The fine art of leadership - Prof. dr. Gabriël Anthonio = Uitverkocht

The fine art of leadership - Prof. dr. Gabriël Anthonio = Uitverkocht

Beïnvloed jezelf en anderen vanuit waardengedreven leiderschap

Leiderschap is een kunst!
Het is de kunst van gericht invloed uitoefenen op jezelf, je naasten en je omgeving. Dit proces vraagt om toerusting, praktijkervaring en reflectie. In de tweedaagse masterclass ‘The Fine Art of Leadership’ word je door Gabriël Anthonio meegenomen langs verschillende werkvormen om je kennis en vaardigheden op het gebied van leiderschap te vergroten.

De kunst van beïnvloeding
Na deze masterclass kijk je anders naar leiderschap. En vervolg je je weg op een nieuwe manier. Anderen gaan waarnemen dat je zaken anders, effectiever, aanpakt. En daarmee vergroot je je invloed op je omgevingen op jezelf. Stap voor stap. De gemiddelde waardering van de masterclass 'The fine art of leadership' is een 9,4. De organisatie is perfect en er gebeurt écht wat tijdens deze masterclass (zie ook werkwijze).

Zorgeloos inschrijven
Je kunt je met een gerust hart inschrijven voor onze programma’s in het najaar en daarna. Met onze vaste locaties, Bar Beton Rijnsweerd en VRIJ in Culemborg, werken we aan tekeningen en plannen zodat we je straks volledig 1,5-meter-proof kunnen faciliteren in je leerreis. Daarnaast hebben we onze annuleringsvoorwaarden versoepeld. Lees hier meer.

Type:
Masterclass
Prijs:
€ 2.295,00 (excl. BTW)
Datum:
29 okt. 2020 t/m 30 okt. 2020
Houd mij op de hoogte Bekijk de brochure

Leiderschap is een kunst!
Het is de kunst van gericht invloed uitoefenen op jezelf, je naasten en je omgeving. Dit proces vraagt
om toerusting, praktijkervaring en reflectie. In de tweedaagse masterclass ‘The Fine Art of Leadership’
word je door Gabriël Anthonio meegenomen langs verschillende werkvormen om je kennis en
vaardigheden op het gebied van leiderschap te vergroten.

De kunst van beïnvloeding
Na deze masterclass kijk je anders naar leiderschap. En vervolg je je weg op een nieuwe manier. Anderen
gaan waarnemen dat je zaken anders, effectiever, aanpakt. En daarmee vergroot je je invloed op je omgevingen op jezelf. Stap voor stap. De gemiddelde waardering van de masterclass 'The fine art of leadership' is een 9,4. De organisatie is perfect en er gebeurt écht wat tijdens deze masterclass (zie ook werkwijze)

 

In deze tweedaagse masterclass speelt storytelling een centrale rol. De kracht van verhalen vertellen, die raken en inspireren. De impact van een beeldend krachtverhaal, met een goed fundament is enorm. Meer dan managementtaal, rapporten en tabellen levert dit een versterking van de visie, verbinding, waardencreatie én resultaat op. Met korte inspiratievolle films en verhalen worden er rijke levenslessen gedeeld. Uiteraard ga je als deelnemer zelf ook aan de slag met je eigen missie en visie en zul je ervaren welke kracht en invloed er uitgaat van storytelling. De masterclass is zo ingericht dat werkvormen en methoden makkelijk in je eigen werksituatie kunnen worden overgenomen.

calendar Zet dit programma in je agenda!

Dagdeel 1

De principes van waardengedreven en duurzaam leiderschap

9:30 uur - 12:30 uur

Bronnen: Plato & Aristoteles

Dagdeel 2

De principes van duurzame impact

13:30 uur - 17:00 uur

Bronnen: Epictetus, Levinas & Habermas

diner

Dagdeel 3 (avond)

Story telling: The art of Leadership

19:00 uur - 21:00 uur

Bronnen: Victor Frankl & Jim Collins

Dagdeel 4

Principe: het leven praat terug!

9:30 uur - 12:30 uur

Bronnen: Fluttert & Nassim Nicolas Taleb

Dagdeel 5

Principe van delen en vermenigvuldigen

13:30 uur - 16:00 uur

The art of Leadership Certificaat

16:00 uur afsluiting

Houd me op de hoogte Bekijk de brochure

Leer van één van de meest bevlogen leiders van Nederland

Gabriël Anthonio is een van de pareltjes in de stal van Focus Learning Journeys. Hij is een ‘rolmodel’ op het gebied van leiderschap: wat hij in zijn masterclass vertelt heeft hij zelf doorleefd. Dus niet alleen boekenwijsheid maar echte beleving. Vanuit het hart en niet alleen het hoofd. Dat voel je, dat zie je en dat ga je meemaken in deze masterclass. Gabriël is begonnen op straat met het helpen van randgroepjongeren. Hij maakte zich de wetten van crisissituaties eigen en vertaalde die in principes van waarden gedreven leiderschap. Sindsdien heeft Gabriël ingrijpende verandertrajecten doorgevoerd in de organisaties waar hij leiding gaf. Topbestuurders en politieke leiders consulteren hem in moeilijke levens- of carrière perioden. In 2006 promoveerde hij op een proefschrift over zijn werk als directeur in een TBS kliniek. Op dit moment geeft Gabriël leiding aan de organisatie van Verslavingszorg Noord Nederland en hij is bijzonder hoogleraar Sociologie van Leiderschap, Organisaties en Duurzaamheid aan de Rijksuniversiteit Groningen.

We leven in een wereld van kennisobesitas en managementpraatjes, The fine art gaat verder....

Gabriel is ondanks alle successen zelf ook een leerling van leiderschap gebleven. In deze masterclass deelt hij zijn ervaring en nodigt hij jou uit om jouw ervaring en levenslessen te delen. We leven in een wereld van kennisobesitas en managementpraatjes, 'The fine art' gaat verder....

Met een gastoptreden van Katja Staartjes

Katja Staartjes was de eerste Nederlandse vrouw op de top van de Mount Everest. Deze ervaring en vooral de weg er naar toe heeft haar aan het denken en reflecteren gezet. Ze schreef inmiddels een aantal prachtige boeken over haar avonturen en levenslessen (zie boekenpakket).

Katja neemt jou tijdens deze masterclass mee op reis en formuleert met jouw waardevolle levenslessen.    

Prof. dr. Gabriël Anthonio

Prof. dr. Gabriël Anthonio

Functie:
Bijzonder hoogleraar Sociologie van Leiderschap
Bedrijf:
Rijksuniversiteit Groningen

Prof. dr. Gabriël Anthonio is bestuurder, parttime hoogleraar en lector. Hij is een rasechte verteller die het verstand en bovenal het hart aanspreekt. Dus geen 'kennisobisitas' maar karaktervorming...

Katja Staartjes

Katja Staartjes

Functie:
Bergbeklimmer, avonturier en leiderschapsexpert

Katja is de eerste Nederlandse vrouw op de top van de Mount Everest (8848 m.). Zij deelt leiderschapslessen die gaan over samenwerken, doelen stellen, omgaan met tegenslag, zingeving en het maken van keuzes met impact.

We zijn best trots op de reacties op deze masterclass. Dit programma is daadwerkelijk een steppingstone in de learning journey van vele mensen. Mocht je een oud-deelnemer willen spreken dan kunnen wij contact leggen. 

Editie oktober 2019 - gemiddelde beoordeling 9,4

"Masterclass met een geweldig inspirerend mens met prachtige verhalen van mens tot mens. Herkenbaar en toepasbaar in mijn dagelijks werk en leven. Alles is raak!"

Kees Gordijn, CFO Capabel

"Je wordt hier geraakt door de mooie verhalen en wil het liefst alles onthouden en toepassen. Ik ga nu alles stap voor stap toepassen"

Angela Jansen, Rabobank

"Ik startte hier met de verwachting om inspiratie te vinden. En ik kreeg veel meer dan dat. Ook ontroering, herkenning, uitwisseling, spiegeling, mooie gesprekken en een zeer bevlogen docent. Ik heb genoten! De vorm en inhoud was zo afgestemd dat ik alles kon absorberen en er helemaal bij bleef"

Nel Vogel, Gemeente den Haag

"Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik zoveel wijsheid wilde onthouden en continue opnieuw geïnspireerd werd, wat een ontzettende verrijkende ervaring!"

Andriette Dobbelsteen,  BOJO BV

"Een bewogen man maakt contact en raakt door zijn levenservaringen en wetenschappelijke inzichten te combineren in deze masterclass."

Liesbeth van Gent, PWC

"Deze masterclass was geniaal. Een mooie combinatie van theorie en verhalen maakten duidelijk hoe wij aan het leven zin kunnen geven en ons leiderschap tot inspiratie kunnen maken."

Sharon Mohaboe, Prowinko Nederland BV

"Een zeer inspirerende fantasievolle maar ook concrete 2 - daagse. Een aanrader!"

Richard Delger, Stenden

"Deze masterclass komt echt binnen!" Twee MEGA inspirerende dagen en nu vol energie weer naar huis."

Babette Hummels,Montessori basisschool 't Zeggelt 

"De beste masterclass die ik ooit heb meegemaakt!"

Henri Lammers, Domijn

Editie mei 2019 - gemiddelde beoordeling 9,3

"Met veel plezier deel ik mijn leiderschapslessen tijdens de masterclass The fine art of leadership. Samen met Gabriel neem ik jullie mee op expeditie, ik doe dat via beeld, geluid en het gesprek. Op 8.000 meter leef je op het scherp van de snede en kom je je zelf en elkaar indringend tegen.

Juist door het onderkennen van je minder sterke kanten kun je je eigen leiderschap vergroten.

En obstakels in de samenwerking beter overbruggen. Zorg dat je je eigen leider bent en heb de moed een volgende stap te zetten op je pad.

Bijvoorbeeld door mee te doen aan The fine art of leadership."

Katja Staartjes, gastdocent

“The fine art of leadership heeft mij levenslessen gebracht die niet alleen professioneel, maar in ieder aspect van mijn leven zijn toe te passen. Gabriël heeft met zijn inspirerende kennis, persoonlijke ervaring en storytelling een helder inzicht gegeven in welke invloed ideeën, woorden en daden op jezelf en je omgeving kunnen hebben.”

Stathis Tseflidis, ABN AMRO

“De zoektocht naar invulling van mensgericht leiderschap begint met deze masterclass. Keep up the good work Focus Learning Journeys!”

Hans van Agteren, sr. adviseur assetmanagement, Gasunie

'Wil je graag meer weten over leiderschap in het algemeen en over persoonlijk leiderschap in het bijzonder? Houd je ervan om 'gevoed' te worden door met andere belangstellenden te sparren over deze thema's? Ben je nieuwsgierig naar de ideeen die Plato, Socrates en Aristoteles hadden over de drijfveren van mensen? Dan heb ik een advies voor je; schrijf je in voor de masterclass 'The fine art of leadership'. Door de zeer persoonlijke verhalen en de vakkundigheid van Gabriel Anthonio in combinatie met de perfecte organisatie van FLJ kijk ik terug op een masterclass die me nog lang zal heugen' 

Grethil Post, Strategisch adviseur, Gemeente Amsterdam

Editie oktober 2018 -gemiddelde beoordeling 9,2

"Bijna te mooi om waar te zijn. Een verfrissende duik in de oudheid wat alle stof wegspoelde en wat 'waar het echt om gaat' weer in me naar bovenhaalde."

Hans Dingemanse, Leger des Heils

"Het allerbeste. Ik geef normaal gesproken nooit een 10, omdat er dan niets te verbeteren is. Nu geef ik een 10!"

Hans Buurman, Manager, Belastingdienst

"Het is inmiddels een jaar geleden dat ik 'The fine art of leadership' volgde en ik heb het er nog steeds over. Met een ogenschijnlijk gemak en eenvoud koppelt Gabriel zijn eigen grote rijkdom aan ervaringen aan grote filosofische denkers. De prikkelende verhalen tijdens deze masterclass zijn zeer uitnodigend om over jezelf na te denken en je authentieke leiderschapskwaliteiten verder uit te bouwen. ik breng mijn leiderschapsreis graag bij FLJ onder"

Sascha Dalen Gilhuijs, directeur STAB    

Editie juni 2018 - gemiddelde beoordeling 9,1

"Deze masterclass wordt geleid door een groot man met een bijzondere kijk op het leven in het heden en verleden."

Marco Moonen, Technisch directeur, TGM Holding

"Een inspirerende en soms emotionele belevenis, maar wat was het smullen wat smaakt dit naar meer...!"

Marjan Meijer, Gemeente Appingedam

"Het leven in een notendop! Een rondreis in het land van leiderschap vol passie, warmte en vooral mensgericht gebracht."

Peter van Essen, ondernemer 

Tijd en locatie
The Fine Art of Leadership vindt plaats op 29 & 30 oktober 2020. Locatie is het schitterende VRIJ in Culemborg, Beusichemsedijk 17, 4101 NV Culemborg.

Afhankelijk van het weer en gelegenheid neemt Gabriël Anthonio de deelnemers mee de richting de uiterwaarden van de Lek voor een buitensessie. Draag dus kleding waarin je je lekker voelt. 

Dag 1 is in drie dagdelen verdeeld, start om 09.30 uur en eindigt om 21.00 uur.
Dag 2 kent twee dagdelen, start om 09.30 uur en eindigt om 16.00 uur om filevrij huiswaarts te gaan.

Investeren

Je investeert € 2.295,- (ex. BTW) in een unieke tweedaagse ontmoeting met een rasechte verteller, die het verstand en bovenal het hart aanspreekt. Dus geen 'kennisobisitas' maar karaktervorming!

De tweedaagse masterclass is inclusief lunch, diner, overnachting, drankjes, boeken en certificaat van deelname. 

Inschrijven

Schrijf je in voordat de masterclass vol is. Er is plek en aandacht voor een beperkt aantal deelnemers. 

Verhindering

Gezien de onzekere periode waarin we nu leven, hebben we onze annuleringsvoorwaarden versoepeld. Zie hier voor meer informatie. Ook werken we met onze vaste locaties aan tekeningen en plannen zodat we je straks volledig 1,5-meter-proof kunnen ontvangen.

PE punten:

Met deze masterclass verdien je 14 PE-punten. 

NBA / PE-punten

Deelnemers van dit programma bekeken ook:

 • Organisatie 3.0 en wendbaar organiseren

  Leer alles over wendbaarheid, eigenaarschap en horizontaal organiseren

  10 colleges + seminar in de periode van 15 september 2020 t/m 22 januari 2021

  Meer informatie
 • Leidinggeven aan gedragsverandering

  Spannende serie op het snijvlak van verandermanagement en psychologie

  Zeven colleges + twee masterclasses van 6 okt. 2020 tot en met 11 dec. 2020

  Meer informatie
 • Veranderen als samenspel - want gepland veranderen helpt niet als de wereld onzeker en dynamisch is

  Een positieve kijk op het veranderen en vernieuwen van organisaties

  Masterclass met Jaap Boonstra op dinsdag 6 oktober 2020

  Meer informatie
"Leaders establish the vision for the future and set the strategy for getting there." John Kotter