The fine art of leadership

The fine art of leadership

Over de kunst van waardengedreven leiderschap

Type:
Masterclass
Prijs:
€ 1.995,00 (excl. BTW)
Datum:
8 & 9 april 2020
Groepsarrangement:
Meer informatie aanvragen
Direct aanmelden

In deze tweedaagse masterclass speelt storytelling een centrale rol. De kracht van verhalen vertellen, die raken en inspireren. De impact van een beeldend krachtverhaal, met een goed fundament is enorm. Meer dan managementtaal, rapporten en tabellen levert dit een versterking van de visie, verbinding, waardencreatie en resultaat op. Met korte inspiratievolle films en praktijkvoorbeelden worden er rijke levenslessen gedeeld. Uiteraard ga je als deelnemer zelf ook aan de slag met je eigen missie en visie en zul je ervaren welke kracht en invloed er uitgaat van story telling. De masterclass is zo ingericht dat werkvormen en methoden makkelijk in je eigen werksituatie kunnen worden overgenomen.

Leer van één van de meest bevlogen leiders van Nederland

Gabriël Anthonio is een van de pareltjes in de stal van Focus Learning Journeys. Hij is een ‘rolmodel’ op het gebied van leiderschap: wat hij in zijn masterclass vertelt heeft hij zelf doorleefd. Dus niet alleen boekenwijsheid maar echte beleving. Vanuit het hart en niet alleen het hoofd. Dat voel je, dat zie je en dat ga je meemaken in deze masterclass. Gabriël is begonnen op straat met het helpen van randgroepjongeren. Hij maakte zich de wetten van crisissituaties eigen en vertaalde die in principes van waarden gedreven leiderschap. Sindsdien heeft Gabriël ingrijpende verandertrajecten doorgevoerd in de organisaties waar hij leiding gaf. Topbestuurders en politieke leiders consulteren hem in moeilijke levens- of carrière perioden. In 2006 promoveerde hij op een proefschrift over zijn werk als directeur in een TBS kliniek. Op dit moment geeft Gabriël leiding aan de organisatie van Verslavingszorg Noord Nederland en hij is bijzonder hoogleraar Sociologie van Leiderschap, Organisaties en Duurzaamheid aan de Rijksuniversiteit Groningen.

We leven in een wereld van kennisobesitas en managementpraatjes, The fine art gaat verder....

Gabriel is ondanks alle successen zelf ook een leerling van leiderschap gebleven. In deze masterclass deelt hij zijn ervaring en nodigt hij jou uit om jouw ervaring en levenslessen te delen. Het motto is "we moeten oppassen om geen onverteerd voedsel op te spugen." We leven in een wereld van kennisobesitas en managementpraatjes, 'The fine art' gaat verder....

calendar Zet dit programma in je agenda!

Dagdeel 1

De principes van waardengedreven en duurzaam leiderschap

9:30 uur - 12:30 uur

Bronnen: Plato & Aristoteles

Dagdeel 2

De principes van duurzame impact

13:30 uur - 17:00 uur

Bronnen: Epictetus, Levinas & Habermas

diner

Dagdeel 3 (avond)

Story telling: The art of Leadership

19:00 uur - 21:00 uur

Bronnen: Victor Frankl & Jim Collins

Dagdeel 4

Principe: het leven praat terug!

9:30 uur - 12:30 uur

Bronnen: Fluttert & Nassim Nicolas Taleb

Dagdeel 5

Principe van delen en vermenigvuldigen

13:30 uur - 16:00 uur

The art of Leadership Certificaat

16:00 uur afsluiting

Direct aanmelden

"Boeiend, tot het einde." 
"Indrukwekkend, kippenvel."
"Gabriël Anthonio is een meesterverteller!"

Gabriël Anthonio

Gabriël Anthonio

Functie:
Bijzonder hoogleraar Sociologie van Leiderschap
Bedrijf:
Rijksuniversiteit Groningen

Prof. dr. Gabriël Anthonio is bestuurder, parttime hoogleraar en lector. Hij is een rasechte verteller die het verstand en bovenal het hart aanspreekt. Dus geen 'kennisobisitas' maar karaktervorming...

Katja Staartjes

Katja Staartjes

Functie:
Bergbeklimmer, avonturier en leiderschapsexpert

Katja is de eerste Nederlandse vrouw op de top van de Mount Everest (8848 m.). Zij deelt leiderschapslessen die gaan over samenwerken, doelen stellen, omgaan met tegenslag, zingeving en het maken van keuzes met impact.

We zijn best trots op de reacties op deze masterclass. Dit programma is daadwerkelijk een steppingstone in de learning journey van vele mensen. Mocht je een oud-deelnemer willen spreken dan kunnen wij contact leggen. 

Editie oktober 2019 - gemiddelde beoordeling 9,4

"Masterclass met een geweldig inspirerend mens met prachtige verhalen van mens tot mens. Herkenbaar en toepasbaar in mijn dagelijks werk en leven. Alles is raak!"

Kees Gordijn, CFO Capabel

"Je wordt hier geraakt door de mooie verhalen en wil het liefst alles onthouden en toepassen. Ik ga nu alles stap voor stap toepassen"

Angela Jansen, Rabobank

"Ik startte hier met de verwachting om inspiratie te vinden. En ik kreeg veel meer dan dat. Ook ontroering, herkenning, uitwisseling, spiegeling, mooie gesprekken en een zeer bevlogen docent. Ik heb genoten! De vorm en inhoud was zo afgestemd dat ik alles kon absorberen en er helemaal bij bleef"

Nel Vogel, Gemeente den Haag

"Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik zoveel wijsheid wilde onthouden en continue opnieuw geïnspireerd werd, wat een ontzettende verrijkende ervaring!"

Andriette Dobbelsteen,  BOJO BV

"Een bewogen man maakt contact en raakt door zijn levenservaringen en wetenschappelijke inzichten te combineren in deze masterclass."

Liesbeth van Gent, PWC

"Deze masterclass was geniaal. Een mooie combinatie van theorie en verhalen maakten duidelijk hoe wij aan het leven zin kunnen geven en ons leiderschap tot inspiratie kunnen maken."

Sharon Mohaboe, Prowinko Nederland BV

"Een zeer inspirerende fantasievolle maar ook concrete 2 - daagse. een aanrader!"

Richard Delger, Stenden

"Deze masterclass komt echt binnen!" Twee MEGA inspirerende dagen en nu vol energie weer naar huis."

Babette Hummels,Montessori basisschool 't Zeggelt 

"De beste masterclass die ik ooit heb meegemaakt!"

Henri Lammers, Domijn

Editie mei 2019 - gemiddelde beoordeling 9,3

"Met veel plezier deel ik mijn leiderschapslessen tijdens de masterclass The fine art of leadership. Samen met Gabriel neem ik jullie mee op expeditie, ik doe dat via beeld, geluid en het gesprek. Op 8.000 meter leef je op het scherp van de snede en kom je je zelf en elkaar indringend tegen.

Juist door het onderkennen van je minder sterke kanten kun je je eigen leiderschap vergroten.

En obstakels in de samenwerking beter overbruggen. Zorg dat je je eigen leider bent en heb de moed een volgende stap te zetten op je pad.

Bijvoorbeeld door mee te doen aan The fine art of leadership."

Katja Staartjes, gastdocent

“The fine art of leadership heeft mij levenslessen gebracht die niet alleen professioneel, maar in ieder aspect van mijn leven zijn toe te passen. Gabriël heeft met zijn inspirerende kennis, persoonlijke ervaring en storytelling een helder inzicht gegeven in welke invloed ideeën, woorden en daden op jezelf en je omgeving kunnen hebben.”

Stathis Tseflidis, ABN AMRO

“De zoektocht naar invulling van mensgericht leiderschap begint met deze masterclass. Keep up the good work Focus Learning Journeys!”

Hans van Agteren, sr. adviseur assetmanagement, Gasunie

'Wil je graag meer weten over leiderschap in het algemeen en over persoonlijk leiderschap in het bijzonder? Houd je ervan om 'gevoed' te worden door met andere belangstellenden te sparren over deze thema's? Ben je nieuwsgierig naar de ideeen die Plato, Socrates en Aristoteles hadden over de drijfveren van mensen? Dan heb ik een advies voor je; schrijf je in voor de masterclass 'The fine art of leadership'. Door de zeer persoonlijke verhalen en de vakkundigheid van Gabriel Anthonio in combinatie met de perfecte organisatie van FLJ kijk ik terug op een masterclass die me nog lang zal heugen' 

Grethil Post, Strategisch adviseur, Gemeente Amsterdam

Editie oktober 2018 -gemiddelde beoordeling 9,2

"Bijna te mooi om waar te zijn. Een verfrissende duik in de oudheid wat alle stof wegspoelde en wat 'waar het echt om gaat' weer in me naar bovenhaalde."

Hans Dingemanse, Leger des Heils

"Het allerbeste. Ik geef normaal gesproken nooit een 10, omdat er dan niets te verbeteren is. Nu geef ik een 10!"

Hans Buurman, Manager, Belastingdienst

"Het is inmiddels een jaar geleden dat ik 'The fine art of leadership' volgde en ik heb het er nog steeds over. Met een ogenschijnlijk gemak en eenvoud koppelt Gabriel zijn eigen grote rijkdom aan ervaringen aan grote filosofische denkers. De prikkelende verhalen tijdens deze masterclass zijn zeer uitnodigend om over jezelf na te denken en je authentieke leiderschapskwaliteiten verder uit te bouwen. ik breng mijn leiderschapsreis graag bij FLJ onder"

Sascha Dalen Gilhuijs, directeur STAB    

Editie juni 2018 - gemiddelde beoordeling 9,1

"Deze masterclass wordt geleid door een groot man met een bijzondere kijk op het leven in het heden en verleden."

Marco Moonen, Technisch directeur, TGM Holding

"Een inspirerende en soms emotionele belevenis, maar wat was het smullen wat smaakt dit naar meer...!"

Marjan Meijer, Gemeente Appingedam

"Het leven in een notendop! Een rondreis in het land van leiderschap vol passie, warmte en vooral mensgericht gebracht."

Peter van Essen, ondernemer 

Tijd en locatie
De tweedaagse masterclass vindt op 8 & 9 april 2020 plaats op Buitenplaats Hoorneboeg in Hilversum. Het adres is Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum

Afhankelijk van het weer en gelegenheid neemt Gabriël Anthonio de deelnemers mee de lommerrijke bossen in voor een buitensessie. Draag dus kleding waarin je je lekker voelt. 

Dag 1 is in drie dagdelen verdeeld, start om 09.30 uur en eindigt om 21.00 uur.
Dag 2 kent twee dagdelen, start om 09.30 uur en eindigt om 16.00 uur om filevrij huiswaarts te gaan.

Investeren

Je investeert € 1.995,- (ex. BTW) in een unieke tweedaagse ontmoeting met een rasechte verteller, die het verstand en bovenal het hart aanspreekt. Dus geen 'kennisobisitas' maar karaktervorming!

De tweedaagse masterclass is inclusief lunch, diner, overnachting, drankjes, boeken en certificaat van deelname. 

Inschrijven

Schrijf je in voordat de masterclass vol is. Er is plek en aandacht voor een beperkt aantal deelnemers. 

PE punten:

Met deze masterclass verdien je 14 PE-punten. 

NBA / PE-punten

Deelnemers van dit programma bekeken ook:

 • Leidinggeven aan gedragsverandering

  De zin en onzin van cultuurverandering

  8 Colleges + masterclass in de periode van 3 dec. 2019 t/m 24 mrt 2020

  Meer informatie
 • Secure base leadership

  Hoe word je een basiskamp voor je medewerkers?

  3,5 daagse intensieve masterclass over de balans tussen uitdagen en ondersteunen

  Meer informatie
 • Psychologie en zelfonderhoud

  Hoe je van 2020 jouw jaar kunt maken....

  Masterclass met Rene Diekstra (19 december 2019)

  Meer informatie
"Leaders establish the vision for the future and set the strategy for getting there." John Kotter