to Lead a Revolution!
 • En (minimaal) één verrassing!

19:30 NETWERKBORREL

Wie orde zaait zal chaos oogsten

Ons organisatie (en management) denken is nog steeds gericht op methoden en aanpakken die lineair en causaal zijn: deze werken niet in een complexe en sterk geïntegreerde wereld. We moeten meer toe naar systeemdenken, de problemen bekijken binnen hun ruimer kader. We moeten ons gemakkelijk voelen in die complexe wereld; we hebben een nieuwe kijk op de werking van bedrijven nodig.

Daar is moed voor nodig. Moed om de status quo van jaren in vraag te stellen; moed om de verkennen wat kan maar vooral wat het voor ieder van ons kan betekenen; moed om exponentiele technologie te gebruiken met positieve impact; moed om te innoveren; moed om je pad al wandelende te creëren. En dan moet er niets, maar dan kan alles.

Jan Rotmans is een internationale autoriteit in zijn vakgebied. Hij publiceerde honderden wetenschappelijke artikelen en tientallen boeken. Zijn laatste drie boeken ‘In het oog van de orkaan’, 

Verandering van tijdperk’ en ‘Omwenteling’ werden bestsellers. Jan was ooit de jongste hoogleraar in Nederland en de eerste in Nederland die promoveerde op klimaatverandering.

Een belangrijk credo voor Jan is de volgende: ‘Wie wezenlijk wil veranderen, moet eerst tot stilstand komen’. En tot stilstand werd Jan Rotmans gedwongen na een – zeer ernstig – fietsongeluk. Tijdens zijn lange revalidatietijd bereikte hij zijn eigen kantelpunt en zag de noodzaak: De transitie niet alleen bestuderen maar ook haast maken met de uitvoering ervan. Dat vroeg om een persoonlijke transitie van Jan. Niet als activist de mensen in het harnas jagen, maar juist de mens in het hart raken. De mens verleiden om mee te veranderen naar het grotere doel.

 “IK STA VOOR DE SAMENLEVING DIE AAN HET VERANDEREN IS”

Als weldenkende mens kun je niet accepteren dat de mensheid de wereld aan haar lot overlaat. We zijn hier niet op aarde om elkaar uit te roeien. Ik voel het als een morele plicht om alle talenten die ik in me heb ten dienste te stellen van de samenleving. Je kan de verandering niet buiten jezelf neerleggen. Je wilt er mee aan de slag!

Vrije rol voor Jan!

17 oktober en 24 oktober is er geen college vanwege de herfstvakantie

Technologietrends – wat moet je echt weten?

We staan aan de vooravond van een tijdperk vol baanbrekende ontdekkingen. Ontwikkelingen als digitalisering, artificial intelligence, internet of things, robotica en nieuwe productietechnieken zoals 3D printen gaan ons werk en leven voorgoed veranderen. Dit biedt nieuwe kansen voor bedrijven en organisaties, maar hoe deze tijdig te signaleren én te benutten? Over haar eigen rol hierin zegt Deborah: ‘Ik bouw bruggen tussen wetenschap en praktijk en maak de rol van technologie

in de maatschappij eenvoudig te begrijpen voor iedereen”  

Van praten naar doen

Het besef dat diversiteit en inclusie op de werkvloer belangrijk zijn en een organisatie veel kunnen opleveren dringt tot steeds meer organisaties door. Maar hoe zet je dat besef om in actie? Hoe voorkom je dat het bij holle woorden en flitsende diversiteitsstatements blijft?

Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou interviewden 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers over hun kennis en ervaringen in het werkveld van diversiteit en inclusie. Zoë vertelt over de hobbels waar ze tegenaan lopen en over hun aanpak. Dat levert een onthullende sessie op in deze reeks! Een sessie over het aanhoudende gebrek aan diversiteit en gelijkwaardigheid binnen veel organisaties, maar ook een constructief, concreet verhaal over hoe organisaties diverser, gelijkwaardiger en inclusiever kunnen worden.

Lessen van de 100 meest innovatieve organisaties, klaar voor de toekomst?

Stel je voor dat je samenwerkt met superslimme en getalenteerde collega’s in een vrije en innovatieve omgeving – geen bazen, geen middenmanagement en geen bureaucratie. Alleen hoog gemotiveerde collega's die samenkomen om mooie dingen te maken. Het is verbazingwekkend waar creatieve mensen mee voor de dag komen als niemand hun vertelt wat ze moeten doen. Menno Lanting bezocht persoonlijk een groot aantal van de meeste innovatieve organisaties en deelt in een flitsende presentatie de belangrijkste lessen.

Het corporate brein - over hybride werken, generatieverschillen en de war for talent

Hoe kun je het corporate brein van jouw organisatie optimaal benutten? Hoe kun je mensen beter laten presteren op afstand en op kantoor? En hoe verminder je daarbij stress? Kilian deed tijdens de coronacrisis zeer uitgebreid onderzoek naar thuiswerken, generatieverschillen en samen presteren.

Hij ontwikkelde de grondwet van werk die je niet alleen kunt gebruiken voor samenwerken maar ook als tool in de war for talent die ons nu opspeelt. Laat je inspireren door Kilian en ga naar huis met praktische inzichten. 

In 'Goeie mensen, mooi werk' vertellen Mathieu en Kim verhalen over de schoonheid van het werk op de vloer, tonen zij voorbeelden van ontroerende vakkundigheid en geven zij kleurrijke beschrijvingen van situaties waarin managers en professionals van elkaar losgezongen zijn. Verhalen die zich afspelen bij organisaties als KLM, Philips en Alstom, maar ook bij een zorginstelling, in de studio van The Beatles en in het Picasso Museum in Malaga.

Onder welke condities komen mensen in beweging voor verandering?
Eigenlijk is het vreemd: soms hebben grootschalige en zorgvuldig geplande verandertrajecten in organisaties nauwelijks enig effect. En soms zie je dat organisaties zich razendsnel ontwikkelen, terwijl er helemaal geen formele verandertrajectecten gaande zijn.

HOE KAN DIT EN WAT KUN JE DAARMEE?

calendar Zet dit programma in je agenda!

Direct aanmelden Bekijk de brochure

Deelnemers van dit programma bekeken ook:

 • Het nieuwe spel

  De spelregels zijn niet veranderd. Het spel is veranderd.

  Masterclass met Camilla van den Boom

  Meer informatie
 • Stress vriend en vijand

  Incompanyprogramma voor (management) teams die willen investeren in stressmanagement

  Datum, duur, vorm en prijs in overleg

  Meer informatie
 • Incompany masterclass: Het corporate brein

  Aan de slag met dr. Kilian Wawoe en anderen. Samenwerken en het kantoor na de coronamaatregelen

  Data in overleg - mail ons als je interesse hebt!

  Meer informatie
Enorme drive, passie en humor!