Enkele reis ambitie - middagprogramma

Enkele reis ambitie - middagprogramma

Hoe creëer je een prestatiecultuur? Juist bij tegenwind...

Wat zijn de wetten van presteren? Wat is de magie achter presteren?

Hoe organiseer je (zelf)kritiek?

Wat zijn de basisprincipes om mensen succesvol te laten samenwerken? Hoe ga je om met verschillen in generaties?

Hoe ga je om met tegenslag?

Tijdens deze 'fast-forward' masterclass geeft Toon Gerbrands in 1 unieke middag inzichten over het leiden van een topsportomgeving waar gepresteerd moet worden. De algemeen directeur van PSV neemt je mee naar de bestuurskamer, de trainerskamer en de kleedkamer. Letterlijk: want deze masterclass speelt zich af in het Philips stadion in Eindhoven. 

Aan de hand van praktijkvoorbeelden én de inbreng van  jou als deelnemer legt de baas van PSV uit hoe hij de gevolgen van winst en verlies verwerkt in zijn kenmerkende manier van leidinggeven. Wat zijn de principes om succes te bereiken? Hoe komt een prestatieklimaat tot stand? Wat is feedback op topniveau? Hoe denkt Toon Gerbrands over voorbeeldgedrag? Welke stijl van leidinggeven past bij een prestatieklimaat? 

Maar ook: wat wil jij zelf als leider/ leidinggevende ontwikkelen? De vergelijking met de topsport verloopt niet één op één, maar je kunt wel leren van de topsport. Na deze middag heb je antwoord op de vraag of jij in een prestatieklimaat werkt en wat jij daaraan (nog meer) kunt bijdragen.   

Type:
Fast Forward workshop, Masterclass
Prijs:
€ 395,00 (excl. BTW)
Datum:
vrijdagmiddag 7 februari 2020, Philips Stadion Eindhoven
Tijd:
13.00 tot 16.30 uur
Groepsarrangement:
Meer informatie aanvragen
Direct aanmelden Bekijk de brochure

"Je gunt iedere organisatie een Toon Gerbrands"

NRC Handelsblad

Toon Gerbrands heeft als clubcoach in het volleybal meerdere landskampioenschappen en de Europacup gewonnen met Piet Zoomers. Met het Nederlands mannen volleybalteam werd hij in 1997 Europees kampioen.

In zijn tijd als directeur van AZ behaalde de Alkmaarse club aansprekende resultaten: het landskampioenschap in het seizoen 2008 - 2009 en de bekerwinst in 2013. Maar hij maakte ook tegenslag mee in deze periode. Toen de DSB Bank omviel zat AZ zonder sponsor en de club stond op omvallen. Over deze periode schreef Gerbrands het boek "De succescrisis".

Tegenwoordig is hij algemeen directeur bij voetbalclub PSV, waar hij in zijn eerste vijf seizoenen direct drie keer de landstitel heeft gewonnen. En hij maakte de club weer financieel gezond. Gerbrands heeft zijn lopende contract onlangs met vijf jaar verlengd omdat hij verder vorm wil geven aan het plan '2030'. In zijn contract heeft hij een clausule opgenomen dat hij per dag ontslagen mag worden door de RvC. "Als het niet werkt dan werkt het niet en dan moet je daar consequenties aan verbinden" zegt hij daar zelf over. En dat is Toon ten voeten uit: voorbeeldgedrag als leider is cruciaal.  

12.30 ontvangst met een lichte lunch

13.00 korte rondleiding door het stadion

13.30 Start masterclass

16.30 einde

Deze masterclass van 1 middag vindt plaats in de kleedkamer van het Philips Stadion in Eindhoven. Dat zorgt voor een unieke ervaring!

Het stadion is uitstekend bereikbaar met de auto en met de trein. Je kunt op nog geen 100 meter afstand van het stadion gebruik maken van de parkeergarage. Vanaf het station in Eindhoven loop je in minder dan 10 minuten naar het stadion. 

Philips Stadion

Frederiklaan 10a (ingang 8)
5616 NH, Eindhoven

Parking Philips Stadion

Anton Philipslaan 56
5616 TX, Eindhoven

Voor iedere deelnemer: gratis boek 'Mijn stijl'

Toon Gerbrands

Mijn stijl

Toon Gerbrands

In Mijn Stijl legt Gerbrands uit wat er schuilgaat achter zijn succesvolle methode. Wat is het onderscheidend DNA van een leider? Is succes maakbaar? En hoe ziet de voetbalclub van de toekomst er eigenlijk uit? Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden uit zijn imposante loopbaan in de topsport duidt hij zijn manier van leidinggeven. Mijn Stijl geeft antwoord op deze en vele andere vragen, in een boeiend relaas over de stijl van een van Nederlands meest vooruitstrevende en succesvolle (sport)managers.

Deelnemers van dit programma bekeken ook:

 • Leidinggeven aan gedragsverandering

  De zin en onzin van cultuurverandering

  8 Colleges + masterclass in de periode van 3 dec. 2019 t/m 24 mrt 2020

  Meer informatie
 • Psychologie en zelfonderhoud

  Hoe je van 2020 jouw jaar kunt maken....

  1-daagse Masterclass met Rene Diekstra (19 december 2019)

  Meer informatie
 • Living your purpose

  Intensieve 2,5 - daagse masterclass over de kern van persoonlijk leiderschap

  29 t/m 31 januari 2020

  Meer informatie
"Als je een hek om mensen heen zet, krijg je schapen." Mathieu Weggeman (leiderschapsexpert)