Hybride werken anno 2022: Het corporate brein

Hybride werken anno 2022: Het corporate brein

Waarvoor gaan we nog naar kantoor en hoe zorgen we ervoor dat we goed blijven samenwerken?

De uitbraak van de coronapandemie heeft werken op kantoor compleet op zijn kop gezet. De lockdown dwong medewerkers over de hele wereld om van de ene dag op de andere vanuit huis te werken en tot ieders verbazing bleek dat goed mogelijk. Kennisorganisaties bleken in staat om te functioneren zonder dat medewerkers elkaar ontmoeten. Het kantoor was rond door de komst van internet al het monopolie kwijtgeraakt op informatie: kenniswerkers hoeven niet meer naar kantoor te komen om daar dossiers te raadplegen. Sinds de lockdown is ook die andere fundamentele eigenschap uit het kantoor verdwenen: de plek waar je per se moet zijn om met collega’s samen te werken, te overleggen.

Echter, het feit dat het mogelijk is om met zijn allen vanuit huis te werken wil nog niet zeggen dat dat het meest wenselijke scenario is.

Dat het al bijna twee jaar lang goed mogelijk was om vanuit huis te werken, betekent nog niet dat we in lengte van jaren zo door moeten gaan. Bepaalde groepen hebben er erg onder geleden in termen van welzijn en/of prestatie. Het was én is voor velen een stressvolle periode. Hoe dan ook: we kunnen niet meer terug. Werken post-corona is een illusie. Corona blijft en zal van ons een nieuwe manier van werken vragen. Daarom lanceert Focus Learning Journeys drie online masterclasses onder de titel 'Het corporate brein'. Centraal staan de volgende drie vragen:  

 • Waarvoor gaan we nog naar kantoor en hoe zorgen we dat we goed blijven samenwerken?
 • Hoe kan hybride werken tot meer productiviteit én meer rust leiden?
 • En hoe manage je je eigen stress en dat van je team?
 • Pak samen met Focus Learning Journeys de kans. De kans om lessen te leren uit de tijd vóór en tijdens coronacrisis én creëer samen met gelijkgestemden een toekomstperspectief. Anders houd je het niet vol.

  Type:
  Collegereeks, Los college, Masterclass, Seminar
  Prijs:
  € 295,00 (excl. BTW)
  Datum:
  Drie online masterclasses (16 december, 11 januari en 18 januari)
  Groepsarrangement:
  Meer informatie aanvragen
  Direct aanmelden

  Max. 100 deelnemers

  Wanneer?

  Deze drie interactieve online masterclasses vinden plaats op 16 december en 11 en 18 januari van 16.00 tot ong.17.30 uur. 

  Inhoudelijk motto

  Het wordt nooit meer zoals vroeger… en misschien is dat maar goed ook!

  Ambitie

  Leuk, lerend en lonend!

  Samen sterker!

  We worstelen allemaal met Corona dus als je je aanmeldt, help je niet alleen jezelf en je organisatie, maar ook Focus Learning Journeys en de sprekers! Een win / win / win dus

  Prijs

  En voor de prijs hoef je het niet te laten want je betaalt slechts 295,- EURO. Na aanmelding ontvang je van ons een persoonlijke meekijklink.

  Werken post-corona is een illusie. Corona blijft en zal van ons een nieuwe manier van werken vragen. Daarom lanceert Focus Learning Journeys drie online masterclasses onder de titel 'Het corporate brein'. Centraal staan de volgende drie vragen: 

  Waarvoor gaan we nog naar kantoor en hoe zorgen we dat we goed blijven samenwerken? Hoe leidt hybride werken tot meer productiviteit en tegelijkertijd meer rust? Hoe kom je tijdens een crisis in het oog van de orkaan?

  Pak samen met Focus Learning Journeys je kans. De kans om lessen te leren uit de tijd voor en tijdens coronacrisis en creëer samen met gelijkgestemden een toekomstperspectief. Anders houd je het niet vol....

  Om rekening mee te houden.. 
  - Iedereen denkt en begint met de gedachte dat het inrichten van het postcorona-kantoor niet zo moeilijk kan zijn, maar het is ongelooflijk ingewikkeld.
  - De factor mens kost in de meeste organisaties tien x zoveel als de factor gebouw.
  - Waar veertig-plus medewerkers graag bellen, doen millenials dat liever niet. Het gevolg is dat jongere medewerkers een grote barriere voelen om vragen te stellen aan collega's die niet op kantoor zijn.
  - Werk is teamsport, je moet niet alleen denken: wat werkt prettig voor mij? Maar wat werkt voor ons?
  - Vijf dagen naar kantoor en dan een headset opzetten? Dan kun je net zo goed thuisblijven.

  We moeten voorkomen dat we niet terugvallen in de oude modus, de nieuwe ervaringen aan de kant schuiven als iets tijdelijks. Hier ligt een enorme kans volgens Kilian Wawoe die op dit moment uitgebreid onderzoek doet naar de kansen in het hybride tijdperk.

 • Waarvoor komen jullie nog naar kantoor? Welke zaken doen jullie online?
 • Wat betekent dit voor jullie kantoor?
 • Hoe weeg je de belangen van het individu en het collectief tegen elkaar af? Wat doe bijv. je als de een fulltime wil thuiswerken, terwijl de andere persoon graag wil leren en verbinden?
 • Hoe organiseer je de ont-moeting op kantoor?
 • Als mensen zich alleen thuis kunnen concentreren doe je iets fout. Eens?
 • De afgelopen maanden hebben we met zijn allen een spoedcursus digitalisering gehad. Tijdens dit werkcollege gaan we dieper in op de onvervangbare kwaliteiten van ons menselijk brein. Geraerts pleit voor een flinke investering in verbeeldingskracht, empathie en mentale lenigheid. Juist in een tijd van digitalisering. Dit college is een call to action! Een call to action voor een optimistischer leven met meer controle, meer werkplezier en minder stress. Inzicht in het brein is hierbij een vereiste.

  • Wat doen online werken & chronische stress met ons brein?
  • Hoe houd jij jezelf en je team mentaal fit en veerkrachtig?
  • Hoe kan je het beste thuiswerken? En wat is het geheim van geconcentreerd en effectief werken?
  • Hoe kan hybride werken tot meer productiviteit én meer rust leiden?

  Stress kan schade berokkenen aan mensen en organisaties, maar stress helpt ons ook om creatief te zijn en topprestaties te leveren. De beste metafoor voor wat stress in feite is, is de boog. De stress in de boog geeft de pijl de energie die nodig is om het doel te bereiken!  Zonder stress in de boog komt de pijl nergens. Als men de boog echter te hard aanspant, "overspant", dan verliest ze haar veerkracht. Hetzelfde gebeurt als men na gebruik de boog vergeet te "ont-spannen"! Er bestaat dus positieve en negatieve, gezonde en ongezonde stress, stimulerende en verlammende, fantastische stress en dodelijke stress,  eu-stress en dis-stress.

  • Hoe maak je van stress je vriend in plaats van je vijand?
  • Hoe herken je de vroege signalen van stress?
  • De nieuwe technologie is fantastisch, de manier waarop we ermee omgaan niet..
  • Wat zijn de drie geboden van breinvriendelijk werken?
  • Hoe haal je meer uit een crisis?

  calendar Zet dit programma in je agenda!

  Direct aanmelden
  Dr. Kilian Wawoe

  Dr. Kilian Wawoe

  Functie:
  Docent Human Resources management
  Bedrijf:
  Vrije Universiteit Amsterdam

  Dr. Kilian Wawoe deed een jaar lang onderzoek naar werken tijdens en postcorona. Hij en zijn team interviewden meer dan 300 mensen, bestudeerden meer dan 600 wetenschappelijke artikelen over virtuele teams en leidinggeven op afstand en namen meer dan 7000

  Dr. Elke Geraerts

  Dr. Elke Geraerts

  Functie:
  Partner Better Minds at work, keynote speaker
  Bedrijf:
  Better Minds at Work

  Elke is neuropsycholoog en een zeer bevlogen docent. Hier spreekt een vrouw die haar passie heeft gevonden! Elke heeft als missie om mensen en organisaties te helpen om continu te investeren in hun mentaal kapitaal.

  Prof. dr. Theo Compernolle

  Prof. dr. Theo Compernolle

  Functie:
  Adjunct Professor at the CEDEP European Centre for Executive Development
  Bedrijf:
  Insead Fontainebleau

  Theo Compernolle is een internationaal gerespecteerd wetenschapper, consultant en docent op het gebied van stress en het brein. Zijn stijl is uniek: met humor en flair. Hij is kerndocent aan het vermaarde INSEAD Fontainebleau.

  Deelnemers van dit programma bekeken ook:

  • Psychologie en zelfonderhoud met prof. dr. Rene Diekstra

   Het is niet wat je overkomt, het is hoe je er mee omgaat

   1 - daagse masterclass 16 december 2021

   Meer informatie
  “Effective leadership is putting first things first. Effective management is discipline, carrying it out.” Stephen M.R. Covey