Secure base leadership

Secure base leadership

Hoe bewaak je de balans tussen uitdagen en ondersteunen?

Als leider kun je een enorm potentieel ontwikkelen bij jezelf, je mensen en je organisatie door vertrouwen op te bouwen en daarnaast veranderingen in gang te zetten én te leiden.

Verandering is de nieuwe constante. Ook in samenwerkingspatronen. Medewerkers verbinden zich met het hogere doel van je organisatie. Krijgen ruimte om in te spelen op lokale situaties: zelfsturing en maatwerk.

Wat is de toegevoegde waarde van de leiding in deze context? Je wilt als leider betekenisvol zijn voor je organisatie en je mensen. Hoe begrens je de zelfsturing zodat er ruimte ontstaat? Hoe bewaak je de balans tussen uitdagen en ondersteunen? Welke patronen in denken en handelen dien je als leider te heroverwegen?

Deze masterclass is er om je leiderschap te versterken en om een 'basiskamp' te kunnen zijn voor medewerkers die nieuwe uitdagingen aangaan. Secure base leadership vergt zelfinzicht, oog voor de psychologische dynamieken en de moed om te handelen.

Type:
Masterclass
Prijs:
€ 3.495,00 (excl. BTW)
Datum:
Van woensdag 11 t/m vrijdag 13 november 2020
Locatie:
VRIJ in Culemborg, Culemborg
Groepsarrangement:
Meer informatie aanvragen
Direct aanmelden Bekijk de brochure

Emotioneel intelligent leidinggeven

Deze diepgaande en tegelijk lichtvoetige masterclass gaat over de psychologie van samenwerken en relaties. Je krijgt diepgaand inzicht in:

 • de 9 karakteristieken van een secure base leader
 • conflicten en verschillen
 • weerstand en verandering
 • betekenisvol leiderschap
 • het krachtenveld in en rondom je organisatie
 • je plek in 'het systeem' en je blinde vlekken
 • inspirerend én corrigerend handelen.

Kortom, inzicht in de complexe dynamiek tussen mensen en je eigen rol daarin

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

Dit is een masterclass op MT-level. We veronderstellen ruime ervaring, emotionele rijpheid en de bereidheid om te leren op basis van eigen ingebrachte casuïstiek. Je wilt je leiderschap versterken door zelfreflectie en het scherpen van je eigen ontwikkelingsrichting. Je bent bereid eigen patronen in denken en handelen te onderkennen en mogelijk te heroverwegen.

Ons voorstel aan jou

 • Een intensieve masterclass van 3 dagen
 • Op basis van ingebrachte eigen casuïstiek
 • Aan de slag met gelijkgestemden
 • Ontdekkend, speels en veilig
 • Onmiddellijke impact in je werk
 • Theorie? Ja, alleen ter ondersteuning van ingebrachte casuïstiek
 • Maximaal 12 deelnemers
Mil Rosseau

Mil Rosseau

Functie:
Psycholoog

De Belg Mil Rosseau is een coach van vele topmanagers wereldwijd, hij is ondernemer, psychotherapeut en specialist in transactionele analyse

Prof. dr. André Wierdsma

Prof. dr. André Wierdsma

Functie:
Emeritus hoogleraar 'Organiseren en Co-Creëren'
Bedrijf:
Nyenrode Business Universiteit

Het enthousiasme van prof. dr. Andre Wierdsma werkt zeer aanstekelijk. Als het gaat om emotioneel intelligent leiderschap en samenwerken, moet je bij hem zijn.

09.00 inchecken 

10.00 start

13.00 lunch

19.00 diner

08:30 start na ontbijt

12:30 lunch

20:00 diner

08:30 start na ontbijt

12:30 lunch

16.00 einde

calendar Zet dit programma in je agenda!

Deze masterclass duurt 3 dagen, de overnachtingen en de diners maken onderdeel uit van het programma.

We starten woensdag 11 november om 09.30 uur en eindigen vrijdag 13 november om 14.00 uur.
Je overnacht twee nachten op locatie, je ontbijt en dineert met gelijkgestemden en je bent even helemaal weg uit je dagelijkse omgeving, om verfrist je weg te volgen.
Na je inschrijving nemen wij contact met je op om je alle praktische gegevens te verschaffen, om dieetwensen of andere zaken met je door te nemen.

In een telefonische personal dialogue met Andre of Mil identificeer je vooraf je leerdoelen.

Direct aanmelden Bekijk de brochure

Bij Focus Learning Journeys zijn we graag transparant. Mocht je de behoefte hebben om een oud-deelnemer over deze masterclass te spreken dan werken we daar graag aan mee.

Enkele reacties van oud-deelnemers... 

"Deze masterclass geeft diepe inzichten in de rol van de leider en de secure base die daarvoor onontbeerlijk is. Die visie sluit precies aan op mijn eigen visie op leiderschap. Bovendien was deze masterclass een feestje, praktisch, verdiepend, theoretisch en met humor gebracht (met een lach en een traan)."

Meriam, NTR

"Dit is geen cursus maar een levensles. Oprecht, eerlijk en zonder oordeel naar je functioneren kijken. Inzicht in jezelf en anderen." 

Jaap, Phenom World Innovations BV

"Deze masterclass is een garantie op een echte verrijking van je ontwikkeling op persoonlijk niveau. Je gaat de dingen die je hier leert direct terug zien in je stijl van leidinggeven in de praktijk van alledag."

Babette, Basisschool - Het Zeggelt

"Deze 3 dagen waren vol inspiratie en humor. Ik ben me nog meer bewust van mezelf als het belangrijkste instrument en heb me enorm kunnen verrijken."

Erna, Domijn 

"Secure base leadership geeft op een luchtige, aangename, verfrissende manier inzicht in de dynamiek en verwachtingen van management.

Deze masterclass is voor mij echt een 'eye-opener' geweest. Ik heb beter inzicht in mijn eigen valkuilen en vooral handgrepen om er anders mee om te gaan. Veel dank!

Martijn, Rompa Group BV

"Ik heb al veel leiderschapsopleidingen gevolgd. Deze masterclass brengt je echt verder en is een cadeau voor wie zijn leiderschap echt wil verdiepen."

Jacqueline, Ministerie van VWS (CIBG)

  

Tijd en locatie

Van woensdagochtend 11 november t/m vrijdagmiddag 13 november 2020. Locatie is het schitterende VRIJ in Culemborg, Beusichemsedijk 17, 4101 NV Culemborg.

Inschrijven

Deze 3-daagse masterclass heeft plek voor slechts 12 deelnemers, schrijf je dus zo snel mogelijk in via www.focuslearningjourneys.nl

Doelgroep

Dit is een masterclass op MT-level. Wij veronderstellen ruime ervaring, emotionele rijpheid en de bereidheid om te leren op basis van zelf ingebrachte casuïstiek.

Investering

Deze masterclass vraagt een investering in tijd, geld en energie. De prijs van de masterclass is € 3.495,- (ex. BTW) all in. Dus inclusief overnachtingen, verblijf en literatuur. Meld je aan via de site www.focuslearningjourneys.nl

Incompany?

Neem voor incompanymogelijkheden contact op met Remco Gerritsma 030 - 800 04 20 of 06 - 557 903 78

Verhindering

Deze masterclass kan niet worden geannuleerd door het op maat gesneden karakter.

PE uren:

Met deze masterclass verdien je 30 PE-uren. 

NBA / PE-punten

Als deelnemer aan deze masterclass ontvang je goed leesmateriaal: naast allerlei artikelen en tests, krijg je ook  nog 2 boeken

Georg Kohlrieser

Care to Dare

Georg Kohlrieser

Leiders kunnen een enorm potentieel ontwikkelen bij zichzelf, hun mensen en hun organisaties door vertrouwen op te bouwen en daarnaast veranderingen in gang te zetten én te leiden. Ze weten dat werkelijke verbinding voorwaarden creëert voor samenwerking, innovatie, plezier en uitzonderlijke prestaties. We noemen hen secure base leiders, ze combineren op voortreffelijke wijze caring en daring. Ze zorgen ervoor dat transities plaats kunnen vinden waardoor organisaties, hun leiders én medewerkers volop hun roeping kunnen leven. Daardoor houden ze focus op wat werkelijk belangrijk is om vreugde en succes te kunnen ervaren.

André Wierdsma

Lerend organiseren en veranderen

André Wierdsma

Hoe leren organisaties en wat maakt een organisatie lerend? Deze bestseller biedt een samenhangend, lerend perspectief op organiseren en leidinggeven. Een nieuw paradigma, dat haaks staat op de klassieke manier van kijken, waarin het gaat om ordening, beheersing en controle; op 'meer en beter van hetzelfde'.

Deelnemers van dit programma bekeken ook:

 • The fine art of leadership - Prof. dr. Gabriël Anthonio

  Over de kunst van waardengedreven leiderschap - Extra editie

  2 - daagse masterclass op 3 & 4 december 2020 met Gabriël Anthonio

  Meer informatie
 • Pimp je team

  Interventietechnieken voor effectieve teams

  Masterclass met Jeroen Busscher vrijdag 11 december 2020

  Meer informatie
 • Stress vriend en vijand

  Incompanyprogramma voor (management) teams die willen investeren in stressmanagement

  Datum, duur, vorm en prijs in overleg

  Meer informatie
“Whenever you see a successful business, someone once made a courageous decision.” Peter Drucker