Secure base leadership

Secure base leadership

Hoe word je een basiskamp voor je medewerkers?

Als leider kun je een enorm potentieel ontwikkelen bij jezelf, je mensen en je organisatie door vertrouwen op te bouwen en daarnaast veranderingen in gang te zetten én te leiden.

Verandering is de nieuwe constante. Ook in samenwerkingspatronen. Medewerkers verbinden zich met het hogere doel van je organisatie. Krijgen ruimte om in te spelen op lokale situaties: zelfsturing en maatwerk.

Wat is de toegevoegde waarde van de leiding in deze context? Je wilt als leider betekenisvol zijn voor je organisatie en je mensen. Hoe begrens je de zelfsturing zodat er ruimte ontstaat? Hoe bewaak je de balans tussen uitdagen en ondersteunen? Welke patronen in denken en handelen dien je als leider te heroverwegen?

Deze masterclass is er om je leiderschap te versterken en om een 'basiskamp' te kunnen zijn voor medewerkers die nieuwe uitdagingen aangaan. Secure base leadership vergt zelfinzicht, oog voor de psychologische dynamieken en de moed om te handelen.

Type:
Masterclass
Prijs:
€ 3.995,00 (excl. BTW)
Datum:
16 dec. 2019 t/m 19 dec. 2019
Tijd:
, nwe data binnenkort op deze site
Locatie:
Hotel Woudschoten, Zeist
Groepsarrangement:
Meer informatie aanvragen
Direct aanmelden Bekijk de brochure

Ons voorstel aan jou

 • Een intensieve masterclass van 3,5 dag
 • Op basis van ingebrachte eigen casuïstiek
 • Aan de slag met gelijkgestemden
 • Ontdekkend, speels en veilig
 • Onmiddellijke impact in je werk
 • Theorie? Ja, alleen ter ondersteuning van ingebrachte casuïstiek
 • Maximaal 12 deelnemers

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

Dit is een masterclass op MT-level. We veronderstellen ruime ervaring, emotionele rijpheid en de bereidheid om te leren op basis van eigen ingebrachte casuïstiek. Je wilt je leiderschap versterken door zelfreflectie en het scherpen van je eigen ontwikkelingsrichting. Je bent bereid eigen patronen in denken en handelen te onderkennen en mogelijk te heroverwegen.

Emotioneel intelligent leidinggeven

Deze diepgaande en tegelijk lichtvoetige masterclass gaat over de psychologie van samenwerken en relaties. Je krijgt inzicht in en kennis over:

 • de 9 karakteristieken van een secure base leader
 • conflicten en verschillen
 • weerstand en verandering
 • betekenisvol leiderschap
 • het krachtenveld in en rondom je organisatie
 • je plek in 'het systeem' en je blinde vlekken
 • inspirerend én corrigerend handelenn.

Kortom, inzicht in de complexe dynamiek tussen mensen en je eigen rol daarin

Mil Rosseau

Mil Rosseau

Functie:
Psycholoog

Mil Rosseau is psycholoog, pedagoog, gecertificeerd Transactioneel Analyst en internationaal erkend opleider en supervisor in TA (PTSTA-E)

Prof. dr. André Wierdsma

Prof. dr. André Wierdsma

Functie:
Emeritus hoogleraar 'Organiseren en Co-Creëren'
Bedrijf:
Nyenrode Business Universiteit

Wierdsma is auteur van onder andere de volgende boeken: 'Co-creatie van verandering' en 'Lerend organiseren'.

16:30 start en kennismaking

18:30 diner

20:00 Literair Cafe

 

 

09:30 start na ontbijt

12:30 lunch

20:00 diner

09:30 start na ontbijt

12:30 lunch

20:00 diner

09:30 start na ontbijt

12:30 lunch

14:00 einde

calendar Zet dit programma in je agenda!

De inhoud van deze masterclass wordt mede bepaald door de casuïstiek van de deelnemers. Hiervoor vindt vooraf een telefonisch intake gesprek plaats met Andre Wierdsma of Mil Rosseau. Deze masterclass duurt 3,5 dag, de overnachting en de diners maken onderdeel uit van het programma.

Direct aanmelden Bekijk de brochure

Bij Focus Learning Journeys zijn we graag transparant. Mocht je de behoefte hebben om een oud-deelnemer over deze masterclass te spreken dan werken we daar graag aan mee.

Enkele reacties van oud-deelnemers... 

"Deze masterclass geeft diepe inzichten in de rol van de leider en de secure base die daarvoor onontbeerlijk is. Die visie sluit precies aan op mijn eigen visie op leiderschap. Bovendien was deze masterclass een feestje, praktisch, verdiepend, theoretisch en met humor gebracht (met een lach en een traan)."

Meriam, NTR

"Dit is geen cursus maar een levensles. Oprecht, eerlijk en zonder oordeel naar je functioneren kijken. Inzicht in jezelf en anderen." 

Jaap, Phenom World Innovations BV

"Deze masterclass is een garantie op een echte verrijking van je ontwikkeling op persoonlijk niveau. Je gaat de dingen die je hier leert direct terug zien in je stijl van leidinggeven in de praktijk van alledag."

Babette, Basisschool - Het Zeggelt

"Deze 3 dagen waren vol inspiratie en humor. Ik ben me nog meer bewust van mezelf als het belangrijkste instrument en heb me enorm kunnen verrijken."

Erna, Domijn 

"Secure base leadership geeft op een luchtige, aangename, verfrissende manier inzicht in de dynamiek en verwachtingen van management.

Deze masterclass is voor mij echt een 'eye-opener' geweest. Ik heb beter inzicht in mijn eigen valkuilen en vooral handgrepen om er anders mee om te gaan. Veel dank!

Martijn, Rompa Group BV

"Ik heb al veel leiderschapsopleidingen gevolgd. Deze masterclass brengt je echt verder en is een cadeau voor wie zijn leiderschap echt wil verdiepen."

Jacqueline, Ministerie van VWS (CIBG)

  

Tijd en locatie

Maandagmiddag 16 december t/m donderdag 19 december 2019 (filevrije tijden). Locatie is het lommerrijke Landgoed Woudschoten aan de Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist..

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum is uitstekend bereikbaar met de auto en het OV. Klik hier voor de routebeschrijving.

Woudschoten Zeist

Inschrijven

Deze 3,5-daagse masterclass heeft plek voor slechts 12 deelnemers, schrijf je dus zo snel mogelijk in via www.focuslearningjourneys.nl

Doelgroep

Dit is een masterclass op MT-level. Wij veronderstellen ruime ervaring, emotionele rijpheid en de bereidheid om te leren op basis van zelf ingebrachte casuïstiek.

Investering

Deze masterclass vraagt een investering in tijd, geld en energie. De prijs van de masterclass is € 3.995,- (ex. BTW) all in. Dus inclusief overnachtingen, verblijf en literatuur. Meld je aan via de site www.focuslearningjourneys.nl

Incompany?

Neem voor incompanymogelijkheden contact op met Remco Gerritsma 030 - 800 04 20 of 06 - 557 903 78

Verhindering

Deze masterclass kan in principe niet geannuleerd worden door het op maat gesneden karakter.

PE uren:

Met deze masterclass verdien je 30 PE-uren. 

NBA / PE-punten

Als deelnemer aan deze masterclass ontvang je goed leesmateriaal: naast allerlei artikelen en tests, krijg je ook  nog 2 boeken

Georg Kohlrieser

Care to Dare

Georg Kohlrieser

Leiders kunnen een enorm potentieel ontwikkelen bij zichzelf, hun mensen en hun organisaties door vertrouwen op te bouwen en daarnaast veranderingen in gang te zetten én te leiden. Ze weten dat werkelijke verbinding voorwaarden creëert voor samenwerking, innovatie, plezier en uitzonderlijke prestaties. We noemen hen secure base leiders, ze combineren op voortreffelijke wijze caring en daring. Ze zorgen ervoor dat transities plaats kunnen vinden waardoor organisaties, hun leiders én medewerkers volop hun roeping kunnen leven. Daardoor houden ze focus op wat werkelijk belangrijk is om vreugde en succes te kunnen ervaren.

André Wierdsma en Joop Swieringa

Lerend organiseren en veranderen

André Wierdsma en Joop Swieringa

Hoe leren organisaties en wat maakt een organisatie lerend? Deze bestseller biedt een samenhangend, lerend perspectief op organiseren en leidinggeven. Een nieuw paradigma, dat haaks staat op de klassieke manier van kijken, waarin het gaat om ordening, beheersing en controle; op 'meer en beter van hetzelfde'.

Deelnemers van dit programma bekeken ook:

 • Leidinggeven aan gedragsverandering

  De zin en onzin van cultuurverandering

  8 Colleges + masterclass in de periode van 3 dec. 2019 t/m 24 mrt 2020

  Meer informatie
 • Psychologie en zelfonderhoud

  Hoe je van 2020 jouw jaar kunt maken....

  Masterclass met Rene Diekstra (19 december 2019)

  Meer informatie
 • Living your purpose

  Intensieve 2,5 - daagse masterclass over de kern van persoonlijk leiderschap

  29 t/m 31 januari 2020

  Meer informatie
"Change comes from feeling. Put feeling first." Dan Heath (Amerikaanse verander-goeroe)