Leidinggeven aan gedragsverandering - Blended editie 2020

Leidinggeven aan gedragsverandering - Blended editie 2020

Spannende serie op het snijvlak van verandermanagement en psychologie

Blended editie: Online colleges en twee fysieke masterclasses in 2020, én de volledige reeks fysiek in 2021

We gaan een uiterst onzeker najaar tegemoet. We voorzien dat live colleges zullen uitvallen door Corona. Daarom riepen we onze docenten bijeen en creëerden we een superalternatief. Blended.

Want behoefte aan verbinding blijft groot en de behoefte aan leren ook. Denk maar eens aan vragen over actuele thema’s als: zingeving, stress, prioritijdmanagement, rouwverwerking en omgaan met onzekerheid.

Je vindt de antwoorden in de psychologie! Maar hoe doe je dat op een veilige, inspirerende en interactieve manier?

Als deelnemer aan de reeks ‘Leidinggeven aan Gedragsverandering’ ga je blended leren. Samen met onze sprekers hebben we gekozen om jou te bedienen met een programma van vier blokken, verdeeld over een jaar:

 • 7 ONLINE INTERACTIEVE COLLEGES (najaar 2020)
 • LIVE 2 MASTERCLASSES (11 december 2020 & 19 januari 2021)
 • VOLG LIVE LEIDINGGEVEN AAN GEDRAGSVERANDERING (2021)

Bekijk hier het overzicht, en zie het tabje praktisch voor meer details.

Veilig, inspirerend en interactief.

Type:
Collegereeks
Prijs:
€ 3.495,00 (excl. BTW)
Datum:
27 okt. 2020 t/m 19 jan. 2021
Tijd:
16:00 - 17:30
Houd mij op de hoogte Bekijk de brochure Download managementpocket

Veranderproces

Stel je zit met je team, afdeling of organisatie in een veranderproces. Het moet anders, beter, sneller of flexibeler. Het staat allemaal mooi op papier, in lijn met de doelstellingen van de organisatie. Als leidinggevende weet je wat je wilt. Maar dan komt de vraag: hoe krijg je mensen mee? Mensen zeggen "Ja...", maar denken "nee" en gaan over tot de orde van de dag. De opmerking "zo doen we het nu eenmaal hier" ligt op de loer en dat is niet wat je wilt.

Leiderschap, cultuur en verandering

De vraag is hoeveel invloed je als leider hebt. Je organisatie of team is altijd tegelijk een zelfontworpen systeem én een zelforganiserend systeem. Het eerste kun je sturen, het tweede stuurt zichzelf. Hoe ga je hiermee om? Hoe bereid je stap voor stap je invloed uit?

Licht in de duisternis

Tijdens deze serie van 7 colleges en 2 masterclasses leer je alles over ‘over leiderschap, cultuur en verandering’. Je krijgt onder meer antwoord op de volgende vragen:

 • Volgt gedrag cultuur of volgt cultuur gedrag?
 • Waarop heb je invloed als leidinggevende en waarop niet?
 • Hoe werkt groepsdynamiek?
 • Hoe ga je om met weerstand bij verandering?
 • Welke interventietechnieken moeten tot je gereedschapskist behoren?
 • Hoe gebruik je de kracht van storytelling?
 • Wat is het succes achter de verandertrajecten van Gabriël Anthonio?
 • Waarom spreekt Toon Gerbrands niet over gedragsverandering?

Tipje van de sluier

Als leider kun je niet buiten de verandering blijven. Je kunt verandering niet opleggen aan mensen en er zelf buiten blijven.

Mensen zijn geen marionetten. Dit wist je natuurlijk al, maar weten en doen is twee. Ook daar gaan we op in tijdens deze serie. Want hoe jij zelf met verandering omgaat bepaalt mede hoe jouw mensen daar mee omgaan...

Bonus college als aftrap. 10.00 - 11.30 uur via Zoom

De organisatie als sociaal weefsel

Er zijn evenveel manieren om naar organisaties te kijken als er mensen zijn. En ze zijn allemaal waar. Iedere beschrijving of definitie van een organisatie is op zichzelf adequaat, ook als definities elkaar lijken uit te sluiten. 
Je kunt een organisatie zowel zien als een product van samenwerking als een ding dat doelen realiseert. En het is net zo goed een bron van arbeidsvreugde als een keurslijf van regels en procedures. Hoe je kijkt, hangt vaak samen met je eigen belang, achtergrond, overtuigingen. 

Tijdens dit college zien we jouw organisatie als een sociaal weefsel. Jouw organisatie is altijd tegelijk een ontworpen systeem én een zelforganiserend systeem. Het eerste kun je sturen, het tweede stuurt zichzelf. 

Probeer daar maar eens grip op te krijgen. We onderzoeken waarom organisaties zich zo teweer kunnen stellen tegen onze ontregelingen, hoe het ons lukt zoveel onmacht te organiseren. En we gaan op zoek naar aanpakken die aansluiten op de pragmatische vermogens van het sociaal weefsel.

Docenten: Jaap van 't Hek & Leike van Oss 
Tijd: 16:00 - 17:30, online via Zoom

Organisaties worden platter en teams zelfsturender, terwijl veranderingen zich van alle kanten aandienen. Inzicht in jezelf en anderen is hierdoor belangrijker dan ooit. Het enneagram is een beproefd model dat negen persoonlijkheidstypen beschrijft. Het biedt handvatten waarmee je effectiever kunt communiceren, bewuster kunt leidinggeven en met teams betere resultaten kunt boeken.

De theorie van het enneagram maakt duidelijk dat één van de negen typen het meest op jou van toepassing is. Elk type bedient zich van een specifieke strategie die tot succes leidt, maar ook belemmeringen met zich meebrengt. Inzicht in je type helpt je eigen drijfveren beter te doorgronden en zorgt dat je doelen makkelijker kunt bereiken.

Het enneagram biedt veel aanknopingspunten bij (team)coaching, talentonwikkeling en organisatieverandering. In dit boek wordt je wegwijs gemaakt in het enneagram en de toepassingsmogelijkheden in de dagelijkse praktijk.

Docent: Oscar David
Tijd: 16:00 - 17:30, online via Zoom

Besturen, leiden en organiseren: ambigue bezigheden. Organisaties zijn geenszins stark gereguleerde systemen. Belangen, toevalligheden, verschillende werkelijkheden maken dat organisaties eerder chaotisch dan gereguleerd zijn. Dat is niet altijd erg, integendeel. Meerstemmigheid en meerduidigheid zijn in principe productief. Maar het valt niet mee om (be)sturing te geven aan georganiseerde anarchie. 

In dit college geeft Jitske Kramer antwoord op de volgende vragen: Hoe schep je een excellente cultuur, hoe maak je een tribe van je organisatie, welke antropologische lessen kun je toepassen als leider, veranderaar, consultant?

Docent: Jitske Kramer
Tijd: 16:00 - 17:30, online via Zoom

Veel organisatie geven aan dat ze af willen van het klassieke performance management dat bestaat uit jaarlijks stellen van doelen, het vellen van een oordeel in de vorm van een score en een daaraan gekoppelde beloningsconsequentie. 

Dit systeem kost veel tijd, levert veel frustratie en papierwerk op en past niet in een wendbare, agile werkomgeving. Maar wat is het alternatief? 

Kilian Wawoe schetst tijdens dit college een nieuw perspectief waarbij onder meer voorstelt om te stoppen met beoordelingsgesprekken...

Docent: Dr. Kilian Wawoe
Tijd: 16:00 - 17:30, online via Zoom

Natuurlijk. Als een collega zijn afspraken met jou niet nakomt, spreek je hem daar op aan. Als iemand tijdens het overleg op zijn mobiel de mail bijwerkt of zich negatief uitlaat over collega's die er niet bij zijn, dan zeg je daar wat van. Als je leidinggvende jou afvalt in het bijzijn van je medewerkers dan spreek je je uit. En als één van de teamleiders zich de laatste tijd alleen maar negatief uitlaat over het lopende veranderprogramma dan wijs je haar daar op. Toch? Of is dat niet zo vanzelfsprekend?

We praten veel over aanspreken, maar we doen het vrijwel niet. Terwijl we allemaal vinden dat het nodig is om te leren, onze zakelijke doelen te realiseren en de werksfeer goed te houden.

Gytha Heins deed drie jaar onderzoek en legt tijdens dit interactieve college glashelder uit hoe dat zit. 

Docenten: Gytha Heins
Tijd: 16:00 - 17:30, online via Zoom

CEO/ topbestuurder Toon Gerbrands geeft een kijkje in de keuken van een high performance organisatie. 

De kernvraag van dit college is hoe je tot een prestatiegerichte cultuur komt. Wat zijn de kenmerken van de prestatiegerichte organisatie en welke stijl van leidinggeven hoort daarbij?

Een ding staat voorop voor Toon: richting, doelen en kernwaarden moeten helder zijn. Daarna gaat het vooral om een goede aansturing. Controle kun je pas achteraf uitvoeren. Dat impliceert een vertrouwensbasis. Een college over managen met het hart en tegelijkertijd hard sturen op doelen. Over duidelijkheid, richting en concreet gedrag.  

Docent: Toon Gerbrands
Tijd: 16:00 - 17:30, online via Zoom

Aan de hand van zeer inspirerende verhalen neemt Gabriël Anthonio je mee op een reis naart de de kern van (gedrags)verandering. Management is en blijft belangrijk want de zaken moeten 'goed geregeld zijn'.Voor Gabriël geen 'managementbashing', dat is te makkelijk.

In dit college is waardengedreven leiderschap het onderwerp. Leiderschap draait om invloed uitoefenen op jezelf en anderen. Ofwel: het échte verschil wordt gemaakt in de kwaliteit van het contact tussen mensen onderling. Gabriel vertelt je in dit college hoe je daar aan kunt werken. 

Als bestuurder wist Gabriël diverse organisaties om te turnen van rode naar zwarte cijfers en hij deed dat op - voor de buitenwereld - vaak onorthodoxe methoden. Laat je inspireren door deze rasverteller en topmanager.

Docent: Prof. dr. Gabriël Anthonio
Tijd: 16:00 - 17:30, online via Zoom

Je wilt meer

Soms wil je meer van je team. Meer initiatief, meer energie, meer creativiteit, meer ondernemerschap. Maar hoe pak je dat aan?

Jeroen Busscher toont in deze masterclass aan hoe je met eenvoudige interventies veel kunt bereiken.

En dat het daarbij nog leuk mag zijn ook!

Docent: Jeroen Busscher 
Tijd: 9:30 - 16:30, 19 januari 2021, op locatie 

 

"Culture eats strategy for breakfast". Hoe goed of hoe slim een strategie ook is, als de eigen bedrijfscultuur geen serieuze aandacht krijgt, dan maakt verandering geen schijn van kans.

Tijdens deze interactieve masterclass ga je samen met medespelers (collega's of medecursisten) in gesprek hoe je verandering in jouw organisatie kunt vormgeven. 

Aan het eind van de dag heb je een helder beeld en een strak plan dat rekening houdt met de -'eigen-aardige' -cultuur van jouw organisatie.

Docent: Jaap Boonstra
Tijd: 8:00 - 15:30, op locatie 

Volgend jaar, vanaf 6 oktober 2021 volg je de gehele collegereeks Leidinggeven aan Gedragsverandering alsnog live.

calendar Zet dit programma in je agenda!

Dit jaar bestaat Leidinggeven aan Gedragsverandering uit 7 online colleges + 2 fysieke Masterclasses op locatie. In 2021 volg je de gehele reeks alsnog live!

Houd me op de hoogte Bekijk de brochure

Bij Focus Learning Journeys houden we van transparantie. Als je in contact wilt komen met een van onze testimonialschrijvers of andere oud-deelnemers dan regelen we dat voor je. 

"Na een zeer geslaagde reeks 'Psychologie voor Managers' was dit mijn tweede programma bij Focus Learning Journeys. Kleinschalig van opzet met een persoonlijk karakter en verzorgd door topsprekers. De avonden waren heel inspirerend en de stof vrijwel iedere keer direct toepasbaar in onze organisatie. Persoonlijk ben ik benieuwd wat mijn derde reeks zal worden…" - John den Breems, manager Business Development, Container Centralen

“De collegereeks Leidinggeven aan verandering was buitengewoon inspirerend. Alle sprekers brachten een schat aan kennis en ervaring mee en wisten die bovendien op een zeer aansprekende manier over te brengen. Zoveel doordachte concepten en relevante voorbeelden, waar ik nog bijna dagelijks gebruik van maak. Top!” - Herbert van der Hoek, manager SHE (Safety, Health & Environment manager), Aspen Healthcare BV 

"Wat een heerlijke onderbrekingen van de werkweek. In de periode december 2018 – maart 2019 gedurende 8 sessies mogen genieten van mooie sprekers, elk met zijn/haar eigen invalshoek. Vanuit Focus Learning Journeys is een mooie samenstelling gemaakt op het onderwerp gedragsverandering. Voor mij en Avantes dermate interessant, dat we onze strategiesessie een vervolg hebben laten zijn op de sessies. Kortom: uiterst interessant en voldoende stof om er binnen Avantes de komende jaren mee aan de slag te blijven. Een absolute aanrader om te volgen (en er vervolgens ook iets mee te doen)!" - René van der Pot, Managing Director / CFO, Avantes BV

"Afsluitend complimenten voor de gehele organisatie. Alles was elke week tot in de puntjes geregeld. Van de aanmelding tot het eten en de documentatie. Het was elke week uitkijken naar de donderdagen. ik zal ze gaan missen!" - Erik van Gessel, projectleader, Sioux Embedded systems

"Wat een genot om deze colleges te hebben bijgewoond! Alles er omheen goed ingeregeld, fijne locatie en tijdstip. De sprekers waren inhoudelijk erg goed waarbij ze in staat waren om je mee te nemen op hun journey in de wereld van veranderingen en hoe dat van invloed is op de mens individueel en in groepsverband. Herkenbaar en soms net even weer anders, waardoor het vooral ook in vele situaties weer succesvol toepasbaar is en de verandering wordt doorgevoerd en enthousiast ontvangen. Hoe moeilijk veranderen ook blijft" - Greta Mulder,HR - interim manager, zelfstandig ondernemer

Jaap Boonstra

Jaap Boonstra

Functie:
Hoogleraar Organization Dynamics
Bedrijf:
Esade Business School Barcelona, Vienna University

Jaap Boonstra is hoogleraar “Organization Dynamics’ bij Esade Business School in Barcelona en hoogleraar “Organizational Change” bij WU, Vienna University for Economics and Business.

Jaap van 't Hek

Jaap van 't Hek

Functie:
CEO, adviseur
Bedrijf:
Organisatievragen

Jaap van ‘t Hek wordt gedreven door zijn fascinatie over het feit dat er zoveel goed gaat in een organisatie, dit soms ondanks de wijze waarop het georganiseerd is.

Leike van Oss

Leike van Oss

Functie:
CEO, adviseur
Bedrijf:
Organisatievragen

Leike van Oss is gefascineerd door ‘waarom de dingen gaan zoals ze gaan’. Hoe organiseren mensen, groepen en organisaties zichzelf, hoe lopen ze vast in patronen die ze zelf gebouwd hebben en hoe kan je die patronen weer open breken?

Oscar David

Oscar David

Functie:
Adjunct professor, organisatiepsycholoog, executive coach en auteur
Bedrijf:
TIAS business school

Oscar David is organisatiepsycholoog en adjunct professor aan TIAS. Zijn passie is het stimuleren van potentieel en bewustwording in organisaties.

Jitske Kramer

Jitske Kramer

Functie:
Spreker & trainer, ondernemer, auteur
Bedrijf:
HumanDimensions

Jitske Kramer is corporate antropoloog, spreker, ondernemer en oprichter van HumanDimensions.

Dr. Kilian Wawoe

Dr. Kilian Wawoe

Functie:
Docent Human Resources management
Bedrijf:
Vrije Universiteit Amsterdam

Door studenten wordt hij geroemd voor de manier waarop hij zijn colleges verlevendigt met verhalen uit de praktijk, onder andere uit zijn tijd als senior personeelsmanager voor ABN Amro.

Gytha Heins

Gytha Heins

Bedrijf:
Be7

Gytha Heins is teamcoach en auteur van de bestseller 'Aanspreken? Gewoon doen!' Ze gelooft niet in 'je moet', maar in 'be the change' en zal je daarom op weg helpen zelf het lichtend voorbeeld te worden in aanspreken en aanspreekbaar zijn.

Toon Gerbrands

Toon Gerbrands

Functie:
CEO
Bedrijf:
PSV

Toon Gerbrands wordt ook wel de prestatie-professor genoemd. "Hoe groter de crisis, des te meer ik opleef" is een gevleugelde uitspraak van hem. Toon gaf onder meer direct leiding aan Louis van Gaal, Ronald Koeman en Philip Cocu.

Prof. dr. Gabriël Anthonio

Prof. dr. Gabriël Anthonio

Functie:
Bijzonder hoogleraar Sociologie van Leiderschap
Bedrijf:
Rijksuniversiteit Groningen

Prof. dr. Gabriël Anthonio is bestuurder, parttime hoogleraar en lector. Hij is een rasechte verteller die het verstand en bovenal het hart aanspreekt. Dus geen 'kennisobesitas' maar karaktervorming...

Jeroen Busscher

Jeroen Busscher

Functie:
Zelfstandig consultant op het gebied van organisatiecultuur en teamprocessen en innovatie

Jeroen laat managers zien hoe ze een frisse wind door hun organisatie kunnen blazen met behulp van onalledaagse interventies.

Voor iedere deelnemer: boekenpakket van 10 boeken + de samenvattingen van alle colleges

Als deelnemer aan de reeks 'Leidinggeven aan gedragsverandering' ontvang je het boekenpakket gratis. Na ieder college ontvang je van ons een boek van de spreker.

Kijk hieronder welke boeken in het pakket zitten. 

Bovendien krijg je van ons van elk college een prettig leesbare samenvatting op 2 A-4tjes. in combinatie met de sheets kun je zo de stof makkelijk overbrengen aan je collega's.

Jaap Boonstra

Veranderen als samenspel

Jaap Boonstra

'Veranderen als samenspel' helpt mensen die willen samenwerken aan verandering om hun organisatie te kwalificeren voor de toekomst.

'Veranderen als samenspel' presenteert een spelmodel voor veranderen. Het maakt zichtbaar met welke dynamiek spelers in organisaties te maken krijgen. In elf hoofdstukken wordt het spelmodel uit de doeken gedaan. Dit model biedt houvast en inspiratie voor spelers die willen bijdragen aan diepgaande verandering en zichzelf willen ontwikkelen.

Jaap van 't Hek en Leike van Oss

Onmacht - in samenleving en samenwerking

Jaap van 't Hek en Leike van Oss

Voor hun vijfde boek bijt het eigenzinnige en veelgeprezen auteursduo Leike van Oss en Jaap van ’t Hek zich vast in een complex, relevant en overal aanwezig onderwerp: onmacht.

Veel mensen ervaren een gevoel van onmacht in de samenleving en in hun werk. Discussies over identiteit, klimaat en verantwoordelijkheid worden nu feller gevoerd dan ooit tevoren. Iemands persoonlijke identiteit is op het werk een steeds grotere factor aan het worden.

De tegenstellingen en tegenstrijdigheden van de moderne samenleving en werkvloer vragen om een meervoudige blik op onmacht. Een ideaal onderwerp voor het bevlogen auteursduo Leike van Oss en Jaap van ’t Hek. Met een scherpe blik en nog scherpere pen geven ze duiding aan het gevoel van onmacht.

Wat is onmacht precies? Waarom lijken we die tegenwoordig vaker te ervaren dan vroeger? Met filosofische, sociologische, bedrijfskundige en systemische perspectieven weten de auteurs de complexe vragen op dit gebied concreet en inzichtelijk te maken en van passende antwoorden te voorzien.

Oscar David

Macht!

Oscar David

Macht! van instinct tot integriteit 

Als we geen macht hebben, kunnen we haar niet misbruiken of verliezen. Maar zonder macht kunnen we ook het verschil niet maken en iets moois creëren.

In deze bestseller introduceert Oscar david een nieuw model van macht. hij laat zien hoe macht 1.0, die voortkomt uit onze oerinstincten om alles te willen heersen en overheersen, kan evolueren in macht 2.0 waarbij alles draait om controle en regulering. Ieders streven zou echter macht 3.0 moeten zijn macht uitoefenen met integriteit. Alleen hoe doe je dat? Oscar David laat het zien in dit inspirerende boek. 

Macht! verscheen ook in het Engels en het Duits.

Danielle Braun & Jitske Kramer

De Corporate Tribe

Danielle Braun & Jitske Kramer

De corporate antropologie kijkt met dezelfde verwonderde blik naar organisaties, boardrooms en leiders zoals antropologen dat naar tribale samenlevingen doen. Lezers van dit boek worden meegenomen op een reis langs verre vreemde volkeren. Om vervolgens met een andere, nieuwe blik te kijken naar de eigen organisatie.

Kilian Wawoe

Performance management in een agile werkomgeving

Kilian Wawoe

Veel organisaties geven aan dat zij af willen van het klassieke performance management dat bestaat uit jaarlijks het stellen van doelen, het vellen van een oordeel in de vorm van een score en daaraan gekoppelde beloningsconsequentie. Het kost veel tijd, levert veel frustratie en papierwerk op en past niet in een wendbare, agile werkomgeving. Maar wat is het alternatief?

Kilian Wawoe, Maud Schaapveld en Rutger Verbeet doken in de literatuur en vroegen meer dan 700 professionals en tientallen organisaties hoe het anders zou kunnen. In dit boek bieden ze na een grondige analyse een praktisch alternatief voor organisaties die af willen van de traditionele performance cyclus.

Gytha Heins

Aanspreken? Gewoon doen!

Gytha Heins

In dit boek vind je direct toepasbare oplossingen voor leiders van organisaties, voor aansprekers en voor aangesprokenen. Als we elkaar vaker aanspreken, kunnen we 28% productiever zijn. Investeren in aanspreken levert leidt dus niet alleen tot een betere samenwerking...

Toon Gerbrands

Mijn stijl

Toon Gerbrands

In Mijn Stijl legt Gerbrands uit wat er schuilgaat achter zijn succesvolle methode. Wat is het onderscheidend DNA van een leider? Is succes maakbaar? En hoe ziet de voetbalclub van de toekomst er eigenlijk uit? Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden uit zijn imposante loopbaan in de topsport duidt hij zijn manier van leidinggeven. Mijn Stijl geeft antwoord op deze en vele andere vragen, in een boeiend relaas over de stijl van een van Nederlands meest vooruitstrevende en succesvolle (sport)managers.

Gabriel Anthonio

Het Zwitsers zakmes voor de leider

Gabriel Anthonio

In Het Zwitsers zakmes van de leider word je geïnspireerd en uitgedaagd om je eigen pad op het gebied van leiderschapsontwikkeling te volgen en anderen hierin mee te nemen. Werken aan leiderschap met positieve impact op jezelf en op je omgeving.

De titel van dit boek verwijst naar het zakmes van de grootvader van Gabriël Anthonio – docent, en een geweldige coach voor jong en oud.

Gabriël Athonio

Het leven praat terug

Gabriël Athonio

Dit boek gaat over persoonlijk leiderschap. Over invloed uitoefenen op je omgeving en hoe het leven terugpraat. Het biedt een rijke schakering aan unieke levenslessen, die inspireren en uitnodigen om situaties anders te benaderen.

Gabriël Anthonio deelt de lessen die hij kreeg van zijn bijzondere zoon, waardoor hij anders is gaan kijken, luisteren, denken en voelen. Niet alleen over leiderschap, maar ook over het leven en hoe hij daar in wil staan. Met dit boek nodigt hij de lezers uit de verwondering ruim baan te geven, en af en toe stil te staan bij een andere invalshoek, die van een buitenstaander.

Jeroen Busscher

Pimp je afdeling

Jeroen Busscher

Dit boek schudt ingedutte afdelingen weer wakker! In 'Pimp je afdeling!' leest u hoe kleine aanpassingen in leiderschap, structuur, taak en fysieke omgeving grootse gevolgen voor uw afdeling kunnen hebben. Daarmee is het een rijke inspiratiebron voor afdelingsmanagers, teamleiders en ondernemers die meer uit hun medewerkers willen halen.

De Blended editie van Leidinggeven aan Gedragsverandering heeft deze vorm (bekijk hier het visuele schema):


7 Online interactieve colleges (2020)

 • Gegarandeerd antwoord op je vragen
 • Interactief en incl. breakouts
 • Extra toegespitst op actualiteit
 • Van 16.00 - 17.30 uur
 • Data? Zie het tabje Programma
 • We houden rekening met de Herfstvakantie
 • Telefonisch contact tussendoor
 • Samen leren


Live masterclass (2020)

‘Pimp je team (interventietechnieken voor effectieve teams)’ door Jeroen Busscher

 • Wat doe je als bowlen of een dagje Ardennen niet meer werkt?
 • 11 december 09:30 - 16:30
 • Bar Beton Utrecht
 • Samen leren

Live Masterclass Veranderen als Samenspel

 • Veranderen als samenspel door hoogleraar Jaap Boonstra
 • Gratis een gast meenemen
 • Aan de slag met jouw casus met een collega
 • Uitreiking boekenpakket en studiemateriaal
 • 19 januari 2021 09:30 - 16:30
 • Bar Beton Utrecht
 • Samen leren


Volg live Leidinggeven aan Gedragsverandering (2021)

 • 7 colleges + 2 masterclasses
 • 7 dinsdagmiddagen 2 dinsdagen
 • In de periode 5 oktober t/m 14 december 2021
 • Verdiep je kennis uit de online sessies
 • Samen leren

Locatie live Masterclasses

Bar Beton Rijnsweerd Pythagoraslaan 101, 3584 BB Utrecht

1,5 meter - proof

De live sessies (blok 1, blok 2 en blok 4) zijn 1,5 meter-proof in een hoge zaal met een oppervlakte van 260 m² en een restaurant van 500 m². Alle RIVMrichtlijnen worden uiteraard strikt nageleefd.

Gratis boekenpakket ter waarde van € 270,-

De docenten in de reeks schreven allemaal een boek dat van toepassing is op ‘leidinggeven aan gedragsverandering’. Als je je aanmeldt voor de 7 colleges en 2 masterclasses dan krijg je van ons 10 boeken cadeau.

Investering

De prijs voor deze hele learning journey (alle 4 blokken) is € 3.495,- ex BTW (incl. boekenpakket en overig studiemateriaal)

Meedoen?

Reserveer direct de data in je agenda, en schrijf je in via deze pagina.

Verhindering

Indien je onverwacht verhinderd bent, kun je je altijd, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen.

Deelnemers van dit programma bekeken ook:

 • Never Waste a Good Crisis

  Incompany: Handen en voeten geven aan de actualiteit binnen jouw organisatie

  Datum, duur, vorm en prijs in overleg

  Meer informatie
 • Veranderen als samenspel - want gepland veranderen helpt niet als de wereld onzeker en dynamisch is

  Een positieve kijk op het veranderen en vernieuwen van organisaties

  Masterclass met Jaap Boonstra op 19 januari 2021

  Meer informatie
 • Stress vriend en vijand

  Incompanyprogramma voor (management) teams die willen investeren in stressmanagement

  Datum, duur, vorm en prijs in overleg

  Meer informatie
"We spend a lot of time teaching leaders what to do. We don’t spend enough time teaching leaders what to stop." Marshall Goldsmith